bugün

görsel
görsel

'çukur' dizisinin senaristi gökhan horzum'un ay yapım için hazırladığı yeni dizisi.

dizinin kesinleşen başrol oyuncuları;

- haluk bilginer.

- tolga sarıtaş.

konusunun 'yaprak dökümü' tarzı bir aile draması olacağı konuşuluyor.

Dizi show tv'de yayınlanacak.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel

Ve beklenen tanıtım az önce sıcak sıcak geldi.

ilginç. Bakarım...

https://youtu.be/LlTJqgpMdvI
Ay yapım tarafından yapılıyorsa ılık götlüleri ekrana kitleyeceği aşikâr.

Hoş; aynı ılık götlüler yıllarca "Ama kurtlar vadisi çocukları kötü etkiledi" diyerek tutarsızlıklarına devam edecektir bu diziyi ve türevlerini kaçırmayacak olmasına rağmen.
içinde Haluk bilginer olan bir dizi tutmaz.
görsel

Yayın günü belli oldu.

Fragman 》 https://youtu.be/zKDKqys1RrU
görsel
görsel

ilk bölüm | bu akşam show tv'de.
Biraz yaprak dökümü tadinda.

Muhafazakar babanin katılığı ile eğitimli evladin çatışması güzel. Ve eğitimli evladin aileyi değiştirme söylemleri.

Zengin kardeşin ailesinin uçak kazasinda ölmesiyle beraber geride bıraktığı mirasın, muhafakar katı kardeşe (nam-ı değer baba'ya) kalmasiyla beraber muhafazakar ailenin cemiyet hayatina girmesiyle değişen hayatları merak uyandıricı.

Zengin kardeşin geride bıraktığı miras sırlarla dolu. Uvvvv.

izlenimlerim olumlu.
Reşat nuri güntekin'e selam olsun.

insan bir kitap yazar. Adini 'yaprak dökümü' koyar. Yıllar sonra televizyona dizi olarak uyarlanir...

Hoppp. Yaprak dökümü dizisi.

Yetmedii... Yaprak dökümü dizisinden sonra aradan yıllar geçer hooooopp. 'Baba' dizisi.

Hemen hemen aynı karakterler. Evet ayni.

- Misal yoldan çıkan 2 kız vardi. Hatirladiniz mi ?. Leyla ve necla. Burada necla ve leyla yok. Ama yoldan çıkmaya can atan torunlar var. Kiz torunlar. Zengin olucağğğzzzz deyip yoldan çikmaya can atan toruncuklar.

- baş karakter muhafazakar baba 》

ali riza bey. Baba da ise emir saruhanli.

- ailenin en akilli karakteri 》

fikret. Baba da ise kadir saruhanlı.

- evden kurtulmak için zengin biriyle evlilik yapan ve ilk ciddi darbeyi vuran karakter 》

leyla. Baba da ise büşra saruhanlı.

- aile saadettinden zerre anlamayan ve zenginlik meraklısı gelin karakter 》

ferhunde. Baba da ise şahika gelin.

- Dizinin mekan yeri 》 konak. Baba da ise yine konakta geçiyor.

- dizinin başlangıcı 》 trabzondan istanbul'a göç. Baba da ise izmir ödemiş'ten istanbul'a göç.

Yaprak dökümü'nde fikret arka planda bir şeyler anlatıyordu. Baba da ise yine birisi anlatiyor. Yuhhh. Lan bari bu ortak olmasin ya.

Falan fistan. Çok var ortak nokta yani.

Neresinden tutarsan tut. Buram buram yaprak döküm'ü kokuyor.

Swh.
Iki bölümdür izlediğim ve etkisinde kaldigim dizi. Özellikle sevgililerin yillar sonra bulusmasi ,neden bu kadar etkisinde kaldigimi bilemiyorum. Oturup aglayasim geliyor. Bazi seylerin geri dönüşü olmuyor. Haluk bilginer çok iyi ve kadir rolünde olan oyuncu da çok yakisikli ve basarili.
2 haftadır "masumlar apartmanı" sıktı diye aynı anda show tvde yayınlanan yeni dizi "baba"yı izleyeyim dedim ki haluk bilginer oynuyor diye...
ama diziye bağlanamadım , daha hâlâ anlayamadım.
kim kim ? ne yapıyor? ne diyor? ne olacak? kim ne diyor? ne demek istiyor?
anlayan varsa anlatabilir mi ?

bende bir sorun mu var?
Gayet güzel bir dizidir. izmirde mütevazı bir hayat yaşayan Saruhanlı ailesine aniden kalan büyük zenginliğin, ailesi üzerinde her daim kendi kuralları ve tarzıyla söz sahibi olmuş Emin Saruhanlı'ya rağmen bozuluşunu anlatıyor.

