bugün

galata koprusunun altinda bogaz tarafina bakan, karakoyden gelirken birinci mekan. nargile, tavla, bira, patates aktivitelerinin pek guzel harmanlandigi, guzel bogazi seyrederken dusuncelere dalinip, hayallerde kulac atilabilecek yer. bir de turkce pop calmasalar mutemadiyen. ama bazi geceler canli muzik oluyor, tadindan yenmiyor.
(bkz: saadet sehri)
'mutluluk kapısı' anlamına gelir.
(bkz: istanbul un eski adlari)
galata koprusunun altındaki en sağlam mekanlardan. biranızı yudumlarken * oltalarda çırpınan balıkları, boğazı seyredebileceğiniz patatesi güzel canlı müzik çalan geceleri apayrı güzel ekonomik güzel mekan..
devamlı müşterileri dışında yolu buraya düşmüş olanları birebir kazıklamaya çalışan, canlı müzik konusunda ise oldukça iyi olan mekan.
yer olarak galata köprüsünün altında ve cumartesi geceleri harika olduğunu belirtmek istediğim süper bir mekan. gitar eşliğinde şahane canlı müzik yapıyorlar. solisti süper bir sese sahip aynı şekilde gitar çalanlarda süper ötesi. fiyatlar uygun, eğlence dorukta. gidilmesi gereken ve bağımlılık yapan mekandır efendim.
mutluluk şehri anlamına gelir. osmanlı zamanındaki istanbul'un adıdır.
osmanlı'nın son zamanlarında istanbul'a verilen ad. çoğu osmanlı kaynağında istanbul'dan bu isimle söz edilir. farsça ve arapça iki kelimenin birleşmesinden oluşur. doğru yazılımı der-i saadet'dir. mutluluk kapısı anlamına gelir.
--
istanbul'un en güzel ismidir bence.
Benim o ben, huzur kapısı.
Mutlukuk kapısı anlamındadır. Aynı zamanda Osmanlı döneminde, 1871 yılında, aynı isimli nizamname ile o dönemde var olan borsaya ismini vermiştir. (Der-i saadet Tahvilat Borsası)
(bkz: dersaadet te dans)*
mutluluk huzur kapısı anlamındadır. istanbulun eski adlarından biridir.
Mutluluğa açılan kapıdır.
Mutluluk kapısı anlamına gelen, istanbul'un en sevdiğim eski isimlerinden biri. Böyle bir nostaljik bir hüzünlü havası var sanki.
istanbul'un "eski" isimlerindendir. anlamı "mutluluğa açılan kapı"
ismi bir tek bana mı itici geliyor diye düşündüğüm yer.
istanbul'un eski isimlerinden mutluluk kapısı anlamına gelen isim. Mutluluğun kapısı özlenilen uçarak gidilen güzel şehrin güzel ismi. Evet.
istanbul’a verilen adların en bilinenlerinden. Bunun gibi: Âsitâne, Dârü'l-hilâfe, Dârü’s-Saltanat, Dârü’l-Mülk, Beldetü'l-Tayyibe, Südde-i Saadet, Südde-i Saltanat, Dergâh-ı Selâtin, son zamanlarda ise daha çok Pây-ı Taht-ı Saltanat adlandırmaları kullanılmıştır. Deraliyye deyimi ise Anadolu halkı arasında yaygındı. Balkan ulusları da istanbul’a Çarıgrad demekteydiler.

#osmanlıimparatorluğu
#osmanli
#istanbul