bugün

üç yumurtanın beyazı ile sarılarını ayırın. bir adet sarıya 100 gr süzme yoğurt ya da krem peynir karıştırın arzuya göre biraz tuzla. mikserle iyice çırpın. kabartma tozuyla da beyazları köpük formatına getirinceye kadar çırpın. sonra iki karışımı beyazlar söndürmeden bir spatula yardımıyla nazikçe karıştırın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardıyla koyup önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dk pişirin. karbonhidratsız ekmekleriniz hazır, afiyet olsun.
yakında 1.5 tl olacak olmazsa olmaz gıda.
* buğday rekoltesinin artıp, fiyatın da arttığı tek ülkeyiz herhalde.

https://twitter.com/Terbi...status/673969325326385152
Ekmek, çeşitli tahıl unundan yapılmış hamurun ateşte, sac üzerinde, tandırda, fırında veya tepside pişirilmesiyle hazırlanan yiyecektir.
yemekle yenilen. açık ve net.
Afrikada millet ekmeği birak kırıntısını bulamıyor bizim tikiler cok sagliksiz ya diye yaygara yapiyor yarrak yiyin orospu evlatları bir gün insallah muhtaç kalırsınız bu nimete.
görsel
1.biriyle buluşma, görüşme sözünü tutmamak..
2.tarlaya ekin ekmek..
3.hamurlu şişik=ekmek, yeniyor hani.. (öztürkçeleştirdim aferin bana)
4.bir yiyeceğe başka bir bileşeni eklemek=çorbaya tuz ekmek, çorbaya ekilmiyor da olabilir esasen. araştırıcam.
mutluluğun olduğu yiyecek.

http://www.hurriyet.com.t...0119194&utm_term=post
türk mutfağının olmazsa olmazı.
bazılarının bulamadığı bulup da alamadığı besin.
Siyez ekmeği ya da karabuğday ekmeği değilse zehirdir! Ben değil Canan Karatay ve Sayın Ümit Aktaş söylemekte.
Ekmek üretici federasyonundan korkutan itiraf
--spoiler--
Federasyon Başkan Yardımcısı Selim Açık, "içinde hangi enzimlerin yer aldığını bilmediğmiz ekmek üretimine davem etmekteyiz" dedi.
Katkılı ekmek üretiminin tehlikelerini anlatan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Selim Açık, halk sağlığının korunması için organik ekmek üretimine geçilmesi gerektiğini belirtti. Ülkede her yıl ortalama kişi başı 150 kilogram ekmek tüketildiğini belirten Açık, “Bunu nüfusa göre hesaplarsak, her gün 37 milyon adet 250 gram somun ekmek üretiliyor demektir. Tüketilen ekmeklerin ham maddesi olan unların içerisinde katkı maddeleri un sanayicileri tarafından katılmakla birlikte, içerisine fırınlarda üretim aşamasında ayrımca ekmek katkı maddesi ilave edilerek satışa hazır hale getirilmektedir. Bu katkı maddelerinin ham maddesi olan enzimler ise yurt dışından temin edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları, konuya sık sık dikkat çekmekte, ekmek üretiminde organik üretimin şart olduğunu kamuoyuna açıklamaktadırlar. Biz, tüm bu uyarıları kulak arkası ederek içerisinde hangi enzimlerin yer aldığını bilmediğimiz ekmek üretimine devam etmekteyiz” dedi.
Vatan’da yer alan habere göre, ekmek üretiminde görselliğe dikkat çeken Açık şöyle devam etti, “Ekmeğe katkı maddesinin katılma sebebi, ekmekte görselliği ön plana çıkarmaktır. Daha sonra bu uygulama uç noktalara taşınmış, ekmek üretiminde onlarca enzim kullanılarak, değişik markalarda ekmek üretimi yapılmaya başlamıştır.”
--spoiler--
Yılbaşında ekmeğede zam geliyor malum dolar arttı unu buğdayı bile dışardan temin ediyoruz.
sevgili olma potansiyelindeki kız.
istanbul'da 1.25'e satılan nimet. maşallah. evet.
Allahın izniyle üç lira olsun dediğim temel gıda maddesi. Ekmek alamamak neymiş görünce akılları götlerinden yukarılara yükselir belki bu akkoyunların.
Nimet.
Nar gibi kızarmış somun.
Sıcacık bazlama.
Acem aşı.
Lavaş.

