bugün

1 kasim 1928'de 15 milyon nüfuslu koca bir Türkiye'yi "harf inkilabi" adi altinda cahil birakan liderdir.

Bugün bildiginiz ve konustugunuz dil yarin gecersiz sayilmistir. Elbet tabi bu cahilligin atilmasi yaklasik üzerinden 74 sene gecmesinin ardindan akp dönemiyle atilmaya baslanmistir.

Sayet harf inkilabi adi altinda halki cahil birakma olmasaydi, türkiye cok daha iyi yerlerde olacagi hic süphesiz ki bariz ve asikar sonuctur. halkimizin bir bölümü hala bu sözde devrim nedeniyle okuma yazma bilmemektedir.

Bazi gercekleri artik görmenin vakti gelmis de geciyordur.
hem dil hem alfabe, bir gecede değiştirilen alfabedir. dilin tahrifi içinse ondan sonra ki süreçte dehşetli çalışmalara yapılmıştır. netice de bugün kü sığ türkçe ortaya çıkmıştır. Ama atam bunu öngörmüşse boyunumuz kıldan incedir.
edit: son cümleye kadar eksilemeyi düşünenler bir anda artılamıştır. Zihnimizin şartlanmış, zincirli, ve yeni düşünce kabul edemez olduğunun en büyük kanıtı bu entryimdir. daha ileri düzeyi için (bkz: 5816 sayılı kanun)
öyle bir lider yoktur.
1927 itibariyle türkiye'nin nüfusu 13.6 milyon olabilmiştir. 1923 itibariyle de okur yazar oranı %6'dır. 1928 de %11. ayrıca osmanlı devletinde arap alfabesini okuyabilen herkes latin alfabesini de okuyabilmekteydi. (osmanlı tanzimatla karma eğitime geçti, orta okul ve dengi okullarda latin alfabesi de öğretildi. ) kaynağı işkembe-i kübra olan hiç bir şeye inanmayınız.

edit: yanlış bilgiler düzeltildi. ayrıca alfabe en fazla 1 ayda ögrenilir kimse cahil kalmaz yani.
1933 de nüfus ancak 10 milyon olmamis, zira 1927 de nüfus 13 milyon küsurdu zaten.

kaynak: http://tr.wikipedia.org/w...C3%BCfus_say%C4%B1m%C4%B1

Buna söyle bakilmasi gerekli, Bugün recep tayyip erdogan cikiyor diyor ki buyrun bu yeni alfabeniz ögrenin. buna ayak uydurmak su an icin pek zaman almayacaktir ama o zaman ki imkansizliklar nedeniyle ve hükümetlerin beceriksizliginden daha da ötesi egitim'e önem vermemesi nedeniyle 74 yil sürmüstür.
(bkz: şapka inkilabında şapka takmayanlar)
orospu çocuklarına sıkıntı olan liderdir.

o bütün halk bir anda cahil bırakılmadı. islamiyete geçişle birlikte cahil kalmaya itildi.
sistemli bir şekilde, türk edebiyatı terkedilip, yerine arap ve fars edebiyatına geçildi, devşirme sistemi sayesinde türk düşmanlığı yapıldı yüzyıllar sürecinde.

o lider denilen adam ne yaptı?

türk milleti'nin özüne dönüşünü sağlayarak latin alfabesine yani öz türkçemize geçirdi bizleri.

bilmeyen geri zekalılar için kısaca yazayım.

türklerin asıl abecesi latin alfabesidir. daha doğrusu latin alfabesi, öz türkçemizden devşirme, runik yazıdan gelmedir.

runik yazı ise türk milletinin binlerce yıllık kültürünün yansımasıdır.

(bkz: runik yazı/@protest sanayici)

amına koyduğum arap sevicisi cahil yobazları, bok atmayın dönün kendi bokunuzu avuçlayın.
1920 li yıllarda nüfusun yüzde beşi ancak okuma yazma bilen halkın pek de sikinde olmayan şeydir. amına koyim sanki yüzde 90 lara varan okuma yazma oranı vardı da bir anda cahil kaldı. ayrıca harf değişikliğiyle cahil kalmanın ne ilgisi var lan. neyse bugün türkiye de neredeyse okuma yazması olmayan insan kalmadıysa bu inkilap sayesindedir gençler. militanlığınızı sikeyim size bir şey olmasın. hadi bakalım.
--spoiler--
1 kasim 1928'de 15 milyon nüfuslu koca bir türkiye'yi "harf inkilabi" adi altinda cahil birakan liderdir.
--spoiler--

ulan memleket zaten 13 milyon, bunun yarısı kadın olsa - ki okur yazarlıkları çok düşük- kaldı 6,5.

