bugün

/128
türkiye büyük millet meclisi ve cumhuriyet düşmanı.

https://pbs.twimg.com/med...format=jpg&name=small

aynı zamanda atatürk düşmanı.

mhp'li tayfanın da ulu önderi bu adam. şu an mhp'nin içinde bulunduğu durumun tamamını bu perspektiften ele alın.
1905 doğumlu eski aşırı sağcı yazar.Kendisi ileri düzey Seküler bir tip olsa da Atatürk'e ve kurduğu cumhuriyete karşı bir tipti.

Birinci Dünya savaşı ve kurtuluş savaşı zamanlarını gördüğü için radikal düşüncelere yönelmiş olması çok büyük bir ihtimal.1940'larda Almanlara da sempati besleyen bir tipti, tarzını da Hitler'e benzetmeye çalışıyordu saç ve giyim konusunda.

Siyasete atılsaydı tüm dünyada "Turkish Führer" olarak adlandırılacak birisiydi.
''benim hitlerizme tabi bir adam olduğuma nereden hükmederler? saçlarım benzermiş... bu ahmakça iddia yıllardan beri birçok budalalar tarafından aleyhimde delil gibi kullanıldı. hatta evimde hitler'in resminin asılı olduğu bile söylendi. ben, dışardan gelmiş hiçbir fikri kabul etmeye tenezzül etmeyecek kadar milli gurur ve şuura sahip olduğumu, içtimai mezhebimin türkçülük olduğunu vaktiyle yazarak ilan ettim. daha ne yapabilirim? saçım hitlerinkine benziyormuş diye beni hitlerci sanacak kadar budalalık gösteren binlerce, belki onbinlerce zavallıya ayrı ayrı mektup yazamam ya... ''

Ulan adam yıllar önceden hakkında ahmakça konuşanlara çok güzel saplamış. Aradan geçen onlarca yıl ama değişen hiçbir şey yok..
her ne kadar ilerleyen yıllarda fikirlerinin değiştiği görülse de geçmişteki atatürk karşıtı yazılarından dolayı mesafeli olduğum yazardır.
Bilge yolbaşçı.

Atatürk'ün çizdiği, Atsızın Yazdığı yoldan!
her ne kadar sonradan pişmanlık belirtileri göstermiş olsa da geçmişi atatürk düşmanı söylemlerle dolu zat. o yüzden mesafeliyim. atatürk gelmiş geçmiş en büyük türk milliyetçisi olduğundan bir türk milliyetçisinin ona sadece biraz saygı ve sevgi duyması yetmez, onu merkeze koyması gerekir.
Hüseyin Nihal Atsız'ın kendi el yazısıyla önerdiği Türk isimleri…

(25 Ekim 1959)

görsel
© copyright 2005 - 2026