bugün

(bkz: sivil toplum yazıları)
(bkz: cuntacılıkdan sivil topluma)
(bkz: türkiye üstüne tartışmalar)
(bkz: halk demokrasi istiyor mu)
(bkz: batılılaşma-düzenin yabancılaşması)
solculuğu ve sağcılığı gerçek manada tanımlamış ve bu sebeple hayli tepki çekmiş hocadır kendisi. O'na göre CHP sol değil sağ , demokrat parti ise aslında sağ değil bir sol partidir.
(bkz: asya tipi üretim tarzı)
düzenin yabancılaşması kitabını 1969'da yazan kişi.
yazdıklarını köşe yazılarında atıfta bulunan gazetecilerin sayısının artması zamanının ne kadar ötesinde olduğunu göstermektedir.
(bkz: jerry bruckheimer)
türkiye öznelinde bugünkü liberal sol akımın başlangıç noktasıdır. ayrıca kafa karışıklığı yaratan kurtuluş savaşı tezleri kendisine aittir. çok açık bir nokta var; gramsci'ci akım dünyada marksizm'in devlet teorisine yaptığı tanımlamalar "altyapı üstyapıyı belirler." kavramından besleniyor. fakat bir yandan da bu kavramı eleştiriyor. tabi tıkandığı nokta beslendiği kavram oluyor; yani idealist bakış açısında. işte bu kaynaklardan etkilenen idris küçükömer'in devam ettirenleri daha sonra kendileirni postmodernizm makyajıyla tazelediler. tabi ne kadar başarılı oldukları ayrı bir tartışmanın konusudur.
eski yunandan beri tek bilimsel yöntemin tümdengelim (deduction) olduğunu sanan, zaman ötesi yazılarına ayar yiyen kişidir...
güncel Önemli Başlıklar