bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle15
- çalışmak özgürlük müdür5
- hiçbir servet zamanı satın alamaz12
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak7
- cıvık çift5
- sebahattin şirin14
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- sözlükte kadın yazar olması5
- bu saatte yemek yemek4
- çerçeve yasa22
- blackberry6
- canınız sıkılınca ne yapıyorsunuz4
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- sözlük prenseslerinin fotoğrafları4
- arkadaşlar ben şişman miyim4
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- beşer esad kardeşi ve kuzeninin ölüm cezası3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı7
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- apo piçtir piç kalacak12
- tenis oynayan erkek4
- kalp krizi8
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- mony tontana3
- su tabancasından su içen çocuk4
- ekşi sözlük referans18
- anın görüntüsü15
- sözlüğün kapanması4
- vize dolandırıcılarına 6 ilde operasyon2
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- romelu lukaku7
- profilini gizli tutma nedeni9
- renault 92
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- dümbük2
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- burçlara inanmak3
- türk milletine kurulan pusu7
- eski türkiye5
- havanın bir milyon derece olması2
- sanayi devrimi olmayaydı daha iyiydi aga2
- nokia 32102
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- mel melin palavra sıkması7
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- poğaca ile kahvaltı yapmak8
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- ismet'in domuz çukulatası getirmesi7
diğer tüm budist okullarından farklı olarak, yaşam ve ölümün ardındaki gerçeğin arayışı sonucu oluşan ruhani aydınlanmayı anlamak için putlar, tapınaklar, camiler, kutsal yazılar ve hazır dular gibi dış yardımlardan kaçınılması gerektiğini söyleyen öğreti.
efsaneye göre; milattan önce 2300 yılında tahıl ambarında denetçi olarak çalışırken 92 yaşında ve tek çocuğu olan comedo comedi comesum'un doğumundan hemen sonra istifa edip, çocuğunu, karısı cohaero cohero cohesi'yi, çok sevdiği deposunu, ve köpeği caput capitis'i terkederek kendisini yaşam ve ölümün ardındaki gerçeği kendi verdiği isimle custodiae custodie' yi (bildiğimiz tanrı ki tanrı c.c deki cc buradan gelmektedir) bulmaya adayan cedo cessi cessum boşluk kavramını olumlu şekilde anlaşılır hale getirmek için curtracus, consummo, colloco, caterva, carpo, certo, calco, cedo, clamo, comitto, confero, contraho ve corroboro'yu dolaştıktan sonra buralardaki boşluğun olumlu bir şekilde anlamlı hale gelemeyeciğini keşfetmesi üzerine cubo'ya yerleşti.
cubo'da ilk olarak ızdırap ve yenidoğum döngüsü üzerine çalışmalar yapan cedo cessi cessum, Tüm olguların, bir karşılıklı bağımlılık ilişkisi içinde, neden ve etkiler ağından ortaya çıktığını ortaya attı.
böylece bamboo grain structure öğretisinin; insanın hayatı boyunca, sadece tüm deneyimlerini içeren varoluş etmenleri (crux crucis)anlamsız değil; aynı zamanda kendin olma ifadesi (cubitum ire)de anlamsızdır. Böylece tüm varlıkların anlamsız olduğu (cometissa comitissa) görüşü evrensel bir boyuta ulaşır fikri comiterler tarafından merak edilmeye başlandı ve ortaya bamboo grain structure öğretisinin ilk öğretilerinden olan carnutum carnotum yani açgözlülük, kin, cehalet, kendini beğenmişlik, tatminsizlik, doyumsuzluk, memnuniyetsizlik gibi ruha acı veren kirlerden kurtularak benliği özgürleştirme ortaya çıkmıştır. ancak carnutum carnotum'a giden yolda;
bu acıların insan psikolojisinin temeli olduğunun farkına varma anlamına gelen cassava,
ruhu zehirleyen bu acıların gerçek nedenlerini arama anlamına gelen cedilla,
ruhu bu acılardan arındırma anlamına gelen crapula
ve kirden arınan ruhu özgürleştirme anlamına gelen cunabula
aşamalarından geçilmesi gerekmektedir. bamboo grain structure'a göre bu kurtuluş ya da özgürleştirmeyi başarabilen kişiler copiae copieadını alır.
