bugün
- bir kadını keko gösteren detaylar16
- beraber kavgaya gidilecek yazarlar6
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet20
- bacılar çabuk bakın15
- bu sözlük çok kötüymüş ben de pembe götlüyüm8
- izmir büyükşehir belediye başkanı akp'ye geçiyor9
- babuş diyen kız7
- arkadaşlar güldük eğlendik6
- sözlük kızlarının kekleri5
- ucan tekme atan hipopotam29
- adnan oktar'ın kedicikleri4
- arkadaşlar sizce bu mont nasıl13
- ulıdağ sözlük'ün geleceği20
- kızlar bi bakın bişe göstercem9
- 6 ekim 2026 istanbul imam hatip bıçaklı kavgası28
- bacılar koşun yanıyorum6
- havuçlu tarçınlı kek4
- queen feristah10
- kavaklıdere5
- fatma betül sayan kaya'nın tmsf'ye iadesi32
- aslında en iyi joker heath ledger değildir5
- arkadaşlar sözlükten ayrılıyorum6
- her gün blazer ceket giyen kadın7
- 2000'li yıllardaki forum tartışmaları3
- kızlar bakın başlıkları birleştirilsin6
- nervio'nun erkek olması31
- netanyahu3
- nervionun hala sözlüğe gelmemiş olması7
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen14
- izmirin işgali2
- iltica41
- miss universe türkiye 20268
- sözlük kızlarını takdir ediyorum2
- neden yahudi intihar bombacısı yok5
- artık hayatta olmayan birine özlem duymak5
- sözlüğün dedesiyim4
- kızınız sözlükte yazabilir mi10
- maroon 5'ın bir dönem gerçekten müzik grubu olması6
- en son ne zaman haz ve adrenalinden terlediniz4
- kahve falı bakan minnaklar3
- rüyamda örümcek maymun gördüm6
- olay olay olay olay3
- sözlük yazarlarının bebeksi kombinleri15
- sulukuleye gitmiş yuzır3
- sabah akşam nervio yu konuşan sözlük6
- yaz kış pencereyi açık tutan insan4
- miss turkey 20263
- mehir olarak yalı isteyen kız5
- gece gece geçmişi düşünüp ağlamak4
- uludede'yi dayılayacak kezo3
Şöyle başlıklar açtığınızda inanç ve düşüncelerinizi temellendirmediğiniz için yeni ateist olmuş ergen diye genelleniyorsunuz.
Kusura bakmayın da hak ediyorsunuz.
Gel şöyle okkalısından birkaç argümanla, sabaha kadar kanlı bıçaklı istersen.
Edit: Nesi zoruna gitti sincap? Agnostik halimle seni mi ciddiye alsaydım? Müslümanlar sizden daha heyecan verici en azından fanatizmlerini görüp iki eğleniyoruz. Nolur üzerime argüman at.
Kusura bakmayın da hak ediyorsunuz.
Gel şöyle okkalısından birkaç argümanla, sabaha kadar kanlı bıçaklı istersen.
Edit: Nesi zoruna gitti sincap? Agnostik halimle seni mi ciddiye alsaydım? Müslümanlar sizden daha heyecan verici en azından fanatizmlerini görüp iki eğleniyoruz. Nolur üzerime argüman at.
Sırf şu an hayatta olman bile islam sayesinde. Deden çanakkale de Allah Allah diye şehit oldu. Ey ateist! Neden din boşsa müslümanların döktükleri kanların üzerinde yaşıyorsun?
din boş degildir,ibadet etmek insan sıkıntılardan cıkarır,bu dünyadaki çogu cinayetlerin olmaması allahndan bulsun lafının anlamı.
hala aynı muhabbetlerdir.
Din olmasaydı Suriye liler açlık tan ölürdü. Allah tan müslüman ların vicdanı, merhameti varda adamlar hayatta kaldılar. Siz din boş diyen ateistler sokaktaki bir kediye bir bardak süt vermekle kendinizi melek mi sandınız?
ateistlerin konuları sıktı yiyin boruları.
Senin aklın boştur.
boş mu dolu mu öldüğünüzde anlarsınız da iş işten geçmiş olur.
Her platformda tartışmaya yenilip rezil oldugu halde inatla kafirlige devam eden kişileri cehenneme attığı için bence çok dolu ve mantıklı bir kavramdır.
Bi gidiyomuşsunuz aaa hiç bi şey yok ,o zaman o tipsiz yüzünüzü görmek isterdim ha varsa siz benim tipsiz yüzümü görürsünüz.
gitmeden bilinmez ama siz ya varsa diye inanın gençler.
gitmeden bilinmez ama siz ya varsa diye inanın gençler.
insanların bir şeye inanma ihtiyacından doğan dünyayı yanlış yorumlama şeklidir. Yoksa aklı baki insan görmediği bir şeye ibadet edip yüzyıllar önceki insanlara hürmet etmez.
insanların bir şeylere inanma ihtiyacı yoktur. bilme ihtiyacı vardır ama ilkel akıl bunu açıklayacak akılsal olgunluğa ve bilgi birikimine sahip olmadığı için inanç yolunu seçmiştir. ( yani kolaya kaçmıştır)
din zaten ilkel aklın kalıntısıdır, bugün bile ritüellerin pagan kökleri vardır ve din bildiğin o mitoloji dedikleri alandan miras kalmıştır.
zamanla akıl gelişmiş ve bilgi birikimi de artarak artık din dışı açıklamalar yaygınlaşmıştır. ( yani artık şimşek çaktığında insanlar tanrı sinirlendi deyip kurban kesmek yerine, şimşeği açıklamış ve önlemek için paratoner takmıştır)
işte din dışı alan böyle böyle, kademe kademe gelişmiştir.
bugün din ilkel cehaletini koruyarak gene insanların henüz açıklayamadığı şeylere kendini dayandırarak orada kendini temellendirip var olmaya çalışıyor ama beyin geliştikçe ve bilgiler arttıkça bu ilkel kalıntı kendiliğinden yok olacaktır.
din zaten ilkel aklın kalıntısıdır, bugün bile ritüellerin pagan kökleri vardır ve din bildiğin o mitoloji dedikleri alandan miras kalmıştır.
zamanla akıl gelişmiş ve bilgi birikimi de artarak artık din dışı açıklamalar yaygınlaşmıştır. ( yani artık şimşek çaktığında insanlar tanrı sinirlendi deyip kurban kesmek yerine, şimşeği açıklamış ve önlemek için paratoner takmıştır)
işte din dışı alan böyle böyle, kademe kademe gelişmiştir.
bugün din ilkel cehaletini koruyarak gene insanların henüz açıklayamadığı şeylere kendini dayandırarak orada kendini temellendirip var olmaya çalışıyor ama beyin geliştikçe ve bilgiler arttıkça bu ilkel kalıntı kendiliğinden yok olacaktır.
Dine karşı saygısız bir iddiadır. Olmamalı böyle şeyler.
Türk kültürü ile yorulmamış dinler boştur. Deve sidiği içen, çocuk siken arabın dini Türke dolu gelecek değildir ya!
din fakirler zenginleri öldürmesin diye uydurulmuştur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar