bugün

öğrenci iken en çok çile çeken meslek grubu. sadece adam gibi adam gözüyle bakılması gereken bir meslek sahibi insandır. zira diğer mühendislikler ve sosyoloji, felsefe, tarih gibi diğer boktan bölüm mezunlarının bütün yıl yatarak ve okula yılda sadece 2-3 gün uğrayarak 4 yılda bitirdiği okulunu, bu kişiler sabah akşam okul kapısında yatıp günde 4 saatlik uyku aralarının dışında sınav zamanları durmadan ders çalışıp genellikle 6 yıla yakın sürede bitirirler. bütün gün sevgilisiyle gezip, bu bölümde okuyan öğrencilerin 4 yılda okulunu bitirememesini anlamayan genellikle işletmeci olan güruhun bu denli akıl yoksunu davranışlarını ve yerlerde sürünen iq seviyelerini bu mühendis kardeşlerimizden uzak tutmalıdırlar. zaten işletme, tarih, felsefe veya sosyoloji gibi boktan ve işe yaramaz bir bölüm okuyorsun, bir de muhattaplık ve ders zorluğu konusunda sidik yarıştırıp "hacı senin yerine eşşek bağlasak 4 yılda bitirir" gibi gerizekalıca beyin paradokslarına giriyorsun. işletmecisin lan bir kere, muhattaplık insan mısın? beyinsiz...

çok sonraları gelen edit:
(bu entry tamamen anlık duygularla yazılmış olup, işletmeciler dışında diğerlerinin beyinsiz olduğunu düşünmüyorum)
evde bir birey bu bölüm mezunu ise tadından yenmez durumdur. paranız cebinizde kalır.
enerji üretimi işine girilirse iyi para kazanılacağını düşündüğüm, sonra da neyse bi okul bitsin düşünürüz dediğim (gelecekteki) mesleğim.
Elektrik - Elektronik Mühendisliği, dünya ve Türkiye'de gelişen ileri teknolojinin temelini oluşturduğundan, bölümden mezun olanların çalışma alanları geniştir. Ülkemizde iş garantisinin fazla olduğu mesleklerden birisidir.
dünyada sadece türkiye'de olan meslek gurubudur. efendim boşu boşuna da "2. sınıfta ayrılıyo onlar. ya elektrik ya elektronik oluyolar" diye bir çığırınma da söz konusu değildir. öncelikle ders ayrımı 4. sınıfta olur. bu ayrım da bir dalda uzmanlaşmak için yeterli değildir zaten. kişi haberleşme dersleri aldı diye %100 haberleşme sektöründe çalışacak diye bir kaide yoktur. çünkü diplomasında "elektrik elektronik mühendisi" yazılıdır efendim "eektronik ve haberleşme mühendisi" değil.

bunun dışında elektrik ve havacılık sektörlerinde çalışanların malı gayet de güzel götürdükleri bilinir. süründükleri falan yoktur. bitirmesi en zor bölümlerin başında gelir fakat, kişi tarafından arzulanan meslekse, sonu çok rahattır.
şu elektrik elektronik kelimesinden nedense bi gıcık kapıyorum o kelime insan olsa döverim yani o derece. daha öncesinde beni 2 kere elektrik çarpmıştı belki bu sebepten dolayı sevmiyo olabilirim.
Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi konularında çalışan kişidir...
enerji mi seçeyim elektronik haberleşme mi sorunsalını dibine kadar yaşayan zavallı insanlara sahip bölümdür.
elektrik mühendisi kadar nadir değillerdir malasef.
geçerli olmayan bir sıfat taşıyan adamdır. muhtemelen dolandırıcıdır. kanmayın efenim.
nerede acaba o iş hayatı?
Gençler özelde şu krizde iş bulabilirseniz asgari üzeri az bişeyle başlarsınız ilk 5 sene öttürürler.
Devleti bilmem.
4000-5000 tl arası ücretle iş hayatına başlar. iyi bölümdür.
Hiç bir zaman öğrenmeniz durmayacaktır bu yola girdiyseniz. Diyemezsiniz mezun oldum oh tamamdır. Öyle bir dünya yok.

Söz konusu işse eğer şöyle diyeyim gün gelir de elektrik biterse hepten yer yüzünde işsiz kalırız bizde. Onun dışında çalışma şartlarını kenara itip işin çok olduğunu söyleyebilirim.

He şartlar konusunda da zaman içinde, tecrübeniz arttıkça iyiye gidecektir. Tecrübeyle sabit.
ikisinide olamamış mühendistir. Günümüzde Elektrik mühendisliği ve Elektronik mühendisliği 1980lerde birlikte alınan eğitimlerle sahip olunan ünvanlardı, ancak günümüzde bu ünvanı taşıyan bir mühendis her iki konudada yarım kalmış demektir.
iyi para kazanmak isteyenlerinin şanslarını gemide denemelerini tavsiye ederim. iyi firmalarda elektrik zabitleri 3000 dolar civarı alıyor.