ulaşılan bilgelik yani copiae copielik tüm canlıların geçmiş ve gelecekteki karmalarının bilinmesini ve böylece bencillikten, gaflet, dalalet, hatta hıyanetten kurtularak canlılara daha iyi yardımda bulunulmasını sağlar.
bamboo grain structure'da karma 7 çeşittir. bunlar sırasıyla;
constupro; ilk karmadır ve değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
contabesco; copiae copieler kısmen değiştirebilir.
confido; copiae copieler değiştirebilir ancak comiterler değiştiremez.
congrego; comiterler kısmen değiştirebilir.
concero; comiterler bile değiştirebilir.
conturbo; anlatılmaz, yaşanır.
efsaneye göre; milattan önce 2300 yılında tahıl ambarında denetçi olarak çalışırken 92 yaşında ve tek çocuğu olan comedo comedi comesum'un doğumundan hemen sonra istifa edip, çocuğunu, karısı cohaero cohero cohesi'yi, çok sevdiği deposunu, ve köpeği caput capitis'i terkederek kendisini yaşam ve ölümün ardındaki gerçeği kendi verdiği isimle custodiae custodie' yi (bildiğimiz tanrı ki tanrı c.c deki cc buradan gelmektedir) bulmaya adayan cedo cessi cessum boşluk kavramını olumlu şekilde anlaşılır hale getirmek için curtracus, consummo, colloco, caterva, carpo, certo, calco, cedo, clamo, comitto, confero, contraho ve corroboro'yu dolaştıktan sonra buralardaki boşluğun olumlu bir şekilde anlamlı hale gelemeyeciğini keşfetmesi üzerine cubo'ya yerleşti.
cubo'da ilk olarak ızdırap ve yenidoğum döngüsü üzerine çalışmalar yapan cedo cessi cessum, Tüm olguların, bir karşılıklı bağımlılık ilişkisi içinde, neden ve etkiler ağından ortaya çıktığını ortaya attı.
böylece bamboo grain structure öğretisinin; insanın hayatı boyunca, sadece tüm deneyimlerini içeren varoluş etmenleri (crux crucis)anlamsız değil; aynı zamanda kendin olma ifadesi (cubitum ire)de anlamsızdır. Böylece tüm varlıkların anlamsız olduğu (cometissa comitissa) görüşü evrensel bir boyuta ulaşır fikri comiterler tarafından merak edilmeye başlandı ve ortaya bamboo grain structure öğretisinin ilk öğretilerinden olan carnutum carnotum yani açgözlülük, kin, cehalet, kendini beğenmişlik, tatminsizlik, doyumsuzluk, memnuniyetsizlik gibi ruha acı veren kirlerden kurtularak benliği özgürleştirme ortaya çıkmıştır. ancak carnutum carnotum'a giden yolda;
bu acıların insan psikolojisinin temeli olduğunun farkına varma anlamına gelen cassava,
ruhu zehirleyen bu acıların gerçek nedenlerini arama anlamına gelen cedilla,
ruhu bu acılardan arındırma anlamına gelen crapula
ve kirden arınan ruhu özgürleştirme anlamına gelen cunabula
aşamalarından geçilmesi gerekmektedir. bamboo grain structure'a göre bu kurtuluş ya da özgürleştirmeyi başarabilen kişiler copiae copieadını alır.
ulaşılan bilgelik yani copiae copielik tüm canlıların geçmiş ve gelecekteki karmalarının bilinmesini ve böylece bencillikten, gaflet, dalalet, hatta hıyanetten kurtularak canlılara daha iyi yardımda bulunulmasını sağlar.
bamboo grain structure'da karma 7 çeşittir. bunlar sırasıyla;
constupro; ilk karmadır ve değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
contabesco; copiae copieler kısmen değiştirebilir.
confido; copiae copieler değiştirebilir ancak comiterler değiştiremez.
congrego; comiterler kısmen değiştirebilir.
concero; comiterler bile değiştirebilir.
conturbo; anlatılmaz, yaşanır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar