bugün

tanrı'nın kriptoloji bilimini başlattığının ispatı.
(bkz: douglas noel adams)
protein sentezi için kodon açan hede. o kadar zekice düzenlenmiş bir sistemdir ki bütün vücuttaki dna aynı olmasına rağmen her nerede protein sentezi gerekirse oradaki ihtiyaca uygun kodonu açar. bu sayede vücudun her noktasında farklı protein sentezleri gerçekleşir ve genetik şifre bünyede uygulama alanı bulur.
hücre ile ilintisi olmayan genetik materyal

virusların da dnası olabilir
adli tıpta çok sık olarak yararlanılan nükleik asitlerin babası. meni, saç, kan lekesi vb. malzemelerden izole edilip kolaylıkla suçlunun tespitini sağlayan madde.
(bkz: a taste of dna)
evrimcilerin* mükemmelliği karşısında donup kaldıkları, yaratılış gerçeğinin kaçınılmazlığını ortaya koyan muamma.

http://www.bilimarastirma...2/yayinlar/yaratilis.html sitesinden alıntıdır:

Canlılığın ne denli kompleks bir düzene sahip olduğunu göstermek için verebileceğimiz örneklerin sayısı belki de sonsuzdur. Ama burada tek bir örnekle yetineceğiz, "yaşamın kitabı" olan DNA molekülü ile.

DNA, Darwin zamanında bilinmiyordu. Canlı hücrelerindeki çekirdeklerin içinde yer alan bu dev molekül, ancak 1950'lerde keşfedildi. DNA'nın yapısını keşfeden iki evrimci bilim adamı, James Watson ve Francis Crick, karşılaştıkları bu yapı karşısında hayrete düşmüşlerdi. Çünkü buldukları bu kompleks yapının kökenini evrim mantıklarıyla yani tesadüfle açıklamak mümkün değildi. Francis Crick bir süre sonra bu gerçeği açıkça itiraf edecek ve DNA'nın kökeninin ancak bilinçli bir tasarımla açıklanabileceğini kabul edecekti.

Peki evrimcileri bile "tesadüf" açıklamasından vazgeçmeye zorlayan DNA'nın özelliği nedir?

DNA, tek kelimeyle canlı bedeninin yazılı bir planı, detaylı bir "proje"sidir. Vücuttaki trilyonlarca hücrenin herbirinin çekirdeğinde bulunan bu uzun molekül, canlı vücudunun eksiksiz bir yapı planını içerir. Örneğin bir insana ait bütün özelliklerin bilgisi, dış görünümlerinden iç organlarının yapılarına kadar DNA'nın içinde özel bir şifre sistemiyle kayıtlıdır.

DNA'daki bilgi, bu uzun molekül zincirini oluşturan dört özel molekülün diziliş sırası ile kodlanmıştır. Nükleotid (veya baz) adı verilen bu moleküller, isimlerinin baş harfleri olan A, T, G ve C ile ifade edilirler. insanlar arasındaki tüm yapısal farklar, bu harflerin diziliş sıralamaları arasındaki farktan doğar. Bir DNA molekülünde yaklaşık olarak 3.5 milyar nükleotid bulunur.

Bir başka deyişle, DNA, 3.5 milyar harften oluşan dev bir kitap gibidir. DNA'daki bu bilgiyi kağıda dökmeye kalksak, her biri ortalama 500 sayfalık 900 ciltten oluşan bir kütüphane ortaya çıkar. Ama bu inanılmaz hacimdeki bilgi, milimetrenin yüzde biri kadar olan hücrelerimizin, ondan daha da küçük çekirdeklerinde saklanmıştır.
hücredeki makromoleküllerden biri. rna'nın 1 adet oksijen eksik olan versiyonu. deoksi zaten bir oksijen az olanı demektir.
1953 yılında James Watson ve Francis Crick tarafında çift sarmal yapıda olduğu bulunan ve bu yapısı sayesinde kendi sentezini yarı korunumlu çoğalma şeklinde sağlayabilen yegane molekül
(Deoksiribo nükleik asit) veya kısaca DNA, tüm organizmaların ve bazı virüslerin canlılık işlevleri ve biyolojik gelişmeleri için gerekli olan genetik talimatları taşıyan bir nükleik asittir. DNA'nın başlıca rolü bilgiyi uzun süre saklamasıdır yani rezervasyon.
DNA’ya aktarılan bilgi türü lineer (doğrusal) olmaktan çok “şimdi” halindeki farkındalık bilincidir. O hem ruhsal, hem de biyolojiktir. DNA çevresindeki kristalimsi kılıf kusursuz bir genetik kodun tüm belleğini içerir.

Herhangi bir mucizede meydana gelen fizik ve kimya olayı, aslında kristalimsi belleğin DNA’ya daha mükemmel hale gelmesi için talimat aktarmasıdır, çünkü kristal kılıf kodun mükemmelliğini bilir. insanın evrimini ruhsal olarak kontrol eden şey bu kılıftır, kılıfı aktive eden şeyse insanın niyetidir. Peki kılıf DNA’ya nasıl hitap eder? Yanıt manyetizmdir, çünkü talimatlar kılıftan DNA’ya bir kod dizisiyle ve manyetikleri kullanarak gider. Beyninizde de aynı işlem geçerlidir. Zeka ve bilinç dediğiniz sinaps, (sinir hücrelerinin birbirlerine uyarı aktardığı bölge) birbirine asla değmeyen bir aktarım sistemidir. Sinir hücreleri birbirine değmeden mesajlar bir yerden başka bir yere inanılmaz bir hızla nasıl aktarılır? Görünüşte bu bir gizemdir, oysa burada da manyetizm rol oynamaktadır, biliminizde buna indüktans denir.

Biliminiz DNA’nın bir iplik değil, bir ilmik, bir döngü olduğunu keşfetti. Bu, onun kendi üzerine kapandığı ve bir daire meydana getirdiği anlamına gelir. Ayrıca biliminiz DNA’nın bir tel gibi elektrik aktardığını, süper bir akım iletkeni olduğunu da keşfetmiştir. DNA, her birinden sürekli kendine özgü bir akım geçen kodlanmış ilmiklerden oluşur. Akım küçük bir manyetik alan oluşturur, bu da bilginin manyetizm yoluyla aktarılmasını sağlar. Bilim adamları, siz hiç DNA sarmalının neden kıvrıldığını merak ettiniz mi? Yanıtın bir bölümü onun manyetik, dolayısıyla kutuplaşmış olmasıdır. 12 iplikli gruplar halinde kodlanmış ve kutuplaşmış proteinler, manyetik kutuplaşmanın çekim ve itimine tepki olarak kıvrılan bir simetri içinde hareket ederler.

Yerkürenin manyetik enerji ağı kılıfın nasıl çalışacağını belirler. Enerji ağındaki değişiklik sadece spiritüalitenizi etkilemekle kalmaz, hücresel düzeyde sağlığınızın güçlenmesini de sağlar. Biliminiz başlangıçta enerji ağının biyoloji üzerinde etkili olduğunu yadsıdı, ama on yıl sonra manyetiklerin tüm canlıların biyolojisini derin bir biçimde etkilediğini kabul ediyor.

Gerçek şu ki, dünyanın enerji ağı kılıfın DNA’ya yeni bilgiler aktarmasına izin verir. Kılıfın talimatlarının DNA’ya aktarılmasını sağlayan katalizör de insan niyetidir.

Kılıf, niyet edildiği zaman kapalı DNA ilmiklerinin manyetik alanlarıyla kesişen manyetik bilgisini salıverir. indüktans dediğiniz bir işlemle bu bilgi hücresel oluşumunuzun kutupluluğuna girer...
adam gibi düşününce, terra rossa bir ferrariden, çok güzel bir kadından, ya da fotoğraflık bir manzaradan daha fazla hayranlık uyandıran yapı.

sadece ilgili hastalıkları bile bu arkadaşın ne kadar delice bir şey olduğuna kanıt sanki.

birkaç saati verip inceleyince, insan sağlıklı olduğuna şükrediyor yemin ediyorum. bunun kafası bir bozulsa götümüzde göz bile çıkartır arkadaş.
evrimcilerin mükemmelliği ve büyüleyiciliği karşısında, bunu tabiat anaya nasıl mal edebiliriz diye oturup mal mal düşündükleri. hücrenin yönetici yapısıdır.
kadere delildir.
' welcome to my dna ' albümünden güzel bir blackfield şarkısı.

DNA, welcome to my DNA
Stupidly who wants to stay
With my DNA
DNA, you cannot fix what you get
Things that I try to forget
In my DNA.

Can you forgive me?
For things that I've said
Things that I've done
Go now and never come back.

DNA, we all got expiring dates
Trust me there's no get away
From my DNA
DNA, Wires of sadness and pain
Always remaining the same, my dna.

Disarmed by the music, there's bombs in my head
You'll always get burned
Go now and never get back.

My deadly venom, Soon I'll be dead
Go now my lover
Go now and never come back.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar