bugün
- merfulu gitmesin kampanyası13
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki10
- gammazların tarafsız olması gerekliliği12
- nervio moderatör olsun kampanyası10
- kız nick altı meriçleri7
- öykü serter8
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor10
- gammaz yazarlar lokali5
- arabayı yavaş süren tipler12
- everest e çıkıp leğenle aşağı kaymak6
- gammazlar adam mıdır sorunsalı6
- hatırladığınız en eski anı7
- beni seven yazarlar8
- apoya küfür edince kuduran kürtçü5
- gammazı ispiyoncu sanmak4
- liseden arkadaşlar6
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay13
- kızların kıvırcık saçlı erkeklere olan zaafı5
- ismet gürbüz5
- uludağ sözlük için öneriler7
- cuheyman el uteybi4
- evli erkeklerin kadınlara daha çekici gelmesi3
- 20 ağustosta boşalma davam var4
- arkadaşlar moderatör oluyorum5
- tamer karadağlı5
- iltifat mı hakaret mi belli olmayan kelimeler5
- erkek karısına itaat etmelidir3
- arkadaşlar bu arada ben de gammazım3
- gammazların çok kötü insanlar olması2
- yakışıklı erkeklerin gay olması8
- queen feristah9
- yapay zeka moderatörü4
- tahsildaroglu peyniri3
- zam var diye gece benzinciye gitmek6
- ismet inönü hain midir sorunsalı2
- insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor14
- 60 yıllık ömrümün kalması4
- online yazarlar neden yazmıyor11
- sanat sepet tayfa3
- winrar vs zip vs 7z2
- true çaylak olsun kampanyası13
- arkadan yanaşıp selektör yapan it10
- sarhoşken sokak hayvanlarıyla arkadaşlık etmek4
- sevgiliyle yapmayı en çok sevdiğiniz aktivite13
- altın gibi ağır2
- tarık tarcan5
- maykıl2
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj9
- nutuk'un özel olmayan baskısı3
- limonata2
Dijital görüntüleme sistemlerinde, çözünürlük olarak kullanılan, "DOT PER INCH" kelimesinin baş harfleri ile kısaltılmış bir terimdir. 1 inch 25.4 mm uzunluk için nokta adedi anlamına gelir. yani, 1 mm 15.7 noktadır.
Çözünürlük yükseldikçe görüntü kaltiesi doğru orantılı olarak yükselir.
Çözünürlük yükseldikçe görüntü kaltiesi doğru orantılı olarak yükselir.
Baskı sistemlerine ilişkin terminolojide, inç başına düşen nokta vuruş sayısını belirtmek için kullanılan "Dot Per Inch" teriminin kısaltılmış biçimi. Gerek masaüstü yazıcılar (Laser, InkJet) ve gerekse film çıkış servislerinde kullanılan cihazların baskı çözünürlüğünü de ifade eder. Filme pozlanacak doküman için ideal DPI değeri, LPI x 16 formülüne göre hesaplanır.
Piksellerin at koşturduğu monitör ve/veya Image (resim) çözünürlüğünün ifadesi ile (Piksel Per Inch => Inç başına düşen piksel sayısı => PPI) fena halde karıştırılmaktadır. Photoshop da bu tezi desteklemekte ve çözünürlüğü (resolution) PPI ile ifade etmektedir. Ancak piksel sayısı söz konusu iken çözünürlük ifadesi olarak DPI'ın tercih edilmesi öylesine kanıksanmıştır ki, doğrusunu zihinlere kazımak artık neredeyse beyhudedir, abesle iştigaldir.
Piksellerin at koşturduğu monitör ve/veya Image (resim) çözünürlüğünün ifadesi ile (Piksel Per Inch => Inç başına düşen piksel sayısı => PPI) fena halde karıştırılmaktadır. Photoshop da bu tezi desteklemekte ve çözünürlüğü (resolution) PPI ile ifade etmektedir. Ancak piksel sayısı söz konusu iken çözünürlük ifadesi olarak DPI'ın tercih edilmesi öylesine kanıksanmıştır ki, doğrusunu zihinlere kazımak artık neredeyse beyhudedir, abesle iştigaldir.
dots per inch demektir. Aslinda sacma bir olcum birimidir ama mouse , printer, scanner vs gibi donanimlarda ya da ekran cozunurlugu belirtilirken ppi formatinda kullanilmaktadir. Bunun nasil standardize oldugunu ben anlamiyorum acikcasi. genelde metrik olmayan olcum birimleri standartlasma sorunu yasar fakat inch konusunda bir hikmet var.
Farelerde arttıkça atlanan kare miktarını düşüren şeydir. Çok artarsa fare çok yavaş kare geçecektir fakat fare hassasiyetiyle kendinize göre ayarlamanız az dpililardan kolaydır.
Mouse'lardaki bildiğin sensitivity dalgası. Son 5-10 yılda inanılmaz bir pazarlama malzemesi haline geldi. Ne kadar yüksek dpi o kadar iyi şeklinde insanların beyninde yer etmiş durumda. 4000 dpi'lar 5000 dpi'lar nedir?
140 ekran 4k televizyonda bile fazla o değerler.
Standard bir fps oyunu için 800-1200 dpi'a ayarlayıp oyun içinden de sensitivity'i düşürünce ideal olmaktadır.
140 ekran 4k televizyonda bile fazla o değerler.
Standard bir fps oyunu için 800-1200 dpi'a ayarlayıp oyun içinden de sensitivity'i düşürünce ideal olmaktadır.
dots per inch.
yani inç başına düşen nokta, kafadan attım umarım sıçmamışımdır.
benim bildiğim, ekranlarda ve baskı ürünlerinde (onlarda ppi diye geçiyor sanırım) bir inç karede ne kadar nokta,pixel vs. olduğunu gösteren değerdir.
yani inç başına düşen nokta, kafadan attım umarım sıçmamışımdır.
benim bildiğim, ekranlarda ve baskı ürünlerinde (onlarda ppi diye geçiyor sanırım) bir inç karede ne kadar nokta,pixel vs. olduğunu gösteren değerdir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar