bilgilerin gerçeklikleri konusunda aksi yönde kanıt getiremeyen hassas pıtırcıkların basit ve sloganik söylemlerle karşı çıkmaya çalıştığı, savunmak uğruna sarıldıklarında klavyelerine, parmaklarından ancak ihanet/vatan severlik dar ekseni içinde eleştiri çıkabilen konudur.
kendi açımızdan bakacak olursak dünya döndükçe yaşayası devletimizin rejimin bekaasına dönük kaygılarını hala üzerinden at(a)maması dolayısıyla oluşturduğu resmi tarih tezleriyle örtüşmeyen tarih içerikli malumatladır. resmi tarih tezleriyle gazlanmış pıtırcıkların hassas bünyelerine zararı dokunabileceğinden narin arkadaşlarımızın şimdiden sayfayı kapatıp bir kaç saat nutuk okuyarak kendilerine daha fazla eziyet etmemesi rica edilir.

atatürk, kadınların askerlik yapmadan seçme ve seçilme hakkı almalarına karşı çıkmış, türk kadınlar birliği 10 yıllık bir mücadele sonrasında seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşturç türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı estonya, letonya, litvanya, moğolistan, ekvator gibi ülkelerden çok sonra verilmiştir.

nutuk, harf devriminden 1 yıl önce basıldığı için 6 yıl boyunca yasaklı eser olmuş, 6 yıl sonra latin harflerine çevrildiğinde ise sayısız hata yapılmış, "müessir sizsiniz" ->"müteessirsiniz", "kansız millet"->"kanunsuz millet", "menviyet" (araçlar) ->"maneviyat", dûnan (alçaklar) -> "dendan" (dişler), "mücahitler" -> "o cahiller" şeklinde çevrilmiştir.

atatürk suudi arabistan'ın kuruluşunu resmi olarak tanıyan ve ilk kutlayan devlet başkanıydı.

23 nisan'ı atatürk çocuklara armağan etmedi. ölümüne kadar sadece iki kere kutlamalara katılmış, bu konuda hiçbir demeç vermemiştir. bayramın gelenekselleştirilmesi ve millileştirilmesinde hiçbir katkısı yoktur. aslen himayeti etfal cemiyeti tarafından şehir ve gazi çocuklarının iyi şartlarda eğitilmesi, bakılması amacıyla ihdas edilen çocuk haftası; valilerin, müdürlerin kendi çocuklarını süsleyip püsleyip korteje katmaları ve çocuk baloları düzenlenerek amacından sapmıştır. hatta o tarihte sol eğilimli resimli ay dergisinde eleştirilerek "23 nisan çocukları eğlendirme günü değildir, aç, hasta, çalışan çocukların sorunlarını konuşma günüdür, program amacından sapmıştır" denilmektedir.

"spor bayramı" ilk kez 12 mayıs 1916'da "idman bayramı" adıyla kutlanmaya başlanmış, hatta isveçli felix korling'in "trallalla diyen 3 kız" adlı şarkısının sözleri değiştirilerek bizim meşhur "gençlik marşı" yapılmış ve bu bayramda söylenmeye başlanmıştır. bayram 19 mayıs'a alınarak 1938'de kanunlaşmıştır.

"sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözü atatürk'e ait değildir. asırlar öncesinden latin yazar juvanal'e ait olan sözün aslı "sağlam bir bedende sağlıklı bir kafa vermesi için tanrı'ya dua etmelisin" şeklindedir. celal bayar ise 1937'de yaptığı konuşmada bunu "salim bir kafa ancak sağlam bir vücutta bulunabilir" şeklinde telaffuz etmiş ve bir türk atasözü olduğunu söylemiştir.

taksim anıtı'nda atatürk, ismet inönü ve fevzi çakmak'ın yanında iki de sovyet generali bulunmaktadır. kızıl ordunun kurucularından frunze ve sovyet orduları başkomutanı voroşilov. ayrıca dünyaca ünlü bir heykeltraş olan pietro canonica tarafından yapılan heykelde pek kimsenin farketmediği bir kusur bulunmaktadır. atatürk'ün ceketinin düğmeleri ters yöndedir.

kaynak : mustafa armağan/küller altında yakın tarih
büyük izmir yangının kim tarafından çıkarıldığı bilinmemektedir türk ve yabancı kaynaklara göre.

hepimiz yunanlılar kaçarken yaktı diyoruz fakat türklerin yunanlıların kaçması için evlerini ateşe verdiğini söyleyen büyük tarih profesörleri var.
yunanlıları denize dökmemiz hakkında bir çok iddia ortaya atılır ama şu bir gerçek ki; yunanlılar izmiri almak için gelmişler ancak ister denize dökülüp gitsinler ister ellerini kollarını sallayarak gitsinler sonuç olarak siktir olup gitmişlerdir.
atatürk'ün, hz. muhammed'in kabrini korumuş oloduğu yalanıdır.

http://www.youtube.com/watch?v=7UIcQf7_v3c
(#5089705)
Bizlere derslerde sadece işlerine gelen yanlırını öğrettikleri ama asıl gerçekleri söylemedikleri dersler vardır. Aynı zamanda tek bizim ülkemizde değil başka ülkelerde insanları isyana, savaşa vb. şeylere zorlamak için yapılan bir tatik de olabilir. Bir farklı şekli ise filmlerde doğruları yazınca ona itiraz eden adamlara ayrı bir sinirim var. insanlara gerçek tarih öğretilmelidir. insanlar asıl tarihini bilmek zorundadır. Neden böyle oluyor anlayamıyorum. ilginç insanlar...
ikinci dünya savaşının asıl sebebi avrupa'daki milli şuuru yok etmektir. nazilerin ağır tahrikler sonucu polonyaya girmesi savaşı nazilerin başlattığı yanılgısına sebep olur. doğrudur fiilen başlatmışlardır. ancak o son damladır asıl neden ilk cümledir.
migfer devletlerin hepsi milliyetçi iktidarların olduğu devletlerdi oysaki karşılarında sscb ve abd gibi iki zıt kutbun oluşturduğu ittifak vardı.
en basit adetlerde bile ezberin bozulamadığı bir ülkede, kimse tarih bilgilerinde ezber bozmaya cesaret edemez gerçeği.
harem ağalarının erkek olduğu yalandır.harem ağaları hadım edilmiş erkeklerden oluşan siyahi insanlardır.
osmanlı devleti'nin kuruluş tarihinin 1299 değil 1302 olması.

(bkz: halil inalcık)