6,5 milyonun hepsi yetişkin değil, yaşlı da var çocukta 3 te 2 si yetişkin olsa kaldı 4.

4 milyonun hepsi de okur yazar değil, çoğu anadolu genci, tarladan vakit mi bulmuş okuyacak, 4 te 1 i okur yazar olsa kaldı 1 milyon.

bu 1 milyonun da gerçek okur yazar kesmi - harbiyeli, mülkiyeli, tıbbıyeli falan- avrupa da tahsil görmüş dil bilen adamlar olduğu için latin alfabesini biliyolardır.

neyse, he kardeş cahil bıraktı o lider.

edit;
--spoiler--
cevap 7:prof. uygur kocabaşoğlu’nun belirttiğine göre ilk hevesle millet mekteplerine 1 milyondan fazla kişi devam etmiş ama ancak bunun yarısı mezun olabilmişti! harf inkılabı’ndan önce 1 milyon okur yazarımız vardı. bebekleri çıkardığımızda bu, osmanlı’dan yüzde 19 gibi bir okur yazar nüfus devralındığını gösterir.
--spoiler--

bak 2 dk lık hesabım doğru çıktı. amk az düşünün de öyle yazın la, çamur atmak kolay.
o tarihlerde okuma yazma bilen kişi sayısı 1 milyonu geçmediğinden, yanlış tespittir. doğrusu halkını cehaletten kurtaran lider.
sen şimdi şu dönemde halkın cahil olmadığını mı iddia ediyorsun?

tanım: halkın cahil kalma nedenini sadece dile ve alfabeye bağlayan avanaklara muahabbet konusu olan liderdir. hadi bugün herkes türkçe biliyor, okuma yazma bilmeyen milyonlarca insan var yine de.
kuyruklu şerefsiz dincilerin yalanıdır. zaten o devirde okuma yazma bilen hiç yok denecek kadar azken sizin zihniyetinizdeki mollalar halkı bilerek cahil bırakmışken, o değil 1.dünya savaşında çarşaf çarşaf günlük tutan yabancı askerlerin erleri varken senin ülkenin evladı adını bile yazamayacak kadar cahil olduğu için o şehitliklerde hepsinin ismi mehmettir. bu yarrak kafalı otlara sormak lazım azerbaycan 1992'de kirilden latine geçtiğinde halk bir an da cahil mi kalmıştı?

la cevap vermeyin şu öküz aleyüsselamlara sinirim kalktı yeminle...
Koca bir neslin geçmişinden habersiz olmasına vesile olmuş liderdir. Allah taksiratını affetsin.
bazıları okuma yazma bilse de ölümsüz cahildir.
onlar için yapacak bi şey yok maalesef.
okuma yazma bilmeyi cahil olmamak demek olarak algılamak cehaletin başıdır.

ne ilim sahipleri olduğunu sananlar vardır, bir çobanın fark ettiğini bilemez. o yaşam deneyimi yoktur.
ulan cahil, o anda osmanlı'da okuma-yazma bilenlerin oranı ne idi biliyor musun, %5.

ben sana daha da bi şey demiyorum.
maksatının millete dinini ve islamı unutturmak olduğu bizzat inönü tarafından söylenmiş liderdir.

