bugün

Türk çocuğu atalarını tanıdıkça kendinde kuvvet bulacaktır.

m. k. Atatürk.

trollere güncelleme paketi gelmiyor mu arkadaş bunaldık yav.
Kimin geçmişi, hangi geçmiş? Bir çoğunun bahsettiği alfabe zaten bize ait değildi. Bizim dilimize uygun da değildi. Aksine adam türk tarih kurumunu kurdu. Haberin olsun diye söylüyorum, o adam olmasaydı şu an konuştuğun dilin de olmayacaktı canısı. Bahsedeceğin geçmişin de olmazdı muhtemelen çünkü çoktan unutturulmuş olurdu. Şu ana kadar türk tarihiyle ilgili yapılan çalışmaların önünü açan atatürk'tür. Asıl günümüze bakmak gerek, ondan sonra kim ne yapmış? Sen şu an atatürk'ü tartışsan ne yazar, devletin başına geçenler mirası ayaklar altına aldıktan sonra.
siktirboktan arabik bir geçmişten kurtarmıştır. şükretmek gerekir.
(bkz: dinci zırvaları)

resmi tarih cart curt bir bitmediniz amk.
aynı mantıkta alternatif tarih olarak bize servis edilen hedelerinde uydurma olabileceğine kanıttır.

bahsi geçen osmanlıca zaten arapça ve farsça'dan uydurulma bir dildir. öztürkçe değildir ki osmanlıca konuşarak zaten geçmişinize çok bağlı olmuyorsunuz. kaldıki zor bir dildir, 8 zamanlı felan olduğunu duymuştum. başka bir hikayeye göre istanbuldan amasya'ya gönderilen bir vali istanbul'dan gelen emirleri osmanlıcası yetmediği için anlayamadığı olmuş (tabi kaynak ve kişi belirtsek bu kısım daha mantıklı olabilirdi).

öte yandan şimdi düşünün latince gibi kolay harflerden ve çok az kelime kullanarak yaşıyoruz. ulan 6 ayda okuma yazma söküyoruz ki osmanlıca eğitim alsak bu kaç yıl sürerdi acaba? 6 ayda öğrendiğimiz bir şeyi ne kadar iyi kullanabiliyoruz peki? ülkemizde okur yazar (!) (yanlış anlaşılması cidden oturup kitap dergi okuanlardan bahsediyorum) oranı nedir ki daha zor bir dilde ne olsun! ülke insanımız bu kadar kolayken herşey çok siklemezken işler daha zor olduğunda mı kitap okumaya tarih merak etmeye başlayacaklardı.

tabi olmayan birşey üzerine fikir yürütmek kolaydır ki biz toplum olarak bunu işi iyi yapanlardanız.

velhasıl-ı kelam bir üst cümleden hareketle kendi fikir yürütmeme dayanarak okuyan eden sayısı daha az olacaktı, hurafelere ve şıhların ne dediklerine kitaplardan daha fazla inananların sayısıda daha çok artacaktı.

ki osmanlıca bölümü hali hazırda mevcuttur ki onların çevirileri her dönem kitap olarak yayınlanmıştır yada belli kitaplara kaynaklık etmiştir. bu iddiayı esas alan kişiler kaç tane çeviri kitap okumuşlardır?

atatürk kimseyi geçmişinden uzaklaştırmamıştır. sen kendi embesilliğini ve tembelliğini onun üzerine atarak kendini aklama yoluna gitmişsindir sadece. o hurafelere ve ben uçuyorum diyen din adamlarına karşıdır. kendi kişisel çıkarını "allah böyle istiyor, allah böyle buyuruyor" diyenlere karşıdır (ki bunu diyenler o zamanda bu zamanda bunu diyebilmeleri için allah ile irtibatta olmaları gerekmektedir ki bu onları ya peygamber ya da yalancı yapar. son peygamberin geldiğini bildiğimize göre ...).
cahil söylemi.

kuran ı kerim de klasik arapça ile yazılmış durumda. normal bir arap bile okuduğunun büyük kısmını anlamıyor. sen şimdi islamiyetten kopuk mu yaşıyorsun.

onu da geçtim türk tarihi Osmanlı ile başlamaz. orta Asya'yı yok sayıp Osmanlıcılık yapmak düpedüz yavşaklıktır.
başlık sıçmasıdır.

atatürk seni geçmişinden koparmasaydı ingiliz, fransız çocuğu ya da adını sayamayacağım bir çok ülkenin çocuğu olacaktın. araya kaynamış biri olarak geçmişini hatırlamak isterdin eminim.
Daha bilimsel okullarini 1880lerden sonra acmis bir devletten ne gibi süper fensel yada bilimsell yada edebiyatsal eserler bekliyorsunki atatürk bizi bunlardan mahrum birakmiş demek istiyorsun ,hadi belki tek tük vardi bir kac tane kabul ediyorum ama abartarak anlatmamak lazim bence, bilmiyorum.
geçmişini yalnızca osmanlıdan ibaret sanan, binlerce yıllık türk tarihini bilmeyen bilgisizlerin söylemi. ya da araptan çok arapçılık yapmak işlerine geliyordur bilemiyorum.
latin alfabesinin kullanımının atatürk ten önce de aydınlar tarafından tartışıldığını bilmeyenlerin öne sürdüğü safsata.

hatta 2. abdülhamit in bile konuyla ilgili çalışmalar yaptığını söylesem "kiminanır ?" konuyu bilmeyen kimse inanmaz.

elbette bunu gerçekleştirme cesaretini devrimci büyük lider atatürk göstermiştir.
yanlış önerme. Atatürk bizi geçmişimizden koparmadı tam tersi geçmişimizi tanımayı öğretti. Osmanlı döneminde araplaştırılmaya çalışılan türk halkına gerçek kimliğini, elinden alınan kimliğini iade etti.

