bugün

atatürk ün bizleri geçmişimizden kopardığı gerçeği

http://www.59saniye.com/i...-soylentileri-tiye-alisi/

gerçek merçek olmayandır. buna gerçek diye inanan, dünyayı uzaylıların yarattığına da inanabilir uygun şartlar altında. safsatadır yani.

kardeşim söz konusu tarih olunca bol keseden sallamayı ne kadar çok seviyorsunuz ya? salla bir tarafından, nasıl olsa inanan olur değil mi? ulan madem gerçekten böyle düşünenler varsa, yapacakları şey çok basit. gidecekler ilk iş elif cüzü öğrenecekler. hem zaten kuranı aslından okumak için şart. ardından gidin, bedavaya osmanlıca kursları veren yerler var. hem yazmayı, hem okumayı çok rahat öğrenirsiniz iki senede. yapıyor musunuz peki bunu? durun ben cevap vereyim. yapmıyorsunuz tabi ki de amk hıyarları sizi. oturduğun yerden "atatürk bize bohmiyy, bizi cahil bırakiyyy" demek daha kolay tabi ki de.

atatürkün karşı çıkılabilecek pek çok reformu var. sırf şapka kanunu bile üzerinde düşünülmesi gereken bir şey. ama şu zamana kadar harf inkılabı ile ilgili ben bir tane adam gibi eleştiriye rastlamış değilim. zaten osmanlı döneminde harf inkılabının temelleri atılmaya başlanmıştı. arap alfabesi türkçeye yeterince uyumlu değildi. ayrıca arap alfabesiyle okumayı yazmayı öğrenen birisinin fransızca, ingilizce gibi önemli dilleri öğrenmesi zor oluyordu. zaten diğer türk ülkelerinde de latin alfabesi kullanımı yönünde bir eğilim oluşmuştu. yani harf inkılabı atatürkün sırf kendi kafasına göre yaptığı bir şey değildi ve çok ciddi bir direniş de olmadı bu reforma.

zaten o dönemki okuma yazma oranlarına baksanız anlarsınız direk. mebus seçerken bile okuma bilsin, azıcık nda yazsın diye garip şartlar getiriliyordu. çünkü okuma yazma bilen insan sayısı az.

dediğim gibi, eğer isterseniz şu dönemde rahatlıkla osmanlıca öğrenebilirsiniz. öğrenin o halde. ama öğrenmezsiniz, adım gibi de biliyorum. çünkü sizin niyetiniz başka. hem zaten bir toplum cahil bırakılmaz. kendisi cahil kalır. insan cahil kalmak istemediği müddetçe hiç bir yasa, hiç bir diktatör onu cahil bırakamaz.