Alıntıdır.

işte ismet inönü'nün ağzından, harf devriminin asıl amacı:

"Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildi. (ki zor da değildir. 2 ayda, 6 yaşında çocuklar çok rahat öğrenebiliyor 'A.B') Uzun yıllar devlet eğitim sorununa eğilmemiş, kütlesel eğitime önem vermemişti.(uzun süren harblerden dolayı 'A.B'. ) ; vermiş olsaydı şüphesiz ki daha yüksek olurdu. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-islam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı.(...) Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik.(...)
Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı."

inönü, Hatıralar C.II s 223

edit: yıkılan her devlette yeni alfabe kullanılması gerekli olduğunu düşünen aklı evvellerinde olduğunu göstermiştir.
kendi öz benliğimizi oluşturduğu için teşekkür edilmesi gereken liderdir. şayet atatürk harf devrimini yapmasaydı biz hala arapça ve farsçanın karışımı olan osmanlıcayı konuşuyor olacaktık. osmanlı devleti kalmadı. yıkıldı gitti. onun dilini konuşmak saçma olurdu. bunun farkında olan, son derece idealist ve ileri görüşlü bir kişi tarafından yapıldı bu eylem. evet bazılarına dayatma gibi gelebilir ancak onlar bu ülkeden siktir olup gidip arabistanda arap alfabesi öğrenebilirler.

her zaman bahsedilen muasır medeniyetler seviyesine hala gelememiş olsak ta, bugün durumumuz arabistan gibi ilkel ve aptal bir toplum olmadığımız için o lidere dua etmeliyiz.

onun sıçtığı bok bile olamayacak kişiler tarafından eleştirilmesi, onun ne kadar büyük bir insan olduğunu defalarca kanıtlıyor.

not: ne mutlu türküm diyene...
osmanlı türkçesi bilen yazan ve okuyabilen biri olarak çok zor olduğunu söylemeliyim.
harfleri bile üç ayda öğrenirsiniz, bu sizin gerizekalılığınızla ilgisizdir.
zira harfleri yazıp çizmek bile çok zordur ve başta, ortada ve sonda her bir harfin yazılışı değişiktir. yok öyle büyük a, küçük a deyip geçmek yani. ayrıca sesli harf de yok denecek kadar az kullanılır. o nedenle, eğer metnin hangi konuda olduğunu bilmiyorsanız, bir kelime mesela 3 bilemediniz 5 ayrı anlama gelebilir. ondan sonra ayıkla pirincin taşını.

ne zaman ki osmanlıca okuyup yazmayı öğrendim, dil devrimini yapanların ruhuna gani gani rahmet okudum.
değil bir toplumu cahil kılmak, tam tersi bugün en azından %85'ine yakını okuma-yazma bilen bir topluluğuz sayelerinde.

madem osmanlıca'ya o kadar meraklısın, burada klavye mallığı yapacağına, bir kursa yazıl, en az iki sene kursa devam et, sonra gel konuş.
Böyle fikirlere sahip olup daha sonra ''size ne bu benim özgür düşüncem'' diyen takma akıllılar, o minik beyinleriyle düşünebiliyorlarsa eğer kimin sayesinde özgür düşündüklerini de bulurlar.
Recep tayyip erdogan.
harf inkılabı yapmış olabilir.
çağ atlatmıştır milletine ama tersten.
şakirt c-3000 ler tarafından sorgulanmaktadır.

http://inciswf.com/2536396.swf
duyanda milleti operadan, baleden, tiyatrodan çıkmıyordu sanacak; memleketin dört bir yanı laboratuvar doluydu bilimde uçmuştunuz kusura kalmayın arapça hevesinizi biraz ziktik bıraktık geri kaldınız' derler adama yazık.
mustafa kemaldir. evet çünkü 1938 de ölerek tüm türkiyeyi cahil bırakmıştır. ağzına sıçtığımın şakirtlerini özellikle.
şimdi bir lider gelip alfabeyi latin alfabesinden zorla göktürk veya arap alfabesine geçirirse o zaman atatürk'ün yaptığının ne kadar kötü olduğunu anlarsınız, tabi bu kendini özgür düşünceli sanan çağdaş sanrılı ilkel mağara koyunlarına bunu anlatabilmek imkansız.
bilgi paratoneri olan cacıkların adlarının hakkını vererek bilgisiz kalmaları sonucunda hakkında bilgisizce ve dahası gerizekalıca konuştukları lider.

ne kadar çok bilgi dedim farkında mısın?
deprem oldu diye rasathane yıkan üstün müslüman alimlerinin sikik alfabesini kaldırmışsa yerinde iş yapmış liderdir. ellerine sağlık kaldırmışken arada bu şakirtlerin dedelerinin de ortadan kaldırsaymış bugün daha modern bir ülkemiz olurdu.