bugün

islam ülkelerine bakınca kur'anın özünden uzaklaştıkları ve bu yüzden sapkınlık içinde debelendikleri görülür. ve bu halleriyle islamın en başarılı düşmanları, kirleticileri olduklarının farkında bile değillerdir. bu yüzden de sözde müslümanlık adına yapılabilecek tüm yanlışları layıkıyla yaparlar.

oysa kur'an-ı kerim mealini okuyunca, islam diniyle islam ülkelerinin hiçbir alakasının olmadığını görürsün. ve ilk önce de ilk ayetinin aksi yönünde inatla ve azimle ilerlemeleri, pislik içinde yaşamaları buna en güzel örnektir.

bir kitaba, dine veya herhangi birşeye körü körüne sahip çıkmanın hezeyanını yaşıyorlar. islam bu değil. kur'anın yozlaşmış hali maalesef günümüzde islam adı altında bu dini kötülemekte. işin tuhafı ise kur'anın ne dediğini ahlaklı bir tutumla açık seçik anlatanları sapkın ilan etmeleri. kuran akla karşı değildir ama akla karşı olan güdülen davar sürülerinin elinde bir ışıktır. ne çare ki onu elinde tutan çoğu cahil bu ışığı görmekten mahrumdur.
sen mealini okuyorsun o adamların ana dilinde yazılmış. bir yararı olsa onlara olurdu. asimilasyona uğradığını bu kadar belli etme bari.

"şeriat üsterük" diyenler ilk çatışmada, savaşta soluğu laik ya da hristiyan avrupa ülkelerinde alıyor.
kuran kitabını elinde tutanda değil, okuyup anlamak için kafa yoranda.
hastalıklı bir zihniyetin boş iddiasıdır.

(bkz: islam ı değil müslümanları suçlamak)
kabahatli aranıyorsa ille de o zaman asıl suçlu okuduğunu yanlış yorumlayan boş kafalı cahil insan ile islamı yozlaştırmak için çabalayan ve ona destek verenlerdir.

maalesef ben mealini okurken avrupa ülkelerinin ahlaki durum haricinde tam da kuranın emrettiği şekilde yaşadıklarını farkettim.
kuran gerçek bir kişisel gelişim aracıdır. sen gidersin secret a para verir okursun, ama o içeriğin kuranın ahlakı olduğunu bilmezsin.
kitabından bihaberler için yazıyorum; kitabın kul hakkı yeme, iftira atma, çalma, sana saldırılmadıkça kimseyi öldürme, kimsenin bilerek ve isteyerek canını yakma, oku, düşün, öğren, yaz, aklını kullan, helalin olmayana meyletme vb gibi şeyler söylüyor. sen ne yapıyorsun?

içeriğinden bihaber olduğun kitaba iftira atıyorsun.
huzur kurandaysa o halde geçin bir kenarda okuyun hiç çıkmayın dışarı ve kendi huzurunuzda boğulun bir zahmet.
© copyright 2005 - 2026