sözlükte yazanlar muhtemelen üniversite öğrencileri. herhangi birinin hayat görüşümü desteklemesi veya desteklememesi zerre *** değil. ama koyan bi şey varsa o da sorsan 1 mayıs nedir bilmeyecek, medya patronlarının tarafsız haber yapamayacağını algılayamayan posta zihniyetli, hayatını iddia'yla geçiren akşam haberleri ali kırca'dan, uğur dündar'dan izleyenlerin sürekli sosyalizme, komünizme, 1 mayıs'a pok atma çabaları.

lan sosyalistler bu kadar marx bilmiyor. komünizmi, sosyalizmi sen hangi bilginle anlatıyorsun. yok 'bilmem ne yapan komünist gençler, 1 mayıs'ta işçi bulsak da dövsek, pirovakatöğğleerr.' he yok ali sami.

lan g*tünüzü yayıp izliyorsunuz dünyayı localarınızdan bari arada kitap okuyun, dergi okuyun, bi şeyleri takip edin de başkalarıyla aynı ligde mücadele edin. komik oluyor.

'en son hangi kitabı okudun? cin ali, muhaaaa.' geyikleri çeviren gençlik gelmiş de entelektüel birikimiyle 1 mayıs'ta kaptalist politikalarla mücadele edenlere sarmış. yönteminizi bilemem, haksızlığa karşı farklı yöntemleriniz varsa gidin işçilere öğretin gençler. belki işçiler solcuları değil de sizi dinlerler. gelecek sizin, umudumuz sizsiniz ya. haydi şimdiden hayırlı tıraşlar.

bu aşamada işçilerle konuşmaya gitmeden önce kitap tavsiyem: ayşegül 1 mayıs ta meydanda. bu kitap cin ali serisinden sonra bir üst seviyede sosyalizm anlatıyor. işçi mücadelesinde çalışma koşulları hakkında iyi bir kitap.

istatistik. bilimsel, güzel yani:

- Toplam nüfusu sadece 7 milyon olan Azerbaycan'da kitaplar ortalama 100.000 tirajla basılırken, Türkiye'de bu rakam 2000 - 3000 civarında basılmaktadır.

- Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 ABD doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 ABD dolarının altındadır.

- Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor.

- Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon.

- Birleşmiş Milletler insani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada.

- Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7. Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor.

- Türkiye'de yüksek öğrenim görenlerin oranı 1965'e göre 14 kat arttı. Ama Yüksek Öğrenim mezunlarının kitap okuma oranı 1965'in de altında kaldı.

bu ayşegül kitabı bitince 50 sayfaylık bir üst düzey ayşegül serileri tavsiye edilir.