bugün

tespit ettiğim bir mantık hatası vardır. şöyle ki
tyler durden, edward norton un şizofrenik karakteridir yani gerçek değildir. ama filmde tyler durden gerçek insanlarla konuşup onlara emir vermektedir.

mesela akıl oyunları filmine bakın john nash in bir oda arkadaşı vardır ama kendi hayal ürünüdür ama o hiç kimseyle konuşmaz sadece john nash görür doğrusu budur. insanların gerçek dışı oluşturduğu karakterler gerçek insanlarla iletişime geçemez.
Muhteşem ötesi bir filmdir.
iyi filmdir. Belli mesajlar verir insana.
bir çeşit anti-depresan. türkiye de olsa adliye kayıtlarına çıkar amaçsız suç örgütü olarak geçebilecek, kitabı da filmi de ayrı güzel olan eserin adı. fiziksel bağımlılık yapmayan, kullanmadığınızda hiç bir yoksunluk belirtisini görmediğiniz ancak kullanıldığında bakışlarınızı dolgunlaştıran, aklınızı açan, daha hakim hissetmenizi, ya da daha boş ama kesinlikle umursamaz hissetmenizi sağlayan bir madde gibi film.
"vücut geliştirme mastürbasyondur" diyen brad pitt'in film içerisinde hayatımda gördüğüm en güzel vücutlardan birine sahip olması... bu ve benzeri mantık hataları var ama fena bir film değil, ama gidip de 10 üzerinden 9 falan da almaz nazarımda, 7-7.5 bandı idealdir.
Anarşistleri terörist gibi göstermeye çalışan terörist çetenin bir filmi.

Operasyon çocuklarının okul çocuklarını köle yapmak için çektiği film.
Şiddeti özendiren, terör propagandası yapan ve bütün pisliklerini anarşizme dair bir kara propaganda üzerinden yapan film.
güzel mesajlar var ama dönüp dolaşıp yine mahkum olduğumuz işleri yapmaya devam ediyoruz.gerçek bu.
görsel
görsel
Nefs muhasebesi; özeti bu.
1990 sonrası dünyada abd hakimiyeti ve tarihin sonu tezinin en güçlü olduğu dönemde, amerikanın ortanca nesinin ki bu dönem 1991-2008 arasıdır travmalarını inceleyen, alt kültür denen fakat hiç de alt kültür olmayan film.

tarihin ortanca çocukları benzetmesinin bir başka amacı da sanayi toplumundan dijital topluma geçişin ara nesli olunacağının acısını betimlemesi açısından önemlidir. küreselci dijital toplum planı metropolis denen çok eski bir filmle başlar. son 30 yıldaki iki önemli filmi dark night ve fight club'dır.

fight club dijital topluma geçişteki en önemli mihenk taşı olan 9/11 olaylarını da önceden haber verir. finansallaşmanın getirdiği orta sınıf yıkımının kinetik değil psikolojik analizi yapılan filmde, iki önemli bileşen vardır 9/11 ile finansal kölelik sisteminin birleştiren: şok doktrini ile özgürlüklerden gönüllü taviz verilmesi ve medya kontrolüyle hafızalarda yeni geçmişler yaratılarak geçmişin kontrolünün sağlanması. çünkü geçmişi kontrol edemeyen, şimdiye kontrol edemez.ı

Üçüncü milenyumda küreselci doktrinin propaganda silahının nasıl kullanacağını bu filmde gösterdi. Zamanım olursa sahne sahne nasıl savaş hattının belirlendiğini anlatacağım.
Örnek kısım 1: https://www.youtube.com/watch?v=sNTuR-WD6os

Bir kişinin hem sabun imalatçısı hem lokanta serviste çalışması hem de bir sigorta şirketinde çalışan olması senaryo olarak ne kadar gerçekci ve tutarlı?

Bu filmimizde tutarlı olmasına gerek yok. Çünkü film tamamen küreselci doktrininin savaş cephelerini göstermek üzerine kurulu.

"Gerilla terörist" durden gıdaların üzerine işeyerek gıdaları bozmayı amaç haline getiriyor. Mesaj açık: Gıdalar bozularak toplumlar zayıflatılacak.
Kapitalizmi dibine kadar eleştiren harika bir film.
final sahnesi!
görsel
görsel

Güzelsin. Güzel.
Elime bir tüfek alıp türünü korumak için çiftleşmeyen her pandayı vurmak istiyorum. Petrol tankerlerini açıp hiç görmeyeceğim Fransız sahillerini kirletmek istiyorum. Duman solumak istiyorum.
Allah yardımcın olsun zor zamanlar.
görsel
https://tr.sputniknews.co...e-gercek-bir-yumruk-attim
dünya prömiyerini 20 sene önce bugün yapan efsane.

sinemada izlemek bugün büyük bir ayrıcalık.
Fight Club’ın DVD versiyonunun başında ekrana yansıyan uyarı yazısı
görsel
kapitalizm eleştirisini yapayım derken baya baya öven sikko film.

poker face filmdir kanımca.
görsel
görsel
görsel
Eskimeyen bir filmdir
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar