bugün

ruhunu kemiren kaygıları yüzünden okuyabileceğiniz, aşkını sessizce kalbinin derinliklerinde yaşayan, yarı mahsun yarı umut dolu ifadelerle bakan hayranlığımı en üst derecede celbetmiş sinema karakteri.
Witch King:You fool. No man can kill me. Die now.
Eowyn: I am no man.

repliğiyle beni sinemanın ortasında 'yürü beee!' diye bağırtmış , mangal yürekli ablamızdır.
erkek gibi kadındır. aşkına karşılık bulamadığı için savaşa katılarak ölmek istemiş ama bir kehanetin gerçekleştiricisi olmuştur.
witch king i giderayak göt etmiş hatun kişi. kralın dönüşü boyunca heybesinde merry i taşımıştır.
ölmek üzere iken merry tarafından kurtarılmış, ayağa kalkmıştır.
o sırada hangi erkek beni öldürebilir gibisinden birşeyler mırıldanan witch king denyosuna kafalığını çıkararak cevabını vermiş, göt etmiştir.

+ ben erkek değilim.
- vujuu vujuu baauvv (witch king in buruşması efekti)
6.45 yayınevinin dallama tercümanları tarafından sözleri çarpıtılan tolkien karakteri.

kralın dönüşü kitabında eowyn, babası* uğruna nazgul efendisinin karşısına çıkar. olaylar gelişir.

nazgul: benim karşıma çıkma cesaretini gösteren bu adam da kim?
eowyn: ben adam değilim*.

keşke hiç tercüme edilmeseydi de orası 'im not a guy' olarak kalsaydı.
amcasi rohan krali theoden'den sonra yonetimi devralan, angmar'in buyucu kralini olduren guzel dilberdir. ayrica filmdeki en guzel bayandir. *
faramirle evlenen rohanlı hatun..
aragorn un tavşan kulaklı elf kızı arwen yüzünden umursamadığı harika kadındır. aragorn onu kaybetmekle ne kadar büyük bir hata yaptığını sonradan anlayacak ama iş işten çoktan geçmiş olacaktır...
(bkz: atı alan marsa giti)
hiçbir adamın öldüremiyeceği varsayılan nazgulların kralını merry nin yardımı ile mikmiş ve mikmeden önce miğferini çıkarıp ben adam değilim diyeretkten ayarını da vermeyi unutmamış yürekli kız.
yuzuklerin efendisi filminde, avustralya'li oyuncu miranda otto'nun canlandirmis oldugu karakterdir.
amcası rohan kralı teoden olan ve zamanında aragorn a gözkoymuş kişidir...*
Eomer'in kardeşi olan Rohan Prensesidir. Sarı saçlıdır. Mızrağı kodum mu oturtturur. Ithilien'da Faramir ile evlenip mutlu bir hayat sürmüştür.*
© copyright 2005 - 2026