bugün

Bir hindu yada pakistan geleneksel yemeğidir. aynı yerde kalmam itibariyle kendilerinden nefret etmeme sebep olmus yemektir. abi çok kotu kokuyo ya.
(bkz: öbiryani)
(bkz: serbest çağrışım)
:)
:)
kuzuyla yapılan tandırda pişirilen bir hint yemeğidir. tandır dediğime bakmayın tandır fırınının üstünde büyük bir metal leğende pişer. içindeki baharatlar yüzünden iğrenç kokar. (baharatlar o kadar fazla ki etin üstünde bir katman oluşturur) ayrıca terbiye sırasında yoğurt ve sarımsak kullanılmazsa olmaz.
soslu kızarmış tavuk parçaları, iç pilavı ve 1001 çeşit baharat sıvanarak oluşan karışımın pakistandaki adı. hindistana yakın bölgelerde de bilinir ve yenir. inançlardan ötürü ve biraz da sakata gelmemek için tavuk etiyle yapılanı makbuldür.
özetle tavuklu pilavın baharat görmüşüdür. ruhunu yakalamak için pilava on parmak dalan pakistanlılarla beraber yemek elzemdir.
Evinde kaldığım pakistanlı arkadaşın sabah kahvaltısında yediği yemek. merakımdan çatal ucuyla aldım ve hayatımda yediğim en kötü yemeklerden biri olduğuna karar verdim. Aşırı baharatlı bir pilav ve tavuk olarak düşünebilirsiniz.
Şu aralar bangladeşlilerin mekanlarında yemek yiyorum. Adamlar bu biryaniyi çok seviyor. Gelen giden yiyor. Akşam yemeğe gittiğimde şunun kuzulu olanının bir tadına bakayım dedim. Çok Ağır bir kokusu vardı. Alışkın olmadığımızda olsa gerek pek zevkime hitap etmedi.
© copyright 2005 - 2026