mevcut yasada, haftada 45 saat olan haftalık çalışma süresinin yeni bir yasayla 3-4 saat düşürülmesi öngörülüyormuş. tasarı yasalaşırsa faydalı bir sonuç ortaya çıkar. hem çalışan çok ezilmemiş olur, hem de istihdam da az da olsa bir artış gözlemlenebilir.

http://www.haber7.com/hab...esai-suresi-kisaliyor.php
güzide moderatörlerimizi sevindirecek haber. zalım zall kaç saat çalıştırıyor ki acep kuzucuklarımı.
özel şirket çalışanlarını pek te etkiyelemeyecek haberdir.
zira haftada 45 saat çalışan çok az çalışan bulunmaktadır. hafta da 60 saati tutturamayanları dövüyorlar.mesai ücretleri hak getire.
bu durumda ücretlerin durumu ne olacak, merak konusudur.
ek iş yapan orta direk sayısını arttıracak uygulama.
Kalkınma Bakanı cevdet Yılmaz'ın haftalık çalışma sürelerine ilişkin yaptığı açıklamadır.

http://ekonomi.milliyet.c....2011/1440302/default.htm
o kadar sigortasız çalışan varken bu çalışma saatlerini kim denetleyecek sorusunu akla getiren uygulama.
isabetli bir düşüncedir. lakin gerçekleşmesi halinde devlet dairelerinde iş yoğunluğu artabilir.
yine eldeki kazı yolmaya yarayacak bir uygulama daha. yüzdeyüz tüm işlemlerini resmi yürüten, işçisinin mesaisini bordrosunda gerçek ücret üzerinden ve fazla mesailerini de tam gösteren firmaların yeni derdi olacak bu uygulama. maaşı ne kadar olursa olsun asgari bordro düzenleyen, kaç saat fazla mesai yapılırsa yapılsın fazladan 1 saat bile devlete beyan etmeyen işyerleri aynı düzende zaten devam edeceklerinden, dürüst olan ve hak yemeyene yeni bir kamburdan başka bir rolu olmayacaktır.

pratikte meyve vermeyecek bir ağaçtır.
yalnız devlet memuru ve devlet işçisi olanlara uygulanabilecek bir uygulamadır. bu kesim çok çalışıyor; hafta sonu tatili :52*3=156 gün, dini bayramlar ortalama 12 gün, resmi bayram tatilleri 3 gün, yıllık izin min.20 gün, mazeret izinleri 10 gün, rapor vs 10 gün , dahası say say bitmez. yalnız bunları toplasan 211 gün eder. çalıştıkları gün sayısı 365-211= 154 gün . yazıktır, çalışmaları esnasında internette oyun oynayacak vakit kalmıyor adamlara.
yanlış bir uygulamadır.kötü sonuçlar doğurur.türkiye de denetim sistemi işler olmadığı için bir çok firma zaten 45 saatin üstünde çalışıyor.sosyal uygunluk kurallarını uygulayan firmalar 45 saat çalışıldığı zamanlarda bile diğer firmalarla rekabet edemezken,bu saatin düşürülmesi bu tarz firmaları daha da güç duruma sokacaktır.çalışma saatleri ILO standartlarına göre düzenlenir ve ILO haftalık çalışma saatlerini 60 saate çıkarmak için çalışmalar yürütmektedir.
tayyipciğimin deyimiyle teğet geçti,taça çıktı gibi beyanlarda bulunulmasına karşın ekonomisi hala bu kadar geride olan canım türkiyemin böyle bi azaltmaya gitmesi durumunda yunanistandan farkı olmayacak bir önermedir.
özel sektörde uygulanmayacak karardır. şu anda haftalık 45 saat süresi çoğu özel firmada zorunlu mesailerle 50 saati aştığı için özel sektörde uygulanması zor görünüyor.
zaten normal sürenin bile uygulanmadığı basın sektöründe hiçbir şeyin değişmeyeceği durumdur. süre kısalır ama basın emekçilerinin çalışma süresi asla değişmez, aksine artar.

not: bir basın emekçisi olduğum için yakından bilirim.
özel sektör için bir anlam ifade etmeyecek olaydır.

yasada geçen "haftalık çalışma süresi en fazla 45 saattir" olan kısmı, "en az 45 saat" olarak algılayan zihniyet var olduğu ve çalışanları sömürüp para destelerini arttırmak için işçilere daha fazla yüklenme amacı bitmeden değişmeyecektir.
yerinde bir çalışmadır.
Haftada 4 güne indirilmesi iyi olacaktır.
son derece mübarek bir gün olan cumanın da hafta sonuna dahil olması gerekir kesinlikle. bırakın ibadetimizi doya doya tüm güne yayalım. şaka şaka akşama kadar yatarım.