Önce küçüklük bir buğday tanesi.
Sonra sapsarı ekin.
Bembeyaz un.
Sofranın olmazsa olmazı.
Kuruyan, bayat ekmeklerin ufak küp şeklinde doğrayıp sonra fırında ya da sıvıyağda kızartın. Böylece buzdolabınızda saklayıp çorbalarınızda kullanabileceğiniz çıtır ekmekleriniz hazır olur.
yemeklerin yanında karnın tok kalmasını sağlamak için tüketilen, belki de tarihin en eski yiyeceği.
Hiçbir faydası olmayan, üstüne kiloları yağdıran yiyecek.
Fazla anlam yüklemişiz. Ekmek parası, ekmek aslanın ağzında, eli ekmek tutan vs.

Ekmeği bırakalı 3 gün oldu ve hiçbir şekilde yokluğunu hissetmiyorum. Bazen fırının önünden geçerken kokusunu duyduğumda "şöyle bir tırşık olsaydı da bana bana yeseydik" desem de, isteğimi daha doğal, sağlıklı, kilo aldırıyorsa da faydasından şüphe duyulmayan yiyeceklerle örtüyorum.

Yemeyin yedirmeyin şu beyaz zehiri.
Buluşmak için sözleşip buluşulacak yere gitmemektir.
türkiye'de kıyafet gibi. masada olmadığında çıplaklık hissi veren.
bunun gramajını düşürüyorlar sonra yediğimiz yarım ekmek kokoreç, döner de küçülüyor amk doyurmuyor hiçbir şey.
iki yüz grama düşmesiyle artık doyurmayan ekmektir. ekmek parası için falan denir ya, artık o ekmek de sandviç ekmeğine döndü.
ekmek insanlık kadar eski bir yiyecektir. temel bileşeni un - su - tuz dur. un, su, tuz hali ile gerekli fermantasyonu doğaya yani ekmeği kendi haline bırakırsak yiyebileceğimiz en sağlıklı ekmeği yemiş oluruz. ekmek bana kalırsa en temel besin kaynağı ancak bim ekmekleri değil tabi ki. ekmekte normal ve sağlıklı şartlarda üç temel bileşen varken sanayi ekmeğinde 30 ila 37 arası bileşen bulunuyor. bu da sizi şişman sağlıksız ve hantal yapıyor.

beyaz unun ilk kullanımına başlanmasından sonra halk sağlığı ciddi oranda bozuluyor kapitalizm her zaman bir yol bulur derler aynen böyle oluyor beyaz unu elde etmek için buğdayın en sağlıklı tarafını çöpe attığımızı fark eden insanlar olduğunu görünce kapitalizm, o zaman eski usül daha sağlıklı ona dönelim madem demiyor. o zaman beyaz una vitamin protein ve eski usülde ne varsa onu katalım ama biz bunu yapay yollarla üretelim böylece o üretim içinde yeni iş kolları yaratalım ve biraz daha sömürelim diyor.

böylece biz sağlıksız ekmekleri yemeye devam ediyoruz.

ekmeği ekmek yapan şey içinde ki hava ve gazdır. hava ve gazı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. güzel lezzetli bir ekmek yediğinizde bunun tadını genizin arkasından alırsınız çünkü fizyolojimiz bazı gazımsı tatları buradan alır.

ekmeğe maya katmak bile saçma bir adettir çünkü ekmeği maya ile mayalayamazsınız sadece bileşenlerini çözersiniz.

sağlıklı bir ekmek temel üç madde ile harmanlanır ve bekletilir asıl maharet bekletme süresindedir. bim ya da benzer marketlerdeki ekmeklere baktığımızda onu gerçek bir ekmekle kıyaslayabilirseniz gözle ve tadıyla hemen fark edersiniz. çünkü sanayi ekmekleri artık göze hoş gelmesi için üzerleri bile çizilmiyor bir ekmeğin üzerini çizmezseniz onun içinde ki gazı oksijen ile buluşturmazsanız o ekmek sadece sanayi ürünlerinden oluşmuş gaz olur ve bu durumu içinin yarısının boş olması gibi gözle görülür durumlardan tespit edebilirsiniz.

ekmek politikacılar içinde önemli bir noktada. herkes et alamayabilir herkes sebze alamayabilir ancak tarih boyunca ekmek herkesin ulaşabileceğini bir noktada olmuştur, eğer halk ekmeğe ulaşamazsa o zaman birkaç koltuk belki kelle elden gidecektir. tarihteki geçmiş dönem ülkelere bakabilirsiniz ya da yakın zamanlı savaşlara haberleri izleyebilirsiniz meydanlarda ekmek tutan yüzlerce öfkeli insanı. bu sadece bizim halkımız için böyle değildir. biz ekmekten çok biat etmeyi önemseriz çünkü eğer tarihine bağlı bir millet olsaydık bu toprakların buğdayını avucumuzun içine alabilseydik, bir buğday tanesine bakıp yaşamı görebilseydik bize sağlıksız bize fahiş fiyatlarla bize 200 gram ekmeği layık gören kimseyi alıp baş tacı etmezdik.