bugün

istanbul'da çağlayan, gayrettepe ve mecidiyeköy'de olmak üzere üç tane hastanesi vardır grubun. yakında kadıköy'de de dördüncüsü açılacaktır.

http://www.florence.com.tr
dışarıdan bakıldığında "burda çalışan parayı götürüyordur" diye düşünülen, ama sırf özel hasta bakanlar dışında çalışanlarını sömüren müessese. maaşları geç yatırır genelde. repo yapıp temizlik görevlilerinin, sekreterlerin falan maaşını ordan çıkardığından şüpheleniyorum şahsen. ayrıca eğer prim usulu çalışıyorsanız, belli bir fiks paranın üstüne eklenir kazandıklarım diye düşünmek hata olur. fiks kavramı yoktur adamların. asgari ücretten sigortalarlar bir de koskoca 20 yıllık doktoru. ha iyi bakarlar hastaya, el üstünde tutarlar... ama yine de sevmedim, sevmeyeceğim.
Modern hemşireliğin kurucusu. gece gündüz demeden yaralılara baktığı için "Lambalı Kadın" adını almıştır.
Doğum günü olan 12 mayıs, tüm dünyada hemşireler günü olarak kutlanır.
aslında bir rahibe olduğu söylenen, ünlü hemşire. doğum günü 12 mayıstır ve dünya hemşireler günü olarak kutlanır. hemşirelik mesliği için bir rol modeldir.
Florence Nightingale (12 Mayıs 1820, Floransa - 13 Ağustos 1910, Floransa), ingiliz hemşire. Modern hemşireliğin kurucusudur.

Florence Nightingale daha küçük yaşlarda hastahanelerde hastalara yeterince ilgi gösterilmediğini düşünür ve bunu düzeltmek için hasta bakıcı olmak ister. Ailesi Nightingale'e izin vermez. Hasta bakıcıların hastalarla birlikte pis işler yaptıklarını söyler ve karşı çıkar. Çünkü o dönemlerde hasta bakıcılık hiç bir işi olmayan kızların yaptığı pis bir iştir. Ailesine ne kadar baskı yapsa da kabul ettiremez ve ailesinden ayrılarak hasta bakıcı olur. Hasta bakıcılığın kötü adını silmek ve bunu meslek haline getirmek ister. Bunu ülkenin bakanlarına kadar iletir, fakat ülkenin yöneticileri buna izin vermez. Kırım savaşında yaralanan askerlerin iyileşmemesi ve ilaç yetersizliği yüzünden Nightingale'i ararlar ve bunu bir tek kendisinin düzeltebileceğini söyler böylece 1854 yılında Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nda, Kırım Savaşı sırasında yaralanan ingiliz askerlerinin tedavi ve bakımını yapmıştır. Ayrıca italyanca, Fransızca ve ingilizce öğrenmiştir. Savaşın zor koşullarında, gece gündüz demeden yaralılara baktığı için askerler ona The Lady with the Lamp yani Lambalı Kadın adını vermiştir.

Savaştan sonra Londra'da hemşirelik okulu açmıştır. 1907 yılında Liyakat Nişanı alan ilk kadın olmuştur. 1910 yılında ölmüştür. 1961 yılında, Türkiye'de, Şişli'de açılan ilk Yüksek Hemşirelik Okulu'na onun adı verilmiştir. (1989'da merkez olarak kurulan Florence Nightingale Hastanesi de denen binada şimdi şapka biçiminde camdan bir ek bina daha yapılacaktır.) Böylece dünya üzerinde ismini altın harflerle yazdıran ilk hemşire olmuştur.

istanbul'da onun adına bir özel hastane mevcuttur. Doğum günü olan 12 Mayıs, tüm dünyada hemşireler günü olarak kabul edilmiştir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Florence_Nightingale
bugün doğum günü olan ingliz hastane reformcusu ve hemşiresi.
gece gündüz demeden yaralılara baktığı için askerler tarafından "the lady with the lamp" yani lambalı kadın lakabını almış ingiliz hemşire. hasta bakıcılara yapıştırılmış pis bakış açısını değiştirmek için elinden geleni yapmıştır. üskükar' da yaralı ingiliz askerlerini tedavi etmiştir.
istanbul isimli şubesinde günlerce haftalarca aynı 4 şarkının çaldığı hastane. sadece parası olana baktığı için bol bol entry girme vaktimiz oluyor işte.
belki de dünya üzerindeki en karizmatik isimdir. söylerken bile zevk alınır.

