yakın bir arkadaşımın yakın arkadaşının yazım grubunda olduğu kitap sayesinde hasbelkader öğrendiğim karakter analiz tekniğidir. Çizgisiz bir kağıt üzerine yazdığınız herhangi bikaç cümleye bakarak sizin o anki ruh haliniz,enerji durumunuz ve genel karakter tahliliniz yapılabilir.Falcılık gibi bir şey değil.Bir kişinin kıskanç veya cömert olup olmadığını anlamak gibi de değil. fakat geçmişiyle ilişkisini, gelecekle ilgili duygularını,düşüncelerini, arkadaşlarıyla,ailesiyle yakın çevresiyle ilişkilerinin ne düzeyde olduğunu falan anlayabileceğiniz bir yöntemdir.Denediğim hemen hemen kimsede olumsuz tepki almadım bilakis çok şaşırmışlardır.Bilimsel temellidir.

(bkz: grafoloji)
internet üzerinden tatmin edici kaynaklara ulaşılamayan analiz türüdür.
ancak sunulan bir kaç kıytırık verinin ışığında yapılan çıkarımlar, doğru sonuç vermiştir. karakter analizine merak sarmış kişiler için; meyvelerden, bokunun renginden, sabah kalktığımızda yatağımızın ne şekilde olduğundan yapılan analizlerden çok daha tatminkardır.
*dik yazılan yazı, çekingen yaratılışın ve duyguların bastırıldığının
*küçük küçük yazılan yazı, dikkatin ve titizliğin
*iplik gibi incecik yazı, aceleciliğin ve umursamazlığın
*kelimeler ve harfler arasında boşluk bırakılarak yazılan yazı, zeki, bağımsız ve kendi başına buyrukluğun ifade edildiği tahlil çeşididir.
Kahve falından veya suya bakarak birşeyler görenler hissedenler mevcutturda el yazısı , burç filan bunlar hikaye gerçekten. böyle şeylere kadınlar ilgi duymakta erkekler ise bilmektedir. Arz talep ürün eğrisi gereği kadının bu ihtiyacına cevap veren erkek diğerlerinin 1-0 önüne geçmektedir.
karaktersiz biri yazmışsa, o bile anlaşılabilir. (bkz: el yazısından karaktersiz analizi)
Nasıl yapıldığını, dogruluk payinin ne oldugunu merak ettiğim analiz.
Chuck Palahniuk'un günce adlı kitabında da buna yer verilmiştir. Grafoloji'dir ismi.
Amerika'da insaları işe alırken zaman zaman başvurulan yöntemlerden biriymiş. Dediklerine göre kişinin karakteri el yazısına yansıyormuş. Kahve falı gibi aslında birazda. Bizim ülkemizde bu durum çok nadiren yapılan bir şey. Ben de ilk defa Sherlock Holmes de görüp araştırmıştım. Türkiye'de bunu bilim olarak yapan insanların sayısı çok çok az. Bunlardan biri de Zeynep Bornovalı' dır. Kesin bilgilere ulaştıklarını pek sanmıyorum ama genel bi izlenim verdiği aşikar. For more bkz: http://www.gphaber.com/gr...roportaj-roportaj,15.html
öncelikle tam bir format sikensiniz sayın liseli aglayaivanovna;

iyi sır tutabilen
özgürlüğüne düşkün
kendine gerçekçi hedefler belirleyen
çok hırslı olmayan
maddiyata önem veren, tutumlu
Dişi el yazısı olduğu çok belli. Merak etme hemen evlenecek kişilerin el yazısına benziyor canım.