bugün

akıl karıştıran sorudur.

romadan tutun, günümüze kadar gelen tüm bilim insanlarının % 70 i ateist.

bir de, dünyanın en geri kalmış ülkeleri full müslüman ülkeler. en ileri müslüman ülkesi türkiye, onda da başbakan fırsat bulsa ununla aynı düşünmeyenleri bir kaşık suda boğacak. böyle bi demokrasi, ilericilik var.

bazen bunları düşünür, sigara yakarım. sonra günaha giriyom lan deyip başka şeyler düşünürüm. lahmacun filan...

edit: eksileyen müslüman kardeşim, sanırım bi açıklaman yok. bu mağlubiyetini gösterir. o bıyığını sikerim senin eksileme.
bilim adamları deneyci olduğu için birsüre sonra sadece sonuçlara ve gördüklerine inanırlar. bilim adamlarının inançlıları da sağlamdır. nizam ve intizamı görebilmişlerdir. bu ayrım biyoloji ve tarih bölümlerinde çok belirgindir.
Osmanlı devri hüküm sürerken de çoğu kaliteli bilim adamı müslüman idi. Ondan dolayı insanların bilimi ve dini karşılaştırmaları hatalıdır. inanırsın inanmazsın bu kişisel bir şeydir. Kimse bilim dini gereksiz kıldı diyemez hakeza kimse din bilimi gereksiz kıldı da diyemez. Çünkü bilim insani bir merak iken din insanın inanma ihtiyacının bir sonucudur. ikisi farklı ihtiyaçları karşılar yani. Biri bana neden burada olduğumu ilahi kaynak göstermeden açıklayamaz. Keza bilim de zaten nedeni değil nasılı açıklar. Yine görüldüğü üzere bilim ve din farklı kulvarlardadır.
türk islam ilim ve bilim insanlarını akla getiren ayrıca birçok şeyi avrupalılar buldu dediğimiz icatları aslında islam bilginleri bulmuştur.
fikrimce bilim insanı aşırı pozitivist olmaya itmektedir, bir yerden sonra somutlaştıramadığı şeye inanmamaya başlıyor galiba bilim insanları. din inanç mevzusudur, somutlaştırmak zordur, iman meseledir bu nedenle pozitivistlik ondan uzaklaşmaya itiyor sanırım insanı.
kendilerini bir bok zannettiklerinden dolayı, kendilerinden üstün bir varlığı kabul etmezler.
Nedeni kendilerini kusursuz görmeleridir. Kendileri bir bulus yapmıstır. Kendi deyimleri ile yaratmıstır. Kendilerinden daha büyük ve kusursuz bi varlığın olmayacağını düsünürler. *
götten uydurma tespittir. ulan tıpla uğraşan nice bilim adamı kendilerine ilahi dinlerden birini seçmiş haberin var mı. bi öğrenmişsiniz ateizm karı kız düşürmek için heryerde kullanıyosunuz. götünüz sıkıştığı zaman da allah allah diye bağırıyosunuz.
Bu adam büyük adam böyle düşünüyorsa vardır bir bildiği diyerek beyin fonksiyonlarını kapatanları da göstermiş olan başlık. Bir zamanlar dünyanın en gelişmiş ülkesi, en büyük bilim adamları Müslümandı.
dünyanın en kaliteli kot pantolonları da ateist. geçen birisiyle konuştum ben inanmıyorum abi dedi. nasıl yıpranmış, eski püskü.

edit: oğlum kaliteli bilim adamı ne demek lan? *
farabi, ibn i sina, biruni, mimar sinan bunlar kendi dönemlerinin en kaliteli bilim adamları ve müslümanlığa inanıyorlardı. edison, grahambell, da vinci, pascal, einstein bunlarda kendi dönemlerinin en kaliteli bilim adamları ve hristiyanlığa inanıyorlardı. demem o ki bu günün en kaliteli bilim adamları ateist olabilir ama bu yarının en kaliteli bilim adamlarının boka tapan insanlar olmayacağı anlamına gelmez. özetle; ne alaka amk.
'kaliteli bilim insanı' kelimesi öznel bir değerlendirme olduğundan cevabı olmayan bir sorudur.
dunyanın en zengınlerı neden yahudi ya da müslüman? En iyi fubolcular neden latin amerikalılar? Dunyanın en sıcak insanları neden ekvator bolgesınde? En sogukları da neden kutup bolgelerınde? Bu sacma entryler neden uludagsozlukte? Babam boyle pasta yapmayı nerden ogrendı? Allah allah neye cevap verıyordum ben ya?
(bkz: kalite bilim insanları)
(bkz: ateist)
(bkz: yaw he he)
dünyadaki tüm bilimadamlarına tek tek dinini sormuş kişinin yakarışı.
müslüman bilim adamlarını bilim adamından saymayanların aklını karıştıran soru. "bilim adamlarının çoğu ateistse bir bildikleri vardır" mantığı sakat mantıktır.

ibni sina, el cezeri, ibni fazıl, akşemseddin, biruni, el harezmi, ebu musa cabir bin hayyan, ali kuşçu, el harezmi, farabi gibi, icatlarını, keşiflerini hala kullandığımız ve bilime büyük katkıları olan müslüman bilim adamları da vardır. avrupalılar haçlı seferlerinden sonra bu bilim adamlarının eserlerini avrupa'ya götürmüşler, bir süre sonra "bunlar bizim keşfimiz" diye dünya'ya yutturmayı başarmışlar. mesela biruni, sinüs ve kosinüs gibi fonksiyonlara sekant, kosekant ve kotanjant fonksiyonlarını eklemiştir. ekliptik eğimi, gerçeğe en yakın hesaplayan yine bu adamdır.

bu bilim adamlarından biri olan ebu musa cabir bin hayyan'ın babası kimyagerdir. kendisi de kimya dışında astronomi, fizik, metalürji ve felsefe ile ilgilenmiştir. 8.yüzyılda yaşamıştır. günümüz kimyasına büyük katkıları olan icatları, keşifleri vardır. içbükey camların içine güneş ışığını alarak uzaktaki ağaçları yakabilmiştir. ayrıca kendisinin şöyle de bir sözü vardır:

“Maddenin en küçük parçası olan cüz-ü la yetecezza (atom)da yoğun bir enerji vardır. Yunan bilginlerinin iddia ettiği gibi, bunun parçalanamayacağı söylenemez. O da parçalanabilir. Parçalanınca da öyle bir güç meydana gelir ki Bağdat’ın altını üstüne getirebilir. Bu Allah-u Teala’nın kudretinin bir nişanıdır.”

bulmak isteyen için, burada çok var.

http://tr.wikipedia.org/w...lim_adamlar%C4%B1_listesi
Spoiler

Cern'de mescit vardıda bizmi gitmedik.
Neden illa bilim adamlarini klasifike etmemiz gerekiyor? Isaac Newton, louis pasteur, john snow, robert koch ve bunlar gibi bir cok bilim adami ateist deildi.
(bkz: enaniyet)
"neden tüm bilimadamları ateist" diye düşünmeyip araştırdıkları için. daha doğrusu bu yüzden ateist değil, bilimadamı olmuşlar. birilerine de göt büyütüp sözlüklerde şuku toplama düşüyor haliyle e o boş insan da lazım.

ayrıca en meşhuru einstein ateist değil deisttir.
Yaa koskoca Einstein ı da inançlı yaptı yobaz kırolar amk. La cahilsiniz madem bi de sıvamayın. Yarıldım yeminle