florans naytıngeyl.
modern hemşireliğin anasıdır. Ayrıca istanbul'da aynı adla hastanesi ve bir okulu bulunmaktadır. Evet.

ismi de şekil şukuldur.
Kadıköy florence nightingale hastanesine muayene olmaya gitmeyi düşünüyorum tabi bir gün çok zengin olursam kısacası hayaller florence nightingale hayatlar göztepe skk hastanesi dedirten hastane.
Skandal hastane. Amcam ameliyatta iken alet bozuldu, koskoca hastanede aletin yedegi yokmus. Trafik yuzunden de yedeği gelememiş. An itibari ile hala baygın. Ne olacağı da belli değil.

Modern hemşiresinin amina koyayim.
Staja basyalacagim hastane.
lisedeki sınıf arkadaşımın hemşirelik yaptığı hastane.
Günümüzde kullanılan birçok bakım hizmetini kurtuluş savaşı döneminde bulup yaygınlaştırmaya çalışmış bir hemşire.

Gerçekçi olmak gerekirse güneşin hastaya iyileştirici yönde etki yaptığını düşünme yetisi olan her insan anlayabilir sorun pratiğe döküp bunu ben buldum diyebilmekte.
muayene ücretleri doktora göre değişen hastaneler grubu. belli bir standart yok. doktorların gayet ilgili olduğunu söyleyebilirim ancak hemşire ve danışmanları falan devlet hastanelerindekilere rahmet okutturacak denli ilgisiz ve soğuklar.
"Bugün Kuleli Askeri Lisesi olan yerde Florence Nightingale ilk dini olmayan hemşireliği başlattı. Hemşire kelimesi Fransızca kökenlidir. Çünkü Fransızca rahibeye soeur (sör) denir, yani hemşire. Yani bir erkek bir rahibeye hemşire diye hitap eder. Çünkü rahip de biraderdir."
Yalarun modunda hemşirelerin çalıştığı okuduğu hastahane okul karşımı.
florence nightingale çok bilindik, meşhur, (lafta) özel bir hastane, gel gör ki hizmet içler acısı. Saat 8de hasta hazır olunsun operasyona alacağız denince, bizde 7:30 hastanede hazır bulunduk, tabi ki 10dk içinde ödeme işlemleri profesyonellik ile halledildi. Sonrasında 8 de denen operasyon için beklemeye başladık. Saat 9 olunca artık operasyon ne zaman gerçekleşecek diye sorma gereği duyduk, muhattaplar zaten cevap vermekten yoksun ancak yarım ağız oda yok cevabı duyuluyor. Sonuç 11:30da yani söylenen saatten tam 3:30 saat sonra operasyona alınıyor hastamız. Çıktığımızda tam herşeyi unutmaya hazırlanırken Aynı komik cevap; oda yok. Önce koridorda bekleme arkasından da gereksiz yere yoğun bakım odasına alınma ile devam ediyor bu ünlü özel! FN hastanenin kepazelikleri. Yani kıssadan hissesi burada özel bir hizmet söz konusu değil.
1853-1856 yılları arasında ingiltere ve Fransa'nın desteğini alarak Osmanlı-Rusya arasında Kırım Savaşı sırasında Levent ve Selimiye kışlalarına gelen yaralı Osmanlı askerlerini tedavi etmiştir. Bu kadın Florence Nightingale (The lady with the Lamp) diğer adıyla Lambalı Kadın olarak tanınan modern hemşireliğin kurucusu sayılan kişidir. Kadın savaş alanında geceleri elinde lambayla yaralı askerleri tedavi ettiği için bu adı almıştır. Aynı isimde istanbul'da bir hastahane bulunmaktadır.
Kadıköyde olan şubesinin mimarisine sokayım. O nasıl bişey öyle ya.
Adını kurucusu olan bayandan alan hastahaneler zinciri.
işin ilginci kurucusunun adı zaten hastane ismi gibidir.