bugün

Codemaster racing'in eylül ayında çıkarmayı planladığı pc, ps3 ve xbox360 platformlarına çıkacak olan oyundur. 9 yeni ekran görüntüsü yayınlanmıştır. görüntülere bakıldığı zaman muhteşem bir oyunun bizi beklediğini söyleyebiliriz.
21 eylül tarihinde satışa çıkacak olan ve malum ortamlara da düşmüş oyun. oyunda genç sürücü testi ve Season Challenge özellikleri eklenmiş.
çoktan piyasaya düşen oyun.

en son 2002 yılında oynamıştım o zaman da çok iyiydi şimdi de çok kaliteli. 1 yarışın 1 saatinizi alması kötü tabi.
ne kadar bug kaynıyor olursa olsun başından kaldırmayan oyun.
yapay zekası sıçan oyun. görsellik olarak öndeki giden arabanın farına gelen güneş ışığının, gözünüzü alması ayrıntısı bile bulunmakta. ama yıllardır f1 izleyen biri olarak oyunda bir sezonda 13 yağmurlu havaya denk gelmem beni üzmüştür. bazı yerlerden geçilen kestirmelerde de hiçbir uyarı dahi vermemesi de ayrı bir saçma yan.
autosave bug ı yüzünden tüm emeği çöpe yollayan oyun. bu kadar bug dolu oyuna para verilmemeli.

save sorunu olanlar;

ilk önce oyunu reinstall yapın.
update 2 to 5 i kurun.
update 1 kurun ve oyuna girin.
yeni yeni alışmaya çalışıyorum fakat aynalar arkadan geleni göstermiyor ya. yani arkadaki arabayı ya tamamen gösteriyor ya da hani aracın burnunun görünmesi gereken açı olur ya işte orda boş gösteriyor yani ya tam ya da hiç gösteriyor. kalkışlarda işlere boka sarıyor böylece. zor oyun ama çözecez inşallah.
oyunda eğer ki zorluk seviyesini expert yaparsak kazalarda hasar gerçekçiliği tavan yapıyor. aracın lastiği fırlıyor ne bilim kanadı kopuyor buralar harika tamam eyvallah. ama geçen bir yarışta bilerek çarmıştım arkadan sergio perez'e sağ arka tekeri fırladı. benim de ön kanat yamuldu ama pite girip düzeltilebilecek bir seviyede. yavaş yavaş gidiyorum ki sergi perez'in yarış dışı kaldığı ve nasıl pisti terk edeceğini göreyim. ama bir baktım ki "adam poff" diye yok oldu bi 45 saniye kadar süre sonrası. halbu ki menüde "safety car" falan da yazıyor ve bu özelliği de aktifteştirmiştim yarış öncesi.

özet: çok gerçekçi çarpışma görüntüleri var. ama yarış dışı kalan aracın pistten ayrılması buharlaşarak olmuş.
codemasters firmasının ürettiği oyun. 2 gün önce güzel bir kariyer açtım. kariyer testinde başarılı olup force india takımının 2. pilotu seçildim. ilk yarış avustralya/albert park' ta takım patronumuz sıralamalarda 13. lükten aşağı derece istemiyorum dedi ama hiç bir zaman başarılı olamadığım avustralya'da q2'ye kalamadan 18. olarak elendik(bu arada profesyonel'de oynuyorum oyunu. daha yeni olduğum için). yarış için de takım patronu sıralamalarda 18. oldun bari yarışta 13. ol dedi ama albert park pistini oldum olası sevmediğimden yarışa başladığım pozisyonda(18.) bitirdim. şimdi önümde bahreyn gp var ve bahreyn'de avustralya'ya oranla daha başarılıyımdır genelde. yarış uzunluğunu %50 oynuyorum.genelde 27-28-29 turluk yarışlar. bu arada merak ettiğim bir şey var, acaba kariyer modunda güvenlik aracı içeri girmiyor mu ? bu oyunda sadece kariyer modunda oynadığım için hiç güvenlik aracı görmedim. eğer oyun içinde bir yerde ayarı varsa siz yardım sever sözlük yazarlarına bir mesaj kadar uzaktayım. ayrıca bu oyunu oynayan yazarlarla araç ayarları ve başka tecrübeleri de konuşabiliriz.
17 MART'TA Başlayacak 2013 sezonu için yeni oyunu gene ekim ayında gelecek. her işten önce bu noktada oyunda mantık hatası var. sezon bitimine 6-7 yarış kala o sezonun oyunu çıkartılmış oluyor.

düşünsene pes ve fifa oyunlarını şubatta çıkarıyor gibi bir durum bu.
yağmurda yarışması inanılmaz zevkli, sırf spreye maruz kalmak için önümde 1-2 arabayı geçmeyip tutuyorum, bayağı bildiğin görüş mesafesi neredeyse sıfırlanıyor, gördüğüm en güzel yağmur efektlerinden birine sahip yarış oyunu. ah bir de istanbul park olaydı, tadından hiç yenmezdi. fazla bir seçeneği olmadığı için en azından pc platformunda alternatifsiz, codemasters'da olmasa formula oyununun çıkacağı yok zaten.
© copyright 2005 - 2026