Malum Büyük para büyük düşman demek.
Kanka yaprak dökümü'nün yan çarı.

Ha onu izlemişin ha bunu.

Tek farkı; farkli oyuncular, farkli zaman
Accuk hikayede değişiklikler...

Genel konusu ailenin dağılışı klişesi.
Emin baba rolündeki Haluk bilgineri alzheimer hastası rolünde oynata oynata alzheimer edecekler diye çok korkuyorum.

Malum şahsiyet dizisinde de alzheimer hastasıydı.
Saruhanlı Ailesinden nefret eden ilhan'ın, aileyi kötücül bir şekilde örümcek ağı gibi sarmalaması işsizliği beni benden aldı.

Abi nefret edersin anlarimda bu kadar salakça şeyler neyin nesi ya. Komedi.

Şirketi batir yeter. Gerisin geriye dönerler ödemiş'e ....

ailedeki bireyleri kötü yola düşürüp kendine bağlama taktikleri felan. Trajikomik..

Anladik aileyi paramparça edeceksin ilhancım...

Bide emin amca'nin diktatörlüğü sıktı resmen. Ailenin iplerini sımsıkı tutma çabası baydı...
Ortalama reytingler almasına rağmen dijital dekoderlerdeki
( digitürk, d smart, tivibu, turkcell tvplus, vodafone tv vs ) yüksek reytinglerden dolayı show tv'den 2.sezon onayı aldı.
Salı günlerini iple çekiyorum bu diziyi izlemek için.
Yaprak dökümüne bağlayacak diye korktum ama neyse ki öyle olmadı.
Birazdan yeni bölüm başlayacak hepiniz sessiz olursanız sevinirim.
Kendi halinde yaşayan bir aileyi güç uğruna dağıtmak isteyen zengin sakat amcanın işsizliği beni benden alıyor...

Amca senin başka işin yok mu allahisen ya. Aileyi dağıtmak için neden kırk takla artırıyon.

Mal mısın MK.
O adam iyi birisi değil mi? Bende yazık diye iç geçiriyordum kendi kendime.
Servet denen itin sahnelerini ileri ileri sarmak istiyorum öyle sinir oluyorum tahammül edemiyorum.
Ferit karaçam'ı kim gebertecekse bu bölüm eline sağlık.
Size büyük spoiler tadında sırrı vereyim mi ?.

Bu sakat amcamız. Neden Saruhan ailesinden nefret ediyor biliyor musunuz ?.

Çünkü uçak kazasında ölen amcamiz yillar önce Ödemiş'ten tası tarağı toplayıp istanbul'a geldiğinde hemencik ornaz şirketini kurmadi ya. O zamanlar Bu sakat amca ile ortak oldular. Ama ornaz şirketi büyüyüp geliştikçe sakat amcanın şirketi gölgede kaldı. Bu hazımsızlık asırlarca sürüp nefrete dönüştü. Güç nefretine... işte bu sakat amca o yüzden nefret ediyor bu aileden. Bu ailenin şirketini alarak zafere ulaşmak derdindeydi. Ama Emin saruhan'in ailesini hesaba katmadilar...

Belki uçak kazası bu sakat amcanın işidir. Zira gözü nefretten kör olmuş sakat amcamiz her şeyi yapabilecek potansiyelde...

Kappiş...
Parayı vatandaşa dağıtmak kral hareketti.

Sari reis kralsin...

ilhan mortingenn...
Kadir çok düşüncesizlik etti. Olay Büşra'ya patlayacak. Öte yandan servet'in hakettiğini bulması içimizin yağlarını eritti.
© copyright 2005 - 2026