bugün

bir kaç dakika öncesine kadar 7 yıllık nickimdi coccinellidae.

Giriş yaparken bir kaç kez yanlış yazmışlığım vardır. Her yanlış yazışımda başka nick mi yoktu? diye sormuşumdur kendime.. Bu kez kendisine veda ediyorum.
(bkz: oylama yaparken 10 saniye kuralı/#27456413)
seri eksici bulundu.
(#20340814) kopya çekerken yakalandığını itiraf eden yazardır. *
Çok yazmıyor ( hatta benden bile az *) ama yazdıklarını zevkle okuyorsunuz. sataşmak için değil bilgi vermek için; yaranmak için değil ifade etmek için yazıyor.

karma ve nikaltını herşey zanneden yazarların ilgisini çekecek yazar değil. lakin Okur-yazarların takib etmesini tavsiye ederim.

Daha çok yazsın isteriz.
--spoiler--
hayırdır oturmaya mı geldi entry girsene.
--spoiler--
kız olmasından mütevellit kendisini takip listeme aldım. çok iyi bir yazar.
fenerli olmasaydı dört dörtlük bir yazar olurdu kendileri. bu kadar kusur kadı kızında da olur diyelim *
7. nesil olduğu halde entryleri siklenmemiş yazar. he benim çokmu iyi karıştırmayalım koşturadursun bakalım.
Uğur böceği (Coccinellidae), çok yaygın olarak görülen, kırmızı kanatlı bir böcektir. Uç uç böceği de denir.
Büyük bir kısmı renklidir. Üst kanatları kırmızı ya da sarı üzerine siyah noktalı ya da tersi, yani siyah zemin üzerine kırmızı ya da sarı desenlidir. Tropiklerde mavi ve yeşil renklerine de rastlanır. Boyları yaklaşık 0,5 cm. olan bu familyaya ait hayvanların yarım küre şeklinde görünen vücutları çok tipiktir. Nadiren hafifçe oval olurlar. Ancak Asyadaki bazı türler 1 cm'nin üzerine çıkar. Türkiye'de coccinella septumpunctata, adalia bipunctata ve coccinella quinquepunctata en yaygın olanlarıdır. Renkleri ve şekilleri nedeniyle Türk halkınca sevilir ve uğurlu sayılırlar.Epilachninae alt familyası hariç, diğerlerinin hepsi yararlı böceklerdir. Larvaları ve erginleri yaprakbitlerini ve koşnilleri büyük sayıda yediklerinden biyolojik mücadelede kullanılır. Birkaç türü larva iken yaprakbiti, ergin iken öncelikle mantar yerler.iyi uçarlar, rahatsız edildiklerinde yere düşerler ve çok defa bacaklarını vücuda toplayarak ölü taklidi yaparlar. Kışı birçoğu bir arada ergin olarak geçirirler. ilkbaharda yumurtalarını yaprakların altına ya da kabukların yarıklarına bırakırlar. Larvaları yumuşak derili, çok defa renkli desenli, çok hareketlidir. Genellikle dört defa deri değiştirirler. Gelişme süreleri 30-60 gündür. Senede iki döl verirler. Yumurtalar çoğunluk yaprakbiti kolonilerinin civarına bırakılır. Larvalarda negatif ve pozitif geotaksi çok iyi gelişmiştir.

altfamilyaları;

(bkz: Chilocorinae)
(bkz: Coccidulinae)
(bkz: Coccinellinae)
(bkz: Epilachninae)
(bkz: Ortaliinae)
(bkz: Scymninae)
(bkz: Sticholotidinae)
(#12612793) adam/ kadın haklı beyler.
hoşgeldin.
yedinci nesil yazar. hoş gelenlerden.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar