bugün
- çay koymak mı katmak mı7
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması8
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi7
- ruh halini tek cümlede anlatmak7
- arkadaşlar ben saksı değilim4
- balıkesir denince akla ilk gelenler8
- irmik helvası3
- arkadaşlar beni özlediniz mi5
- misafirliğe gitmek iyi değildir2
- çay katüüm mü daayı3
- karımla evlendiğime bin pişmanım2
- kezo osuruğu2
- sadece sarışın erkek yazarları takip etmem3
- tarımdan paradoksa evrim2
- büyük aşklar yolculuklarla başlar2
- en son aldığınız iltifat2
- amerika iran savaşı2
- bulgar ötv si2
- işten istifa edip yeni bir şehre taşınmak5
- ciguli kral4
- göbek eritme taktikleri2
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak11
- ben geldim bıldırcın yumurtaları2
- hindistanlı kızlar5
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı18
- cehaletln cazibesi11
- 19 haziran 2026 kanada katar maçı2
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi6
- uludagsozluk33
- mony tontana3
- ülke whatsapp grubu kurmak2
- gazete arşivi3
- nato zirvesi2
- yeni insanlarla tanışmak istememek13
- görükle2
- çok eski erkek arkadaş gurubu2
- en güzel kahve2
- allah atatürk ten razı olsun4
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
- mısır3
- eş değiştirme nedeniyle travma yaşayan kadın3
- buz gibi süt içmek3
- 19 haziran 2026 meksika güney kore maçı2
- aykolik'in ayak bastığı şehirler2
- ciddi ciddi uludağsözlükte aktif olmak3
- pandela4
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması9
- ismail kartal13
- yunan kültürü vs türk kültürü8
- sekerlivanilinn4
(bkz: diyojen)
yeni gelmiş 5. nesil yazar. hoşgelmiştir.
.Ö 400'lerde yaşayan bir filozof . Sinop'ta yaşamıştır babası ile . Babası sahte para basıp yakalanınca yunanistan'a kaçmışlardır . Sinop'ta hala bir adet heykeli bulunmaktadır . Ayrıca çok nükteli söyleyişleri vardır abimizin :
Bir gün öğle vaktinde meydana elinde feneri ile çıkan diyojen'e sormuşlar ne yapıyorsun bu saatte elinde fener ile diye . Amcamızda " adam arıyorum demiş! "
Sinop'a giren Büyük iskender kendisini görmüş ve bir isteği olup olmadığını sormuş o da : " evet var , gölge etme başka ihsan istemem . " demiş .
Bir gün öğle vaktinde meydana elinde feneri ile çıkan diyojen'e sormuşlar ne yapıyorsun bu saatte elinde fener ile diye . Amcamızda " adam arıyorum demiş! "
Sinop'a giren Büyük iskender kendisini görmüş ve bir isteği olup olmadığını sormuş o da : " evet var , gölge etme başka ihsan istemem . " demiş .
eflatun'un delirmiş sokrates olarak tanımladığı feylozof.
Rivayetlere gore bir fıçı için de yaşayan ve 'kinik' yaşam tarzını benimsemis olan,
gun ortası elinde fenerle dolaşıp dürüst bir insan aradıgı söyleyen,bir felsefeci olarak benim hayranlıkla baktıgım filozof düşünürdür.
gun ortası elinde fenerle dolaşıp dürüst bir insan aradıgı söyleyen,bir felsefeci olarak benim hayranlıkla baktıgım filozof düşünürdür.
milattan önce 412* yılı ile 403 yılları arasında, doğduğu yer olan şimdiki sinop 'ta yaşamış ve sonra da atina`'ya gitmiş düşünüp taşınan adam.
çok dinlememiz ve az konuşmamız için iki kulağımız bir dilimiz vardır sözünün sahibi.
bir gün elini kullanarak su içen bir çocuk görmüş ve hala bana faydası olmayan şeylerden kurtulamadım diyerek,
elindeki çanağı yere vurarak parçalamış büyük şahsiyet...
elindeki çanağı yere vurarak parçalamış büyük şahsiyet...
"toplum - bir kurtarıcılar cehennemi! diogenes'in elinde lambasıyla aradığı, ilgisiz biriydi..." *
diogenes in bir fıçıda yaşadığı ve bir aba , bir değnek ve bir ekmek torbasından başka bir şeye sahip olmadığı rivayet edilir .
bir gün diogenes yine fıçısının önünde güneşlenirken , büyük iskender onu ziyarete gelmiş . bu bilge insanın karşısına geçip , bir isteği var mı diye sormuş . varsa hemen yerine getirecekmiş .
diogenes de ;
"bir adım kenara çekil de güneşimi kesme . "
diyerek kendince mutluluğuna gölge düşürmemesini istemiş büyük kumandandan . zaten hali hazırda istediği her şeye sahipmiş . ~kinikler okulu nda oluşu da burdan geliyor olsa gerek .~
bir gün diogenes yine fıçısının önünde güneşlenirken , büyük iskender onu ziyarete gelmiş . bu bilge insanın karşısına geçip , bir isteği var mı diye sormuş . varsa hemen yerine getirecekmiş .
diogenes de ;
"bir adım kenara çekil de güneşimi kesme . "
diyerek kendince mutluluğuna gölge düşürmemesini istemiş büyük kumandandan . zaten hali hazırda istediği her şeye sahipmiş . ~kinikler okulu nda oluşu da burdan geliyor olsa gerek .~
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar