bugün
- abdullah öcalana'ın yeni konutuna taşınması14
- boşandığı eşine araba alan adam6
- millette manyak para var18
- sözlük kürdü54
- 6 yaşındaki kızını satan anne10
- cadılar bayramı kutlayan gerizekalı türkler31
- fon krizi kimin üstüne yıkılacak19
- insan olmaya çeyrek kala tarzı entry girmek10
- cadılar bayramı kutlamayan geri zekalılar13
- çaykur'un türk çayı ibaresini kaldırması13
- papatya çayı içen erkek10
- 30 liraya satılan tavuk döner13
- ilkokulda dayak yemiş efsanevi nesil14
- ben tevratı da okudum incili de12
- traveler of secret moments tarzı enrty girmek8
- ananı mı dinlersin karıyı mı11
- volkswagen passat10
- 007 tarzı entry girmek4
- pankek yiyen erkek6
- yaşıyor musunuz uludağ sözlük7
- kale3112'deki 3112'nin anlamı nedir sorunsalı5
- traş olmaya üşenmek7
- 20075
- türkiyeli kahvesi8
- ismail kartal19
- sevilmeyen iş arkadaşıyla başa çıkma yöntemi5
- anın görüntüsü28
- flört uygulamalarında eşleşme algoritması3
- sınavlar bittikten sonra oluşan boşluk hissi6
- osman pamukoğlu14
- kemal sunal'ın en kötü filmi8
- evde kalmış 30 yaşında kız22
- devlet bahçeli'nin il olmasını önerdiği 19 ilçe10
- sözlükteki kızların bilgisiz olması23
- escort ile para kavgası5
- simko323
- 3 kasım 2026 galatasaray stuttgart maçı8
- karton toplayan cocuk 15 temmuzda ne yapıyordu10
- etnik köken20
- kefiye2
- kavga edenleri auuuwww diye gaza getirmek5
- cam açık uyumak8
- herkesin hayatına kimse karışamaz5
- cadılar bayramını kutlayan erkek5
- enses ilişkiyi savunan tc erkeği11
- klozette borudan fare gelecek korkusu5
- cadılar bayramı kutlayan kız9
- damat tıraşı4
- arkadaşlar naber ya4
- tavuk olmasa bu kadar insan ne yiyecekti7
Engelli yada kusuru olduğu için evladın ebeveyninden, sosyal çevresini bahane edip utanmasıdır.
Aşağılık bir insanın pervasız davranışıdır utanıyorum onları gördükçe insanlığımdan.
çocuğu ondan utansa da ebeveyn onu sevmeye devam etmesi ne batman ne superman en büyük kahramanlıktır gözlerde. bu insan saygı duyulması gereken nadir insanlardandır.
kendisininde halihazırda bir engelli adayı olduğunu unutup ebeveyninden utanabilen, beyin engelli insan söylemi.
örneğin kör bir babanın oğlunu görmeyi ne kadar arzu ettiğini bilmeyen evlattır.
askerde kolunu bacağını kaybetmiş babanın kızını sarıp sarmalamayı ne kadar arzu ettiğini bilemeyen evlattır.
evlattır ama çorbadan.
askerde kolunu bacağını kaybetmiş babanın kızını sarıp sarmalamayı ne kadar arzu ettiğini bilemeyen evlattır.
evlattır ama çorbadan.
ergenlikte başıma benzeri gelen hadisedir. utanmak değildir bu duygu. sadece insanların size acıyan gözlerle bakmasını sevmediğiniz için onunla görünmek istememenizdir. daha sonra anlar insan yaptığı yanlışı. engelli babanızın sizin için verdiği hayat mücadelesini, herşeye rağmen başınızda oluşunu görürsünüz ve gurur duyarsınız. ama olgun yaşlara erişip hala bunu hissedenler varsa, kötü olan budur.
utanmaması gereken durumdur. üstelik her insan özürlüdür, kiminin ki görülmez, kafadadır...
mükemmel ırkı temsil ettiğini düşünen ama doğumuna sebep olanlara bakınca böyle olmadığını anlayan, bu durumdan kurtulamamanın utancıyla kendini heder eden insanın düştüğü durumdur. bu durumdaki insanlar gösteriş budalası tiplerdir. annesi babası işçi, hizmetli ya da hamal olan ve ebeveynlerinden utanan tiplere benzerler. kişilikleri gelişmemiştir. yalaka ve soytarı olma ihtimalleri çok yüksektir. anne ve babanın ah'ını alacakları için hayatta iflah olmazlar. beter olsunlar.
asıl utanılması gereken durumdur.
bir insanın engelli ebevyninden utanması yanlıştır, fakat giderilemeyecek sorun değildir. toplumda engellilerin "ikinci sınıf insan" muamelesi görmesi böyle bir davranış biçiminin asıl sorun kaynağıdır. kişiliği henüz oturmamış insanlarda -özellikle gençlerde- utanma hissinin belirmesi neredeyse normal karşılanabilir ve ona hissettiklerinden dolayı öfkeyle kızmak bir şey değiştirmez. o yüzden o insanın utanmaması için öğüt veren söz değil faaliyet gerekli. ne zaman ki toplumda engellilere eşit bakış açısı sağlanır o zaman annesinden babasından utanan çocuklar azalır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar