bugün

demokrat

-demokrasiyi kullananlara öfkenizi dile getirirken, habire "onlar" mı diyorsunuz?
-bir eylemin amaçsızlığından bahsederken, eylemi yapan grubunu kendini ait hissettiği ideoloji ile kişiler arasında bağ kurmak yerine direkt ideolojiye, veya güncelliği yakalamak açısından partiye diyelim, yıkıcı eleştiri mı sunuyosunuz? (örneğin, chplilerin x yapması, akpnin y yemesi...)
-eleştiriye verilen cevaplarda, "çoğunluk" gibi ucu çok açık tabirleri kullanarak mı kendinize sosyal taban belirliyorsunuz??
-savunma metinlerinde, açlık/işsizlik/yolsuzluk gibi iddiaları "o konu başka, o konu geniş." diyerek geçiştirip tartışmaları gerçeklikten uzaklaştırıyor musunuz?
-bir fikir hakkında, fikri çürütmek için, o fikir ile özleşmiş bir kişinin, adam gibi mantıklı cümlelerini değil de alabildiğine götten anlaşılabilecek, cümlelerini mi seçip alıntılıyorsunuz?
-alıntıladığınız cümlenin altına, zaten alıntı yapmanın amacı olan inandırıcılık katma özelliğini yetersiz bulup, alıntıdan alakasız, arada kaynaması umulan uzun uzun açıklamalar mı yapıyorsunuz?
-bulunulan ortamda seçilimden geçemediğini takdirde, "zaten beni/bizi anlamıyorlar" gibi basın açıklamalarınız oluyor mu?
-bir fikri tartışırken aslında konuşmaların altında "doğruyu ben biliyorum, ama mükemmeliğim yanlışa müsamaha göstermemi sağlıyor" mantığı mı yatıyor?

yukarda 8 sorudan 6sına evet dediyseniz, üzgünüz, sözlük dünyasında demokrat sayılmıyorsunuz. dış dünya da her türlü prim yaparsınız, yolunuz açık olsun.
güncel Önemli Başlıklar