bugün
- tefsiriyle okusak ülkenin yarısı dinden çıkar11
- kucak dansı yapmayı bilen kız sayısının azalması6
- götün sürekli kanaması5
- çocuk istememe nedenleri5
- yazılımcı erkeklerin yakışıklı olmaması6
- akp bitince ne olacak22
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın21
- çirkin adam güzel kadın aşkı4
- kizlarsoruyor com4
- macron koşacak diye park kapatan akepe31
- cd devrinin bitmesi15
- oruç açı anlamak içinse açlar neden oruç tutar8
- öğretmen olmak5
- royall stars3
- fusya semsiyeli yabanci17
- ben buraya yargılanmaya değil yargılamaya geldim2
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim12
- aquila bicipite8
- kuranı kerim meali5
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması34
- ulu sözlük team3
- 8 temmuz 2026 ekrem imamoğlu savunması4
- araba sevdası2
- gaddar kerim in mesleği nedir4
- akrabalarla tüm alakayı kesmek5
- kiraz cicegi kolonyasi2
- borç olmadan kira olmadan iyi olan para2
- inte suri hur2
- toyota corolla3
- lidya pınar2
- bezelye yemeği9
- aylık 346 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- bedenen yorulmak mı beynen yorulmak mı4
- yani olmuyor2
- güzel zannedilen kadınların sıradan olmaları9
- sözlük hatunlarının nefsimi kabartması sorunsalı10
- 85 çalışmak vs 96 çalışmak2
- tüm dünyanın zengin olması2
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler10
- toplu taşımada osuran şahıs3
- alaçatı da hayır lokmasını talan eden teyzeler8
- kılıçdaroğlu vs davutoğlu2
- otel odasında ölü bulunmak12
- ekşi sözlükteki başlıkları uludağ sözlükte görmek7
- ekrem imamoğlu3
- ilahi bir gücün sizi frenlediği düşüncesi7
- mehdi olmayı düşünmek5
- esin bahat2
- ölümün en iyi tanımı17
- cemal öztaylan2
tabiatın gayesini üzerinde iyice anlaştığımız mevzulardan anlayabiliriz. mesela komşunun kölesi bir bardak veya başka bir şey kırmış olsa onu teskin için bunun alelade bir kaza olduğunu söylersin. o halde senin bardağını kırdıkları vakit de komşunun bardağı kırıldığı zamanki kadar sakin olmalısın. bu vecizeyi en önemli meselelere tatbik et. başkasının oğlu veya karısı öldüğü vakit hiçbir insan yoktur ki bunun insanlığın mukadderi olduğunu söylemesin. fakat bu sözü söyleyen adamın oğlu veya karısı ölünce yanlız hıçkırık, haykırış ve inleme duyulur: "ne kadar bedbahtım, mahvoldum!" böyle hallerde aynı kazaların başkalarının başına geldiği vakit duyduğumuz hisleri hatırlamalıyız.
#epiktetos
#epiktetos
insanı mesud eden makam, mevki değil, o mevkii doldurmak ve o yere layık olmaktır.
#epiktetos
#makam
#mevki
#epiktetos
#makam
#mevki
Hikmetli insan kötü insanlardan, yaptıklarından çok daha fazla fenalık bekler. Biri bana küfretti. Ona beni dövmediği için teşekkür ederim. Beni dövdü ise yaralamadığı için teşekkür ederim. Beni yaraladı ise öldürmediği için teşekkür ederim.
görsel
#epiktetos
görsel
#epiktetos
Bir filozof, en stoacısından.
Yunan stoacı filozof. Muhtemelen Hierapolis, Frigya'da köle olarak doğdu. Kuzeybatı Yunanistan'daki Nicopolis'e sürülene kadar Antik Roma'da yaşadı, hayatının büyük bölümü Nicopolis'de geçti ve orada da öldü. Şayet bir isim verilmişse, ailesince verilen ismi bilinmiyor. Epiktetos sözcüğü Yunanca'da en basit anlamıyla “kazanılmış, elde edilmiş” anlamına geliyor.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Epiktetos
https://tr.wikipedia.org/wiki/Epiktetos
epiktetos da felsefeyi üç kısma ayırmıştır:
mantık, fizik ve ahlak. fizik hem teoloji hem de psikolojiyi içine almaktadır. epiktetos'un tamamen pratik eylemlerin öne çıkarılması ile gerçek anlamda bir değer taşıyacağını savunduğu ahlak anlayışı da mantık ile sıkı sıkıya _bağlıdır. bu yüzden olsa gerek bazı kişiler stoa ahlak felsefesini, akılcı ahlak felsefeleri grubunda anarlar. epiktetos için felsefe yapmanın ideal yöntemi, kiniklerin ve sokrates'in diyalektik yöntemidir. epiktetos'a göre, felsefenin asıl amacı, insanı sokrates gibi biri yapmaktır. bu yüzden epiktetos, sokrates ve kinizmin kurucusu diogenes'i ideal figürler olarak görmüştür. fakat onun felsefesine asıl rengini veren kişi olan kıbrıslı zenon'un kişiliğinde temsil edilen stoa felsefesinin sistematik ve dogmatik karakteri olmuştur.
mantık, fizik ve ahlak. fizik hem teoloji hem de psikolojiyi içine almaktadır. epiktetos'un tamamen pratik eylemlerin öne çıkarılması ile gerçek anlamda bir değer taşıyacağını savunduğu ahlak anlayışı da mantık ile sıkı sıkıya _bağlıdır. bu yüzden olsa gerek bazı kişiler stoa ahlak felsefesini, akılcı ahlak felsefeleri grubunda anarlar. epiktetos için felsefe yapmanın ideal yöntemi, kiniklerin ve sokrates'in diyalektik yöntemidir. epiktetos'a göre, felsefenin asıl amacı, insanı sokrates gibi biri yapmaktır. bu yüzden epiktetos, sokrates ve kinizmin kurucusu diogenes'i ideal figürler olarak görmüştür. fakat onun felsefesine asıl rengini veren kişi olan kıbrıslı zenon'un kişiliğinde temsil edilen stoa felsefesinin sistematik ve dogmatik karakteri olmuştur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar