bugün

lütfi kırdar kongre ve sergi sarayında gerçekleşmekte olan yarın son gününü yaşayacak fuar.

bilişim eurasia'nın dörtte 1'i büyüklüğünde olduğundan, pek bir teknoloji fuarı havası yoktur. * fuardaki gazete tanıtım standları teknoloji ürünü standlarından daha fazladır, hesap edin gerisini.

fuarın tek güzel yanı, 799 ytl'ye güzel toshiba laptop, 89 ytl'ye philips dvd player satan media markt standıdır. ona stand değil de 1 haftalık media markt mağazası diyelim.
*
(bkz: online davetiye)
bok gibi geçen fuardır. manasız bir turk telekom standı sahibi.tek iyi yanı level ve benzeri gamers magazine dergilerinin fuarı şenlendirmesidir. gerisi hava cıva.

istanbul da kıyamet vakti tanıtımı vardı bu iyiydi. üstlerinde oyun kostumleri ile arzı endam eden mankenler ilgi çekti. ha manken demişken shell standına bakmadan geçmeyin.bunun yanında mediamarkt da fuarın gözdesi sayılabilir. 49 ytl ye fotograf baskı makinesi bence oldukça talep gördü.

türk telekom demişken standın da eşşek kadar puntolarla 4 mbit hızında turbo internet yazmalarına karşın bilgisayarından yaptığım adsl speed test sonucu nene hızında internet sahibi olduklarını idrak ettim.
"lan bari 4 mbit bi hız gösterseydiniz ipneler" demek içimden geldi . kişisel tepki olarak browserlarının tümünü adsl speed test yapacakları bir siteye başlangış sayfası yaptım.

bu arada 4 mbit hikayesi kaç çıktı hemen belirtelim.
yurt dışı hatlarda misalen ingiltere de speed test 1.9 mbit olarak okunurken , yurt içi hız 2.4 mbit hız gösterdi. tüm dünya 10 mbit hızı aşmışken bizimkilerin koca reklam kampanyasıyla şöyle hızlı böyle hızlı internetimiz var demeleri eşşeğin dübürüne fiberoptik kablo kaçırmaktır.

arıca piyasada oldukça populer olan 8800 gtx ve gls ekran kartları için yaptığım araştırmadan bizim firma sahiplerinin eşşek üfüre yel götüre derecesinde bilgi sahibi olduğu kanısına varıldı.

bir firma yetkilisine neden türkiye de 8800 gtx kart yok diye sorulduğunda alınan cevap dumurdan dumura sürükledi. hiç dokunmadan cevabını yazıyorum.

"abi nvidia firması 8800 gtx kartlarının çipinde problem olduğu gerekçesiyle geri toplatıyor bundan dolayı biz almadık"

sanki bu firma sahipleri bilgisayar kullanıcılarını hepten cahil bellemişler. be davar bu ekran kartı piyasaya çıkalı 2 ay oldu neredeyse. pek çok türk internet sitesi de bunları satışa sundu. sen ne atıp ta yok çipi arızalı yok bilmem ne şeklinde götünden element uydurmaktasın.

amaç belli başka bir ekran kartını abi en iyisi bu diyip sokuşturmak.allah kahır bela ki buna inananlarda var.

bu fuar artık ölmüştür.compex 2009 a giden olursa artık sadece bilgisayarı bir klavye ve bir ekrandan sananlar gider.
© copyright 2005 - 2026