bugün

atatürk ün bizleri geçmişimizden kopardığı gerçeği

aynı mantıkta alternatif tarih olarak bize servis edilen hedelerinde uydurma olabileceğine kanıttır.

bahsi geçen osmanlıca zaten arapça ve farsça'dan uydurulma bir dildir. öztürkçe değildir ki osmanlıca konuşarak zaten geçmişinize çok bağlı olmuyorsunuz. kaldıki zor bir dildir, 8 zamanlı felan olduğunu duymuştum. başka bir hikayeye göre istanbuldan amasya'ya gönderilen bir vali istanbul'dan gelen emirleri osmanlıcası yetmediği için anlayamadığı olmuş (tabi kaynak ve kişi belirtsek bu kısım daha mantıklı olabilirdi).

öte yandan şimdi düşünün latince gibi kolay harflerden ve çok az kelime kullanarak yaşıyoruz. ulan 6 ayda okuma yazma söküyoruz ki osmanlıca eğitim alsak bu kaç yıl sürerdi acaba? 6 ayda öğrendiğimiz bir şeyi ne kadar iyi kullanabiliyoruz peki? ülkemizde okur yazar (!) (yanlış anlaşılması cidden oturup kitap dergi okuanlardan bahsediyorum) oranı nedir ki daha zor bir dilde ne olsun! ülke insanımız bu kadar kolayken herşey çok siklemezken işler daha zor olduğunda mı kitap okumaya tarih merak etmeye başlayacaklardı.

tabi olmayan birşey üzerine fikir yürütmek kolaydır ki biz toplum olarak bunu işi iyi yapanlardanız.

velhasıl-ı kelam bir üst cümleden hareketle kendi fikir yürütmeme dayanarak okuyan eden sayısı daha az olacaktı, hurafelere ve şıhların ne dediklerine kitaplardan daha fazla inananların sayısıda daha çok artacaktı.

ki osmanlıca bölümü hali hazırda mevcuttur ki onların çevirileri her dönem kitap olarak yayınlanmıştır yada belli kitaplara kaynaklık etmiştir. bu iddiayı esas alan kişiler kaç tane çeviri kitap okumuşlardır?

atatürk kimseyi geçmişinden uzaklaştırmamıştır. sen kendi embesilliğini ve tembelliğini onun üzerine atarak kendini aklama yoluna gitmişsindir sadece. o hurafelere ve ben uçuyorum diyen din adamlarına karşıdır. kendi kişisel çıkarını "allah böyle istiyor, allah böyle buyuruyor" diyenlere karşıdır (ki bunu diyenler o zamanda bu zamanda bunu diyebilmeleri için allah ile irtibatta olmaları gerekmektedir ki bu onları ya peygamber ya da yalancı yapar. son peygamberin geldiğini bildiğimize göre ...).