bugün

"ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir."

(bkz: don hirschberg)
yanlış bir gerçekliktir. ateizm "tanrının olmadığına inanan" bir inanç biçimi değil, tanrının varlığını reddeden bir görüştür. reddetmek ve inanmamak başka kavramlardır. bu yüzden pek çok ateist, "allahın olmadığına inanıyorum" demez, " bir yaratıcının olduğu inancını reddediyorum " der. agnostikler üzerinden gidecek olursak ve götüme benzer bir örnekleme yapacak olursak "tanrının var olup olmadığının bilinemez" inanışıda bir dindir o zaman. ama bu bir inanış değil, görüştür. görüş ve inanış başka şeylerdir.

yobazlık mı, cahillik mi ne derseniz deyin. ben daha bir şey demiyorum

not: hay g.tüm akıllı meymenetsiz, eksi vereceğine cevap yaz cevap.
Din bir şeye inanmak olduğuna göre , ateizm bir şeye inanmamak olduğuna göre ateizm bir din değildir. gayet kolay bi denklemdir ayrıca.
ateizm bir din değil, kavramsal bir boşluktur. zira din bir varoluş teorisine(mistik olanlara) inanmak demektir. ateizm ise herhangi bir varoluş teorisine karşı kayıtsız kalmaktır. dolayısıyla @2 yorumu gayette açıklayıcı düşmüştür.
doğrudur. din yol anlamına gelmektedir. manevi inanç ise bir yol şeklidir yani din genel bir anlama sahiptir. herkesin bir dini vardır. karı kız peşinde olanın dini karı kız para derdinde olanın ise dini paradır. din sürekli aynı şeyi inancı ifade etmek için kullanıldığından anlam kaymasına uğramıştır. (bkz: türk dil kurumu sözlüğü)
(bkz: subanAllah kardeş ibretlik bir paylaşım)
bir din sadece ve tekbaşına bir şeye inanmak değildir. önce bir iman şartı/şartları vardır. bir peygambere kurulu bir mitolojiye bunların üzerine de ibadet ve hiyerarşik bir dinadamları grubu gerekir.

ateizmde de yok deyu inanıyrlar dendikten sonrası için bir din olduğunu ilan etmeden önce peygamberi, mitolojisi, ibadet yöntemleri, iman şartları ve din adamlarının hiyerarşik yapısı da söylenmelidir.

ha yok islamı sadece allaha inanmak olarak görüyorsan zaten sen de deistsin sevgili müslüman kardeşim.
din tanrısal inanca dayanır.
gerçek değildir. ateist tanrı tanımaz demektir. din kelimesi inanç ile aynı anlamı taşımaz. ateizm bütün inanışları reddeder. ateizm inanmamak demektir. ateist inanmıyorum diyen kişi ise ortada bir inanış yoktur.
ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim "agnostisizm" reddetmek değil bilinemezciliktir. ne var ne yok der. ortada ne bir din ne bir dinsizlik vardır. emin olunmayan bilgiyle de kafa tutulmaz.
ateizmin din olduğunu söylemek, bütün hıyarlar hayvanlar alemine dahildir demektir.
(bkz: marcus honourius changer)
tdk göre din; Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurumdur buna göre ateizm din değil sadece felsefe olabilir. çünkü din olması için inandığı kutssal bir değer olması lazim ateizm ise bütün bunları yok kabul ediyor. deizm bile din olarak kabul edilebilir ama ateizm kabul etsek bile abes kaçar.
-inanmıyorum abi.
-tamam "inanmamaya" inanıyorsun o zaman.
-hayır, "inanmamaya inanmaya" da inanmıyorum abi.
-gel seni bir doktora götüreyim kardeş.
-inanamıyoruuuuuuuuuuummmm!
(bkz: Dinsizliğin din olması)

(bkz: atın beni denizlere)
din olgusu insanları * kısıtlayan, farklı inançların üstün gelme çabasına eş değer olan bir kavram olduğu için ateizme bu perspektiften bakmak ve bir din olduğunu savunmak hiçbir açıdan makul olmadığı gibi, ateizme de haksızlıktır.
din kavramının tanımı:
din, genellikle doğaüstü, kutsal ve ahlaki öğeler taşıyan, çeşitli ayin, uygulama, değer ve kurumlara sahip inançlar ve ibadetler bütünü. zaman zaman inanç sözcüğünün yerine kullanıldığı gibi, bazen de inanç sözcüğü din sözcüğünün yerinde kullanılır.din tarihine bakıldığında, birçok farklı kültür, topluluk ve bireyde din kavramının farklı biçimlere sahip olduğu görülür. arapça kökenli bir sözcük olan din sözcüğü, köken itibariyle "yol, hüküm, mükafat" gibi anlamlara sahiptir

ateizm kavramının kaba taslak tanımı:
ateizm, tanrıya veya ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi.var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.

ya çok feci bi ironi var ortada, ya da ben kafayı buldum arkadaş.

ya da ateist kardeşlerim* paradoks yapıyor.

(bkz: dinsizliğin dini)

ya da ben körüm sinyorcan.

ya da edit imla lan.