bugün

osman pamukoğlu genel baikanlığındaki hepar'la atbaşı giderdi. tabi bu sadece bir tahminden öteye geçemiyor.
demokrasinin gereğinden bihaber çevreler için hiçbir şansı yoktur.
demokrat olabilecek kadar erdem sahibi insan aklı ve vicdanı ile hareket edeceğinden atatürk gerçeği karşısında saygı ile eğilir ve atatürk e hakkını teslim eder.
öncelikle şunu söyleyeyim; sen "demokratik" kelimesini kullanabiliyorsan bu atatürk sayesindedir. dolayısıyla önce bi ağzını filan çalkala sonra konuşalım.
gelelim oy meselesine.
günümüz türkiye'sinde kömür filan dağıtmazsan koyun kesimden oy alamazsın dolayısıyla şansın da oldukça azalır.
(bkz: 0)
%24 % 26 bandında oy alacak parti ne derece iktidar olursa, o derece olacak şans. ana muhalefet partisi lideri olurdu büyük ihtimal.
eksi sonsuzdur. atatürk yaşasa bile şu anki hiçbir seçimde kazanamazdı bence.
(bkz: evet evet bir trolleybüs gördüm)
yüzde doksan ihtimalle tek başında iktidar olacaktı.

edit büdüt: yazı silindi. ağır hakaret vardı. sağlık olsun. bana göre az bile lakin format diye de bir şey var.
1950 de chp nin şansı ne ise o kadar...
bağımsız milletvekili adayı olsa oyların % 70 ini alarak tek başına iktidara gelir.
%20 %23 aralığında dolaşan şanstır. bu bile büyük bir başarıdır.
memleketde afedersin mal dolu olduğu için o büyük lider büyük öğretmen kazanamazdı neden çünkü herkez menfaat düşkünü arkadaş adam memleket için yapıcak bişeyler onun bunun şeyini yalamıcak belki de ülkemiz amerikayı geçerdi atatürk olsaydı şu an ama bizim halkımız camaşır makinesine bulaşık makinesine oy verdiği için barajın altında bile kalırdı .
birincisi, bugün atatürk olsaydı, seçim olsa bile, seçim sistemi bu kadar boktan olmazdı.

ikincisi, hiçbir minicik beyin sahibi insan bile onun gibi bir dehanın devlet yönetiminden uzak olması riskini alamazdı.

üçüncüsü, eğer seçimdeki şansı derken bugün ki iktidar sahipleri ve onların karşısında atatürk'ün bile şansının olmayacağı ima ediliyorsa, şunu belirtmek gerekir ki, atatürk' ün vatan sevgisi, vatanı zarara uğratmaya, vatandan paye çıkarmaya ve hatta ihanete karşı tahammülsüz yapmıştı onu, yani kısaca eğer bugün atatürk olsaydı, zaten o kıyaslamayı yapmaya gerek kalmayacaktı çünkü kıyaslanacak karşı taraftakiler zaten hiç varolamamış olacaktı.

not: burada şu güzel fıkrayı hatırlatmak isterim.

bir gün bugünki başbakanımız abd.yi ziyarete gider.orada obama ile konuşurken, obama der ki:
-bizim genetik mühendisleri o kadar ilerlediler ki, neredeyse ölüyü diriltir hale geldiler.
bizim ki altta kalmak istemez *, o da der ki:
-bizimkiler de ilerlediler çok, şuan 100 metreyi 3 saniyede koşan insanlar yapıyorlar.

derken vatana dönerler, aradan bir zaman geçer ve obama haber yollar iade-i ziyarette bulunacağına dair. bizimkini bir telaş alır, şimdi bu adam yüz metreyi üç saniyede koşan adamları görmek isterse, rezil olcağız diye.durumu anlayan o bilmiş danışmanlarından birisi yanına yanaşır:
-efendim telaşlanmanıza gerek yok, kolayı var.
-nedir?
-şimdi obama gelince onu anıtkabire götüreceksiniz, ve onun genetikçilerinin atatürk'ü canlandırmasını isteyeceksiniz, eğer canlandıramazlarsa o rezil olur sorun kalmaz, yok eğer canlandırırlarsa siz zaten yüz metreyi üç saniyede koşarsınız.
bir kısım bölücü kürt ve yobazları düş. %89 falan .
Muhtemelen Atatürk yaşasa bu kadar mal bir halkımız olmayacaktı. Tamamen zihinleri çalışan bir halkımız olurdu ve tek başına iktidar olurdu
bunu kendisi de denemiştir. sonuş; elbette fiyasko. kapatın ulan şu serbest cumhuriyet fırkasını dedikten sonra partililerin jandarmadan yediği dayakta cabasıdır. bu düzene de cumhuriyet derler ya, muz cumhuriyeti..
atatürk yaşadığı dönemdeki propagandası ile seçimlere girseydi, iktidar olma şansı yok idi, çünkü MHP-CHP karışımı birşey olacaktı, karşısında ise akp gibi bir parti olacaktı, fakat döneme göre politika uygulasaydı iktidar olma şansı yüksektür, çünkü zeki adam vesselam.
Komur vaadi ile kandirmayacaktir.
atatürk'ün, çok partili rejim konusundaki ısrarlarından bihâber, gâfillere göre varolmayan, azalacak olan, düşecek olan, ve daha nicesi olan şanstır.

