bugün

(bkz: sdü ieee cs)
son zamanlarda bilgisayar mühendislerini de kapsayan uluslararası öğrenci topluluğu.
the institute of electrical and electronics engineers yada kısaca ieee(ay tripil-i) olarak adlandırılan isminden de anlaşılacağı gibi elektrik elektronik mühendisliği tabanlı ancak bütün mühendislik dallarını kapsayan; elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon sistemleri bir nevi genel olarak bilişim ve mühendislik alanında uygulamalar geliştiren, teorik çalışmalar yürüten teknik bir topluluktur. kuruluşu her ne kadar 1963 yılında olsa da, 1884 yılında alexander graham bell ve thomas edison gibi tarihin en büyük bilim adamlarının temellerini atması sonucu oluşmuştur.150 ülkede 365.000'i aşkın üyesi (68.000'i öğrenci) ile ieee türkiye'de ise 1200'ü öğrenci üye olmak üzere yaklaşık 2000 üyeye sahiptir. ülkemizde 32 üniversitede ieee öğrenci kolu bulunmakta ve her geçen sene buna yenileri eklenmeye devam etmektedir.
karabük üniversitesi ieee öğrenci kulübü bünyesinde yönetim kurulu üyesi olarak bulunduğum, kişinin tamamen kendisini geliştirmesini ve bütün bunları da eğlenceli sıcak, samimi ortamıyla süsleyen ieee; bugünkü wireless sistemini geliştiren uluslararası topluluktur.
bünyesinde sadece teknik bölümlerden değil sosyal bölümlerden de çok sayıda üyesi bulunan, yerel kolları iyi işler çıkartan, mezuniyet sonrasında bir çok destek veren kulüptür.
öğrenci organizasyonu olayını aşmış, mezuniyet sonrasına taşmış bir mühendislik kulübü. okullarda öğrenci kolları bolca bulunur.
sonuna tt getirip iett yapmak istediğim şey.
dünya'daki tüm elektrik elektronik mühendislerini bir çatı altında toplamaya çalışan, meslekten para kazananları sömürme,

mesleğe adım atmaya çabalayan öğrencileri destekleme politikası güder.

ülkemizde kapitalist bir oluşum olarak görüldüğünden emo tarafından pek sevilmez.

bilgisayar mühendislerininde son zamanlarda katıldığı ve onlar için bir alt dala sahip sosyal topluluk.
(bkz: ieee odtu)
Dünyada 150 ülkede 370 bini aşkın üyeliğiyle, IEEE uzay teçhizatlarındaki sistemlerden,
bilgisayar ve telekomünikasyondan biyomedikal mühendisliği, elektrik enerjisi ve elektronik
aletlere kadar birçok alanda dünyanın önde gelen otoritesidir. IEEE üyeleri, teknik alanları
elektrik ve bilgisayar bilimleri, mühendislikler ve ilgili diğer disiplinler olan mühendisler,
bilim insanları ve ilgili mesleklerde çalışan kimselerden oluşur. Bu dev topluluğun 70
binini tüm dünyaya yayılmış durumdaki öğrenci üyeler oluşturur.

(bkz: itü ieee)
bazı zamanlarda bir esneme efektini anlatabilen harf sırlamaası.
dunyanin en buyuk teknolojik organizasyonu.
The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer bir çok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kar amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonudur.

1884 yılında Alexander Graham Bell ve Thomas Edison gibi dönemin büyük bilim adamlarınca temelleri atılmıştır.

150 ülkede 380.000'i aşkın üyesi ile IEEE,tüm dünyaya yayılmış 10 alt bölgesi, 300'den fazla yerel bölgesi ve 1000'den fazla öğrenci koluyla çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8. Bölge'de (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) 5000'i öğrenci üye olmak üzere 26.000 üyesi vardır.

Dünyada elektrik, elektronik mühendisliği, bilgisayar ve otomasyon teknolojilerindeki yayınların %30'unu yayınlar. Bu alanlarda, 80'den fazla yayını olan 37 farklı teknik topluluk vardır ve 800'den fazla endüstri standardı geliştirilmiştir.

türkiye kolunun güzel bir web sitesi de vardır.güzel düşünülmüş bir isim..

http://www.turkieee.org

edit: böyle bir site yokmuş artık

yenileri bunlar;

http://www.ieee.org.tr
http://www.turkieee.com