bugün

songül karlı şarkısı. güzel ve eğlencelidir de, boktan bir anım var konuyla ilgili.

sözlükte de yazar olan çocukluk arkadaşım dilarayla lisansta okuduğumuz dönemde çok yakındık. bizim sınıftan bir arkadaş da dilara'ya yanıktı. ders aralarında onun bölümüne beraber giderdik, o ara görüp aşık olmuş. bu şarkıyı sürekli dinleyip duruyordu. öğrenci evinde bu şarkı açıktı hep. "benim yarim ay gibi yar, ay gibi yaaaar" deyip duruyordu manyak herif. bizim kız da güzel şimdi allah için. neyse, bir gün ikna ettik "oğlum, git açıl artık. çıra gibi yanıyorsun" diye. o gün de 26 şubat, hocalı soykırımının yıldönümü. dilara kültür merkezinin konferans salonunda konuşma yapacak. sinirli, gergin, üzgün. o vahşet görüntüleri de arkada akacak. etek ceket takım elbiseye ne deniyordu lan? döpiyes mi tayyör mü işte ne boksa, ondan var üstünde. çok ciddi ve güzel giyinmiş. konuşma metninin provasını yapıyor. bizim dingilin de o an ilan-ı aşk edeceği tuttu. adam ağrı'lı türkmen. doğulu adama laf anlatamazsın ki. bize zorla ay gibi yar'ı söyletmeye başladı ki, gaz versin diye. neyse kızın yanına gittik, arka fonda şarkıyı söylüyoruz. konuşma şöyle:

+ aşık arkadaş
- bizim kız
* biz

+ eöö, merhaba dilara, biraz konuşabilir miyiz?
* benim yaaariiim ay gibi yaaar ay gibi yaaar!
- noluyor ya? sonra konuşalım, şu an çok gerginim.
+ şey, çok önemli ama. uzun zamandır bu anı bekliyordum.
* yar üstüneeee yaaar sevenin vay halineee vaaay!
- (sinirleniyor) yahu tamam kardeşim, şu iş bitsin konuşuruz! uzatma! siz de kesin şu zırıltıyı!
+ kar... kardeş... kardeş... kardeşim mi?
* özenip yaaaratmış sankiiiii yaradaaaaan!
- eeeh siktirin gidin başımdan! ağzımı bozdurdunuz giderayak. ben ne dertteyim, siz ne derttesiniz be! yuh! kaç tane soydaşımız şehit olmuş, adamlar şarkı türkü derdinde!

bir aşkın başlamadan bittiğine mi yanalım, yoksa ufak tefek cici bir kıza küfür ettirdiğimize mi yanalım, bilemedik. lanetli şarkı. buyrun:

https://www.youtube.com/watch?v=swNm8ZoTeII
© copyright 2005 - 2026