Bazıları latin alfabesi bla bla demiş. Ne olacaktı. Ortaçağın karanlığında yaşayan araplarla aynı alfabeyi kullanmaya devam edip te cahilliğe ortak mı olsaydık?
Arap seviciler itiraz edebilirler lakin çok açık bir gerçek var, batı medeniyette çağ atladı bize de bundan bir paye almak hatta mümmkünse geliştirmek düşer.

Arap alfabesiyle bu mümkün değil. Atatürk ileri görüşlü olduğu için bu durumun farkındaydı ve gerekeni yaptı. Açık ve net...
Sacma baslik. Gelecegin oldu ulan yazar.Simdi bunlari yazabildigine sukret ulan!
(bkz: ne ictinde geldin)
http://www.59saniye.com/i...-soylentileri-tiye-alisi/

gerçek merçek olmayandır. buna gerçek diye inanan, dünyayı uzaylıların yarattığına da inanabilir uygun şartlar altında. safsatadır yani.

kardeşim söz konusu tarih olunca bol keseden sallamayı ne kadar çok seviyorsunuz ya? salla bir tarafından, nasıl olsa inanan olur değil mi? ulan madem gerçekten böyle düşünenler varsa, yapacakları şey çok basit. gidecekler ilk iş elif cüzü öğrenecekler. hem zaten kuranı aslından okumak için şart. ardından gidin, bedavaya osmanlıca kursları veren yerler var. hem yazmayı, hem okumayı çok rahat öğrenirsiniz iki senede. yapıyor musunuz peki bunu? durun ben cevap vereyim. yapmıyorsunuz tabi ki de amk hıyarları sizi. oturduğun yerden "atatürk bize bohmiyy, bizi cahil bırakiyyy" demek daha kolay tabi ki de.

atatürkün karşı çıkılabilecek pek çok reformu var. sırf şapka kanunu bile üzerinde düşünülmesi gereken bir şey. ama şu zamana kadar harf inkılabı ile ilgili ben bir tane adam gibi eleştiriye rastlamış değilim. zaten osmanlı döneminde harf inkılabının temelleri atılmaya başlanmıştı. arap alfabesi türkçeye yeterince uyumlu değildi. ayrıca arap alfabesiyle okumayı yazmayı öğrenen birisinin fransızca, ingilizce gibi önemli dilleri öğrenmesi zor oluyordu. zaten diğer türk ülkelerinde de latin alfabesi kullanımı yönünde bir eğilim oluşmuştu. yani harf inkılabı atatürkün sırf kendi kafasına göre yaptığı bir şey değildi ve çok ciddi bir direniş de olmadı bu reforma.

zaten o dönemki okuma yazma oranlarına baksanız anlarsınız direk. mebus seçerken bile okuma bilsin, azıcık nda yazsın diye garip şartlar getiriliyordu. çünkü okuma yazma bilen insan sayısı az.

dediğim gibi, eğer isterseniz şu dönemde rahatlıkla osmanlıca öğrenebilirsiniz. öğrenin o halde. ama öğrenmezsiniz, adım gibi de biliyorum. çünkü sizin niyetiniz başka. hem zaten bir toplum cahil bırakılmaz. kendisi cahil kalır. insan cahil kalmak istemediği müddetçe hiç bir yasa, hiç bir diktatör onu cahil bırakamaz.
ben de ötükendeki dedemin yazdıklarını okuyamıyorum, niye arap alfabesi kullandık ?
al sana bu o zaman. saçma saçma konuşmayın.

atatürk geçmişimizden kopardı bizi diye ağlayacağınıza, açın sovyet nasıl orta asya'yı geçmişinden koparmış onu okuyun. adamlar kim olduğunu unutmuş. asıl atatürk bizi geçmişimize bağladı da haberiniz yok.

(bkz: türk tarih kurumu)

tabi osmanlıyı tek geçmişiniz sayıyorsanız orası sizin şeyliğiniz.
600 yıllık osmanlının okur yazar yüzdesinin yerler de süründüğünden habersiz, klasik osmanlı ve arap aşığı bir yazar zırvalamasıdır.
osmanlıda oxford vardı da biz mi okumadık?
"trollerit trollerat trollorus bu oyun kapus"

(bkz: hugo da Geleceği biliyormuş)
geçmişten kasıt osmanlı döneminde türk milletine zorla dayatılan yoz ortadoğu kültürü ise evet o kültürden koparmıştır, çokta iyi olmuştur.

iyiki arap toprakları elimizden çıkmış. şimdi bir ton sorunla uğraşıyor olurduk o topraklar elimizden çıkmasaydı. inşallah içimizdeki suudi yalamacıları, arap sevdalıları, dinci yobazlar da o topraklara gider de bizde rahat ederiz.
Osmanlı tabii o zamanlar bilimin beşiği, okur yazar oranı şimdiden yüksek ya o yüzden suçlu ata.
osmanlı torunu olduğunu kabul etmemek aslını inkar etmekten başka birşey değildir.