bugün
- parayla saadet olması10
- evlenme masrafını balayında kullanmak8
- zengin olunca yapılacak ilk görgüsüzlük9
- amedspor19
- kürt sorunu12
- iran düşmanlığı11
- kot ceketin havalı olduğu yıllar4
- bostanlı da kahve içip kitap okumak7
- kadınsızlıkla nasıl baş ediyorsunuz8
- flört yapay zekası5
- altındaki 12 tl 74 kuruşluk zararımı kim ödeyecek6
- ama yeni parti tüzüğü11
- ingilizce3
- tüm dünya da malları alıp insanlığa eşit dağıtmak2
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması24
- yapay zekanın yazılımcıya etkisi3
- karizmatik soyadları3
- dürüm yerken suikaste uğramak6
- lamine yamal'a 1 milyar euro istenmesi4
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı27
- trump'a anket şoku4
- iyi insan olmanın maliyeti2
- birader avanosta mı sorunsalı5
- eski türkiye'yi çok özledim4
- istanbulun en iyi mezarlığı2
- hoşlanılan kızın 6 erkekle çırılçıplak poz vermesi6
- savaş çıksa en önden kaçacak ekip19
- türk kızı11
- evlenecek kız kalmaması12
- mutlu bey birader ila usual bey birader2
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz24
- siyahi arkadaşla ankarada eve çıkmak4
- sarapci koala60
- 31 ağustos 2026 beşiktaş çorum maçı8
- sezai karakoç3
- anın görüntüsü18
- ressam irem gürdal soyut sanatçı2
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı33
- online toplantıda kamerayı açmamak2
- günün sözü24
- 1 eylül dünya barış günü3
- yeğen3
- yeni adli yıl3
- öyle bir sevişmek ki yatağın ağlaması5
- ayın 12 sinde meeş almak3
- 16 eylül 2026 milan benfica maçı3
- gocu30
- 10 eylül 2026 bayern münih bordo glimt maçı3
- sözlükte bir şeylerin eksik olması10
- google reyiz3
-Devlet bazen de ölü taklidi yapar.Zannedersin ki devlet yok çöktü.Şımardıkça şımarırsın.Sonra üzerine birden bir ağırlık çöker.
+ Peki ya sonra ?
-Sonrası yok yeğen
+ Peki ya sonra ?
-Sonrası yok yeğen
vatandaşını soyup sefalet içinde bırakarak yöneticilerini krallar gibi yaşatır.
Vergi alır, haksızlık yapınca lanetlenir.
Vatandaş siker.
bizim ki af istiyor.
vergi toplar. kaşıkla verir kepçe ile alır. bunun hükümetler ile alakası yok. bir çark kurulmuş o çark dönüp duruyor işte arada gelen nesillerde harman oluyor o çarkta döne döne.
bugün bizim yaşam kalitemize bir göz gezdirin. sabahın köründe kalkıp çalışmaya gidiyoruz kış aylarında akşamın kör karanlığına kadar çalışıyoruz. vatandaşın yarısından fazlası asgari ücrete çalışıyor. yani aldıkları maaş kemiksiz 1400 küsür lira. 28 gün kadar çalışıp bu parayı elde ediyorsun. peki ya devlet ? senin üzerinden ssk primi alıyor senin üzerinden işverenden vergi alıyor senden vergi alıyor senden kesintiler yapıyor ve çiğnediğin sakız dahil cebinden çıkan her paradan kdv sini alıyor. bunun yanında verdiği hizmetler içinde fatura çıkartıp onların parasını da alıyor. yani sen ayda 1500 lira kazanıyorsun ama devlet senin üzerinden bi bu kadar parayı hem senden hem işvereninden alıyor.
sana ne vaad ediyor ? hastalanırsan ücretsiz tedavi edeceğim diyor. sonra eczaneye ilaçları almaya gittiğinde o muayene içinde para kesiyor. emekli edeceğim seni diyor sonra 60 yaş sınırı koyuyor. primin doluyor ama yaşı beklemeye başlıyorsun. ne bileyim lan böyle olmamalı sanki. belki her şey normal ben ters düşünüyorum bilmiyorum.
bugün bizim yaşam kalitemize bir göz gezdirin. sabahın köründe kalkıp çalışmaya gidiyoruz kış aylarında akşamın kör karanlığına kadar çalışıyoruz. vatandaşın yarısından fazlası asgari ücrete çalışıyor. yani aldıkları maaş kemiksiz 1400 küsür lira. 28 gün kadar çalışıp bu parayı elde ediyorsun. peki ya devlet ? senin üzerinden ssk primi alıyor senin üzerinden işverenden vergi alıyor senden vergi alıyor senden kesintiler yapıyor ve çiğnediğin sakız dahil cebinden çıkan her paradan kdv sini alıyor. bunun yanında verdiği hizmetler içinde fatura çıkartıp onların parasını da alıyor. yani sen ayda 1500 lira kazanıyorsun ama devlet senin üzerinden bi bu kadar parayı hem senden hem işvereninden alıyor.
sana ne vaad ediyor ? hastalanırsan ücretsiz tedavi edeceğim diyor. sonra eczaneye ilaçları almaya gittiğinde o muayene içinde para kesiyor. emekli edeceğim seni diyor sonra 60 yaş sınırı koyuyor. primin doluyor ama yaşı beklemeye başlıyorsun. ne bileyim lan böyle olmamalı sanki. belki her şey normal ben ters düşünüyorum bilmiyorum.
Ekonomi çok iyi diyen vatandaşa maaş bağlar.
Saraya yancılık yapar. Yargılayacağı adamı başkan yapar. Sokak itlerini gecenin bir vakti kadın evi basmaya yollar.
eğitim ve ekonomiyi denetleme kısımları hariç hemfikir olduğum maddelerdir.
eğtiim ücretsiz değildir. bedava peynir sadece fare kapanında olur. devletin her yıl eğitime harcadığı para ve eğitimin kalitesi ortada. eğitim rekabet ve kar odaklı bir sisteme entegre olursa başarılı olur. eğitim ticaret aracı değildir diyenlere aldırmayın. ticaret aracı olmayan şey yok. mesela eğitim ticaret aracı değildir diyenler hastalandığında genellikle özel hastaneye mi devlet hastanesine mi gidiyor ? sağlık ticarette yer alıyor da eğitim neden almasın ?
ekonomiyi denetlemesi de serbest piyasaya aykırıdır. fiyat kontrolü yapması, asgari ücrete zam belirlemesi arzı olumsuz etkiler ve enflasyona neden olur.
en iyi devlet, ekonomiye müdahale etmeyen, özel sektörün önünü açan devlettir.
edittt: eğitimin ücretsiz olduğu yönünde bir yanılgı var. vergilerimizle finanse edilen bir kurum nasıl ücretsiz oluyor ? yıllık 93 milyar tl bütçesi olan bir kurumdan bahsediyoruz. devlet bir cebinden alıp bir cebine yerleştiriyor. adına da ücretsiz eğitim mi diyorsunuz ?
eğtiim ücretsiz değildir. bedava peynir sadece fare kapanında olur. devletin her yıl eğitime harcadığı para ve eğitimin kalitesi ortada. eğitim rekabet ve kar odaklı bir sisteme entegre olursa başarılı olur. eğitim ticaret aracı değildir diyenlere aldırmayın. ticaret aracı olmayan şey yok. mesela eğitim ticaret aracı değildir diyenler hastalandığında genellikle özel hastaneye mi devlet hastanesine mi gidiyor ? sağlık ticarette yer alıyor da eğitim neden almasın ?
ekonomiyi denetlemesi de serbest piyasaya aykırıdır. fiyat kontrolü yapması, asgari ücrete zam belirlemesi arzı olumsuz etkiler ve enflasyona neden olur.
en iyi devlet, ekonomiye müdahale etmeyen, özel sektörün önünü açan devlettir.
edittt: eğitimin ücretsiz olduğu yönünde bir yanılgı var. vergilerimizle finanse edilen bir kurum nasıl ücretsiz oluyor ? yıllık 93 milyar tl bütçesi olan bir kurumdan bahsediyoruz. devlet bir cebinden alıp bir cebine yerleştiriyor. adına da ücretsiz eğitim mi diyorsunuz ?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar