bugün

Demokrasi yanlısı.Demokratik kişi.
(bkz: yorgun demokrat)
avrupalıların bizi yapmak istedikleri,ama görünüşe bakılırsa daha uzun süre olamayacağımız bir siyasi görüş.
(bkz: demokrat parti)
insana ve üretime değer veren kişi. görecelidir tabii bu.
mithat sancar'ın sunduğu bir trt 2 programı. iyi bir programdır aslında ama inanılmaz ciddidir. insan birilerinin stüdyoya atlayıp yerde yuvarlanarak burnunu karıştırmasını falan bekler bir ara.
-demokrasiyi kullananlara öfkenizi dile getirirken, habire "onlar" mı diyorsunuz?
-bir eylemin amaçsızlığından bahsederken, eylemi yapan grubunu kendini ait hissettiği ideoloji ile kişiler arasında bağ kurmak yerine direkt ideolojiye, veya güncelliği yakalamak açısından partiye diyelim, yıkıcı eleştiri mı sunuyosunuz? (örneğin, chplilerin x yapması, akpnin y yemesi...)
-eleştiriye verilen cevaplarda, "çoğunluk" gibi ucu çok açık tabirleri kullanarak mı kendinize sosyal taban belirliyorsunuz??
-savunma metinlerinde, açlık/işsizlik/yolsuzluk gibi iddiaları "o konu başka, o konu geniş." diyerek geçiştirip tartışmaları gerçeklikten uzaklaştırıyor musunuz?
-bir fikir hakkında, fikri çürütmek için, o fikir ile özleşmiş bir kişinin, adam gibi mantıklı cümlelerini değil de alabildiğine götten anlaşılabilecek, cümlelerini mi seçip alıntılıyorsunuz?
-alıntıladığınız cümlenin altına, zaten alıntı yapmanın amacı olan inandırıcılık katma özelliğini yetersiz bulup, alıntıdan alakasız, arada kaynaması umulan uzun uzun açıklamalar mı yapıyorsunuz?
-bulunulan ortamda seçilimden geçemediğini takdirde, "zaten beni/bizi anlamıyorlar" gibi basın açıklamalarınız oluyor mu?
-bir fikri tartışırken aslında konuşmaların altında "doğruyu ben biliyorum, ama mükemmeliğim yanlışa müsamaha göstermemi sağlıyor" mantığı mı yatıyor?

yukarda 8 sorudan 6sına evet dediyseniz, üzgünüz, sözlük dünyasında demokrat sayılmıyorsunuz. dış dünya da her türlü prim yaparsınız, yolunuz açık olsun.
Devrimci devrimi arar. Bu Türkiye'de de böyledir, başka yerlerde de... Devrimi aramaktan vazgeçerek devrimci olmak mümkün değildir. Devrimi aramadan devrimci olma iddiasını taşıyanlar kendilerine ek olarak "demokrat" demektedirler ki bu günümüzün ideolojik kodları açısından pek isabetli, pek uygun düşen bir tercihtir kanımca.
http://www.sabah.com.tr/Y...idinin_cakma_demokratlari
12 eylül 1980 öncesi, 1979 yılında çıkarılan ve satışı 50000'lere kadar ulaşan halkçı gazete.
atanmışlara ve bürokrasiye karşı halktan ve seçilmişlerden yana olan demektir. statüko karşısında halkın isyanına destek olur. eğer çoğunluk 'tiranlıktan kaçarken tiran olma' tehlikesi ile karşı karşıya ise bu sefer de azınlıkların haklarını savunur.
hatırla sevgili dizisinde çok geçen sıfat.
Demokrasi yanlısı. Demokrat kelimesinin tam olarak tanımı için http://demokratiz.biz/?page_id=16429
Demokratlık çağdaşlığın yobaz yuzunu ve ilkelligi reddetmektir. Gercekten ozgurce yasamaktir. Her alanda.
Geçim derdinde demokrat.