bugün
- üniversite sınavı kaldırılmalıdır10
- demir çelik5
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin36
- arda güler7
- buz gibi bira8
- sıcak şarap4
- kale3112'deki kale hangi kale10
- şi ve trump'ın ticaret anlaşması2
- babybombshell2
- gece vardiyası3
- bursa6
- sözlük kızlarının küfürbaz olması6
- sözlükte flört etmemek9
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız16
- en iyi pizza içeriği10
- arkadaşlar lütfen4
- beşiktaş8
- paradox interactive3
- 30 yaşından sonra hayattan keyif almanın bitmesi9
- köy9
- acı gerçekler14
- en lezzetli balık24
- devlet adına çalışıp geçmişin temizlenmesi4
- gece tostu4
- en enayi huyunuz4
- 25 eylül 2026 fidan'ın libya toplantısı2
- karşı cinsteki en itici özellik16
- aşk bir hastalıkmış sanki2
- dünyanın en kötü hissi3
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması13
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı5
- agaçlarla dertleşmek3
- yıllar ona hiç acımamış3
- derdinizi dinlerken rakı sofrası kuran psikolog8
- başlığı başa bırakıp kaçan yazarı enselemek3
- otobüste giderken yanındakinin geviş getirmesi3
- zendaya4
- sözlüğün embesillerle dolu olması6
- anın görüntüsü23
- köy vs şehir hayatı2
- queen ravenna'nın evine kız kaçıran atmak2
- ezoterizm4
- mehmet şimşek2
- gammazlar göreve8
- yeni biriyle nerede tanışılır13
- bir kız true ile arkadaş olabilir mi10
- sigarayı bırakınca ağzımın tadı geldi3
- sözlüğün maymuna dönmesi2
- sözlükte aile kurmak8
- 24 eylül 2026 hollanda almanya maçı3
sahabeler arasında kendisi hakkında iki defa ayet nazil olunan sahabedir. ikinci akabe biyatında biat eden yahudiler arasındadır kendisi, kavminin o dönemde bulunduğu konum itibari ile mekkelilere karşı iş birliği yapması gerekiyordu, ebu lübabe medine de resulullah'ın dibindeydi ve öğrenmey çalışıyordu islamiyeti ki israiloğullarına anlatabilsin. Bu esnada çıkan hendek savaşında kabilesi Beni Kureyza için yaptıkları hıyanet nedeniyle Allah tarafından helak emri geldiğinde hz. muhammed tü sahabeleri cihata cağırmış buna ebu lübabe'de uymuştur. Beni Kureyza şehrine geldiklerinde, Beni kureyzalılar görüşmek için ebu lübabe'yi çağırdılar, peygamber de ona gitmesi için izin verdi. O da kaleye girmiş. Kalede karısı, çocukları ve mamelek'i de varmış ona sormuşlar " Peki biz teslim olsak nolacak", o da eli ile boğazlarının kesileceğini göstermiş bu bi anlık hatawsını anlamış ancak iş işten geçmiş, ardından kalenin arka kapısından kaçarak mescidi nebevi ye gelmiş ve kendini bir ağaca bağlatmış. Kale dışında onu bekleyen islam ordusu ona ne olduğunu merak ederken "Ey imân edenler! Allaha ve Resûlüne hâinlik etmeyin. Bile bile aranızdaki emânetlere de hainlik etmeyin." ayeti nazil olmuş ve hz. muhammed durumu idrak etmiş. medine'ye döndüklerinde ebu lübabe'yi ağaca bağlı görmüşler ve kendisi bu şekilde iken Allah beni affetmedikçe ben kendimi bu ağaçtan çözmeyeceğim demiştir, ebu lübabe'nin ipleri yalnızca namaz vakitlerinde çözülür , namazın ardından tekrar bağlanırmış. bu bağlanması ve tövbesi sonuç vermiş, "Onlardan diğer bir kısmı da günahlarını itiraf ettiler ve (evvelce yapmış oldukları) iyi bir ameli sonradan yaptıkları başka bir kötü (nifak) ile karıştırdılar. Olur ki, Allah, onların tevbelerini kabul eder. Çünkü Allah, Gafûrdur (çok bağışlayıcı), Rahîm'dir" ; ayeti ile de Allah tövbesini kabul etmiş. Ebu lübabe'yi çözmüşler lakin iplerin izleri ömür boyu vücudunda işlediği günahın simgesi gibi kalmış.
tövbesiyle ünlü sahabe.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar