bugün

sarıyer'in 300 kişilik köyüdür. başlıca geçim kaynağı balıkçılıktır. garipçe kalesi'nin tarihi özelliği vardır. hafta sonunu geçirmek için nezih mekanlardandır.
dün akşam 4 kardeş kafa çekmeye gittiğim ve hayran kaldığım yer. insanın abileri olması ne güzel birşey be sözlük. karadeniz boğazının girişi tam karşımda. borzoi votkada şenliğe eşlik edince insan uçuyor adeta. bir de daha önce bizler gibi demlenmeye gelmiş elemanlar bir çuval parke getirmiş ama yakamamış. arkadaş bir tutuşturduk ki 3 metre ötede sıcaktan durulmuyor. haliyle kalenin taşları biraz kararsada yinede ortam güzeldi. kalenin sağ tarafında güzel bir koy ve balık lokantası var. olurda giderseniz karnınız tok gidin mangalda balık kokuları püfür püfür esiyor.
daha önce keşfedilmemiş çok hoş bir mekandı bugün itibariyle keşfedildiğini gördüm. balıkçılar da kendini gündeme uydurmuş... olmayan balığın olduğunu söylemek v.s .vs bu sorunlara rağmen güzel bir haftasonu geçirmek istiyorsanız garipçede balık ziyafeti yapmak fener tarafında da çay içmenizi tavsiye ediyorum.
sarıyer'in bir köyüdür. ulaşımı günde birkaç kez kalkan otobüsüyle veya arabanızla sağlanabilir. özellikle kışları sarıyer'den ulaşımı muhteşemdir. bembeyaz bir yol sizi karşılar. geceleri yolda çakallar karşınıza çıkabilir. ben her gittiğimde gördüm. çok salaş mekanları vardır. suyu müthiş güzel lezzettedir. ancak hala tepedeki ulaşımı zor * ve muhteşem evin kime ait olduğunu merak etmekteyim.
© copyright 2005 - 2026