ya arkadaş şunu görmek çok mu zor anlamıyorum; atatürk, çıkıp da "yeni padişah benim" deseydi, gıkını çıkartabilecek tek bir muhâlifi olmazdı o dönemin şartlarında ve halk tebâsı da cumhuriyetin, kurulduğu yıllarda bunu kayıtsız ve şartsız kabul ederdi. zira kazanımlar ve bu kazanımlar üzerindeki mustafa kemal etkisi bariz.

peki atatürk, neden çok partili rejime geçmek konusunda yanlış bilmiyorsam birden fazla kere girişimlere önayak olmuştur? atatürk, zeki bir adamdı. kendisine, adam gibi muhâlefet yapabilecek bir tebâ, topluluk, atatürk'ün ve dolayısı ile yeni rejimin, önünü görebilmesi için hayati bir önem taşıyordu. ancak, ilgili girişimlerde yürütülen muhalefet propagandasının "din" üzerinden yapılması, paşa hazretlerinin bu anlamda farklı önlemler almasını gerektirmiştir. ki uygulama da o dönemin şartlarında, bu şekilde olmuştur.

şimdi, atatürk'ü alıp da bugünün şartlarında seçime sokacak olsak, kesinlikle babasının halıya bulaşmış spermlerinden peyda olmuşlarla aynı fikirde olurdum. zira ayrışma o denli ciddi bir boyut kazanmış ki şu an itibariyle karın renginin "siyah mı" yoksa ki "pembe mi" olduğunu tartışacak kalıplara girmiş durumda insanlar. peki gözleri görmüyor mu? hayır görüyor ama "bitaraf olan, bertaraf olur" ve "oylar bölünmesin" demokrasisi ile söylenenler, yutulur hâle getiriliyor insanlar tarafından. bizim balıklar da yutuyor ziyadesiyle.
vardır ya da yoktur. bunu art niyetle, kışkırtıcı şekilde dillendiren sıvazcı analistler, genelde x'i sabit tutarken y'ye abanır. atatürk burada herzaman, dönemi içinde yaptıkları ve yaşadıkları ile maziden günümüze uyarlanmaya çalışılan bir sabittir. ama onun dışında herşey değişmiştir. dünya, ekonomik ve siyasi dengeler bambaşkadır. ama bu tarz hayallerde atatürk, döneminde ne düşünüyorsa şimdi de onu düşüneceği varsayılıp ona göre resmedilir. aslında bu "x yaşasaydı" türünde hayallerin hepsinde böyledir. o x'lerin çağın bilmemkaç yıl ötesinde bakış açısına sahip insanlar olduğu gerçeği herzaman elenir. böylece yaşadığı dönemde yaptığı doğru hamle 100 yıl sonra o kadar da önem arzetmeyen bir insanın, başarısız olduğu empoze edilmeye çalışılır. buna tıp dilinde "yha xd" denir.
Eğer şu an için değerlendiriyorsak ; milleti aldatmayacağı ülkeyi soyup soğana çevirmeyeceği,din ve duygu sömürüsü yapmayacağı gerektiğinde rakı bile içse halktan gizlemeyeceği,hayatını takiyyesiz ve aldatmacasız yapacağı ve içte ve dışta milli bir politika izleyeceği için ne yazıkki baraj altında kalacal liderdir.Günümüz Türkiyesinde bunların hiçbiri bir değer taşımıyor çünkü.Zaten bu halk da Atatürk2ü hak etmiyor.Bu halk kim daha iyi sikerse ona oy veriyor kaç seçimdir.Boşver sen Atatürk'üm bu halka ancak demirel,özal,tayyip gibi hırsız liderler yakışır.
birinci meclisi feshetmesi gibi bir durum ortaya çıkardı, seçimi kaybedeceğini anladığı zaman, zaten öyle de yapmıştır.
padişahlık sistemi ile yönetilmeye alışmış ve daha da beteri padişahlarına peygamber muamelesi yapan bir toplumun demokratik bir seçimle başa getirebileceği bir lider değildi atatürk. kazandığı zaferlerle, cesareti ile kendini sevdirmiş. en azından daha önceki diktatörler gibi türk halkına ''kullarım'' diye seslenmemiştir. evet demokratik bir şekilde seçilmemiş ama sevgiyle,saygıyla seçilmiş bir liderdi.

önce adam olmuş, sonra iktidar. önce cephede savaşmış, sonra koltuğa oturmuş bir asker. her diktatör atatürk gibi olsaydı diktatörlüğün anlamı ''demokrasi'' olurdu.