doğduğum yer katılamıyorsa doyduğum yer olan takım denebilir. mesela katılırsa avusturya. o'da katılamaz ise en müslümanından bir takım seçilir, itina ile tutulur.
gidebilrse isveç. zlatan ibrahimoviç daha doğrusu.
(bkz: kolye takı mı)
(bkz: Fil dişi sahilleri)
(bkz: ingiltere)(Euro 2008'de bizi desteklemişlerdi.)
bacak arasındaki takımlar.
ben kesinlikle küba'yı tutacağım tabi giderlerse.
şimdi eğer türkiye'nin olmadığı bir dünya kupasında yine hüsran yaşamak istemiyorsanız bir iki öneri sunacağım bu kupada desteklemek isteyeceğiniz takımlarla ilgili.

1)almanya

futbol doksan dakika sürer ve almanlar kazanır sözü boşuna denmemiş. almanya her ne kadar yıldızı olmayan bir takım görüntüsünde olsa da kesinlike istikrarlılar. en az yarı final oynarlar diyorum.

2)ispanya

bundan önceki büyük turnuvalarda hep ispanya'yı desteklerdim. ama hep hayal kırıklığına uğratırlardı. türkiye'yi desteklediğim bir turnuvada kupayı alarak bana kazık attılar. yine de en büyük favori onlar bu turnuva için. desteklenebilir.

3)brezilya

son konfederasyon şampiyonu 2006 yılında çeyrek finalde elenmenin acısını çıkartmak isteyecektir. genelde herkes brezilya'yı tutar; bu sebeple başka alternatiflere yönelebilirsiniz.

4)hollanda

göze hoş gelen futbol oynayan takımları destekleyenler için ideal. ama başladıkları işin sonunu bir türlü getiremiyorlar. desteklenebilir ama en fazla çeyrek finale kadar gidebilirler yine. inşallah yanıltırlar.

5)arjantin

her ne kadar dünya kupasına katılmayı garantilememiş olsalar da dünya kupasında bir şeyler yapmalarının zamanı geldi. bırakın finali en son ne zaman yarı finale çıktılar dünya kupasında hatırlamıyorum. afrika'ya gitmeleri halinde desteklenebilir. zira messi uluslararası alanda da bir şeyler elde etmek için elinden gelenden fazlasını yapmaya çalışacaktır.

tabi bi de sempatik olan takımlar vardır. gönüllerin şampiyonudur onlar. güçlü ülkelerin yanında çabaları ile futbolseverlerin gönüllerini çalarlar. fil dişi sahilleri, kamerun, avustralya bunlardan bir kaçı. tabi çeyrek finalden öte gidebilirler mi orası merak konusu. ben favori takım desteklemek istemiyorum diyenler bu takımlara yönelebilirler. ah türkiye ahh...
komünizm yanlıları için kuzey kore olması muhtemel.
(bkz: kendi takımlarımı tutuyorum)
ülkemizle organik bağları bulunan bir ülke olmalıdır...
(bkz: bosna hersek)
(bkz: trinidad tobago)
yine italya.
ha bir de kazanamayacağını bilsek de hollanda.
almanya, italya gibi estetikten uzak takımları tutmak yerine sırf messi sevdasına arjantin desteklenebilir. hoş arjantin dünya kupasına katılmak için götünü yırtıyor orada nasıl başarı sağlayabilir merak konusu. arjantin olmazsa da bence dünya kupasının favorisi olan, güzel futboluyla ispanya desteklenebilir.
(bkz: danimarka)

o formaları falan inanılmaz sevimli geliyor lan bana. kendilerini hiç sevmem halbuki. olursa bir isveç, finlandiya falan çok eğlenceli olurdu tabi. rusya ön debelemeyi geçerse, rusya bi' de.
(bkz: norveç)*
(bkz: italya)

yaşasın ikinci memleket *
1. olan takım.
ekmekspor.
(bkz: semih cumhuriyeti)
(bkz: fildişi sahilleri)
kimse bir takım tutma zorunluluğu içerisinde değildir. kasmayın.
2006da ganayı tutmuş çok da eğlenmiştim. şimdi uruguayı desteklicem ki fransanın olduğu gruptan lider olarak çıkabiliceklerini düşünüyorum.
süperligde mücadele eden futbolcuların olduğu takımlar.