bugün

görsel

DSÖ Türkiye Ülke Ofisi Başkanı olarak 2000-2004 yılları arasında görev yapan ilk Türk vatandaşı olarak, 2 Kasım 2020 tarihinde Ankara’da bulunan DSÖ Ülke Ofisindeki göreve başlayan Yeni Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev’i, 27 Ocak 2021 tarihinde makamında bir nezaket ziyaretinde bulunarak Ülkemiz hoş geldin dedim.

Dr. Batyr Berdyklychev’in, 2000’li yıllarda DSÖ Temsilcisi olarak Türkmenistan’ın başkent Aşkabat’ta görev yaptığı dönem de Ben de 2000-2004 yılları arasında DSÖ Türkiye Ofisinde görev yapıyordum. DSÖ Avrupa Bölge Ofisi’nin ve Cenevre Genel Merkezinin uluslararası düzeyde yaptığı tüm ortak çalışmalarda 4 yıl boyunca birlikte tanışma ve çalışma imkânı bulmuştum. Kendisi çalışkan, bilgili, üretken ve Türkiye’yi de seven birisi olarak tanımıştım. Aradan 16 yıl geçmiş olmasına rağmen mümkün olduğunca az da olsa ilişkilerimizi sürdürme gayreti içerisinde olduk. Şimdi DSÖ Türkiye Temsilcisi olarak atandı. Umarım, büyük bir bilgi birikimine sahip olan adı geçenin Türkiye’miz için de çok verimli ürünler kazandıracağına inanıyorum.

https://www.healthworldne...rkiyeye-gelmekten-memnun/
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026