bugün
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı23
- claudian clouds33
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri23
- okan buruk8
- özürlü diyerek hakaret ettiğini sanmak4
- true'nun engelli olması4
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız3
- seri eksicinin iq düzeyi4
- true'nun idrak yolları enfeksiyonu sorunu4
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- seri eksiciyi köçek gibi oynatmak3
- meriç dükalığı8
- okan buruk'un yerine geçecek teknik direktör2
- leroy sane2
- sözlükte kimin idamına evet dersiniz6
- tai lung12
- gözünde büyüttüğün insanın çok da şey olmaması4
- true ve g'i l d'e d l'i l y birlikteliği2
- habire124
- islamda namaz yoktur30
- sevdiğiniz yazarlar8
- okan çık hesap ver4
- galatasaray trabzonspor kardeşliğinin bozulması2
- galatasaray10
- rakı arasında çay içmek2
- sözlük kızlarının kekleri24
- galatasaray rezil oldu2
- kadir inanır'ın mirası4
- muhammed salah'ın galatasaray'a döşediği boru2
- fusya semsiyeli yabanci22
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği3
- özürlü yazarlara yardım kampanyası2
- okan buruk 102 puanı nasıl topladı sorunsalı2
- uğurcan çakır2
- hadi birbirinize sarılın2
- arkadaşlar bana engel olun2
- insanları birbirine düşürmek4
- habire12 istenmiyorsun algısı2
- trabzonspor5
- sözlüğün ölü gibi olması5
- etli biber dolması5
- dualarımız bu akşam trabzonspor ile3
- hoşlanılan kızın gel beni bubamdan iste demesi3
- kıçını yırtsan sonu tabut3
- bana onu sormayin8
- gecenin şarkısı19
- beşiktaş'ın amedspor'a döşeyeceği boru2
- kürdistan10
- şemsiyeli benim3
basketbolun ilk domine gücü olarak kabul edilen bu pivot, 1924 doğumludur, hall of famer'dır. minneapolis lakers ile 4 şampiyonluk yaşamıştır. 2005 yılında hayata gözlerini yummuştur.
1949da lakers'ın yaşadığı şampiyonluğu tek başına kazandığı rivayet edilir. mikan'ın tüm kaçan topları tipleyerek tek başına 6. maçı takımına kazandırdığı söylenir.
o zamanlar nba'in pek fazla televizyonla alakası olmadığından bu sözler ne kadar doğru bilemiyoruz tabii.
o zamanlar nba'in pek fazla televizyonla alakası olmadığından bu sözler ne kadar doğru bilemiyoruz tabii.
şimdinin los angeles, zamanın minneapolis lakers'ıyla başarılardan başarıya koşmuş, şimdiyse mazide kalmış pivot. oynadığı dönemde çok önemli bir güç olmasından dolayı, rakip takımların kendi hücumlarında topu potaya atmayıp süreyi erittiği rivayet edilir. bu sebepten dolayı 24 saniye kuralının hayata geçirilmesinin de öncüsü olarak kabul görür..
görsel
Resimde ki 99 numaralı Formalı Gözlüklü Basketbolcudur. Bu Arada Fotoğraf lakers'in los angeles olmadan once minneapolis lakers kadrosu. george mikan bu takımın efsane oyuncusududur. faul cizgisi onun yuzunden daha uzaga alinmis hatta adi "the mikan rule" konulmustur ve kendisi 3 sayi cizgisinin olusmasinda onderlik etmistir.
Resimde ki 99 numaralı Formalı Gözlüklü Basketbolcudur. Bu Arada Fotoğraf lakers'in los angeles olmadan once minneapolis lakers kadrosu. george mikan bu takımın efsane oyuncusududur. faul cizgisi onun yuzunden daha uzaga alinmis hatta adi "the mikan rule" konulmustur ve kendisi 3 sayi cizgisinin olusmasinda onderlik etmistir.
o zamanlar nba'de 24 saniye kuralı yok. uzunların boyalı alanda kamp kurmalarını engellemek için icad edilmiş olan 3 saniye kuralı da yok. sahne şöyle: lakers topu yavaş yavaş rakip sahaya getiriyor; mikan yavaş yavaş pozisyon alıyor; lakers en uygun pozisyonda topu mikan'a indiriyor; mikan 40 saniye oyalandıktan sonra topu potaya bırakıyor. ligde neredeyse hiç siyah oyuncu olmadığı için mikan'ın fiziğine karşı durabilecek bir müdafaa direncinden bahsetmek mümkün değil. hatta o sırlarda 2.10'dan uzun herhangi bir basketbolcuya bile rastlamıyoruz. mikan bunlara rağmen wilt gibi çılgın istatistikler tutturamamış.
zaten nba, 24 saniye kuralından önce nba değildi. mikan'ı ilk 10'a, ilk 20'ye, hatta ilk 30'a almak bile çok saçma. neresinden bakasanız bakın, overrated bir basketbolcu. efsane oldğu için saygımız sonsuz ama jordan, bird, big o ya da russell gibi oyuncularla kıyaslamamak lazım.
zaten nba, 24 saniye kuralından önce nba değildi. mikan'ı ilk 10'a, ilk 20'ye, hatta ilk 30'a almak bile çok saçma. neresinden bakasanız bakın, overrated bir basketbolcu. efsane oldğu için saygımız sonsuz ama jordan, bird, big o ya da russell gibi oyuncularla kıyaslamamak lazım.
Basketbolun efsanesi. Evet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar