bugün

cerrahpaşa kardiyoloji bölümünde ve istanbul üniversitesi iletişim fakültesi'nde sağlık gazeteciliği dersine giren kişidir.
tıp alanında hatırı sayılır başarası var. doktorasını gazetecilik olarak yaptığından iki alanda da ders veriyor.
zamanında prof. dr. nurdoğan rigel ders devamsızlığından kendisini bırakmıştır. Söylediğine göre bu ona koca bir ders olmuş...

öncelikle sağlık gazeteciliği yanlış bir kullanım, keşke bunu düzelterek başlasaydı görevine.
bunun yanı sıra derse devamlılığı olmayan öğrencilerine vize döneminde: "bu hukuken zorunluluktur, bu kuralları ben koymadım. imza atmayanlar anarşisttir" dedi. Bunun üzerine kibarca sorulan şu soruya yanıt vermekten kaçındı: "umarım yanlış anlamazsınız ama hocam şu anda imza almayan hocalarımızı anarşist olmakla suçluyorsunuz. yanlış mı anlıyorum?" vermesin, canı sağ olsun. iletişim bilimlerindeki terimleri biliyor diye gazetecilik dersi verebiliyor olması da ne yazık ki yönetimsel bir sorundur. kendisinin gerçekten zerre suçu yok.

haber yazımını ders notlarından gördüğümüz kadarıyla diğer hocalar gibi 1950 modellerinden biliyor. olsun, yine de çok tatlı. zaten yazması önemli değil. Sürekli haberciler ondan görüş aldığını söylüyor, habercilik tozunu yutmuş ziyadesiyle. Lakin gazeteciliğin dört duvar arasında bir hocanın dizinin dibinde öğrenilemeyeceğini es geçerek ders veriyor. gazetecilik öğrencilerini hastaneye götürüp ekg çekimini gösteriyor.
haber yazamasalar da ekg çekebiliyorlar, üstelik eminim yüzlerce kez lazım olacak beyler, kıvırmayın burun...

şahsıma alttan aldığım seçmeli derse gelmediğim takdirde sınıfta bırakacağını söyledi. tam zamanlı olarak çalıştığımı ki sağlık haberciliği altında birçok haber yaptığımı anlatınca da "siz iyi bir gazeteci olacaksınız küçük hanım. kurumunuza dersin hocasının gıcık olduğunu söyleyin" dedi. "ben öyle sıfatlar kullanmam, siz kendinize neyi layık görüyorsanız" deyince kaşlar çatıldı.
egosu olmasa çok yakışıklı adam, ses tonu özellikle fevkalede. bir tuhaf yanı da mutlaka her öğrencisine söz vermesine rağmen ciddiye almıyor.

bol bol olay anlattım ama başta dedim tıp alanında gerçekten başarılı.
© copyright 2005 - 2026