bugün

arıların içinde barındığı, kraliçe arının yönetimindeki arı barınağı.
(bkz: ari kovaninin icine ates atmak)
Nerdeyse reklamla ilgili her tip çalışmayı (radyo reklamları, organizasyon, web tasarım, tabela, afiş, broşür, kartvizit vs..) yapan, çok yönlü, kaliteli bir reklam ve organizasyon ajansı.

http://www.arikovani.org
Bir dönem radyo 35'te izmir'i sallayan, coca cola'nın yaptırdığı medya araştırmalarında 1 numara çıkan ve Ercan Kovan'ın sunduğu radyo programının adı.
Toplu halde yaşayan arıları beslemek için çeşitli malzemelerden insanlar tarafından yapılmış barınaklar. Eskiden insanlar, arıların yaptıkları balları rast. gele ve mevsimsiz olarak alırlardı. Sonraları arıcılık gelişmiş ve arılar, insanlar tarafından özel yerlerde yetiştirilmiş ve arılardan geniş ölçüde faydalanmak imkânı elde edilmiştir.

Arı kovanlarının arıcının, arıları istediği şekilde idare etmek, oğul verdirmek ya da verdirmemek, ana arı yetiştirmek, arıların besin durumunu gözden geçirmek, yaşlı ana arıyı değiştirmek, düşman ve hastalıkları ile savaşmak ve bunlara çare bulmak imkânını sağlayacak durumda olması gerektir.
polislerin çaresini bulamadığı tek anti silah. *
anarşistlerin polislere karşı kullanabileceği alternatif biyolojik silah.
güney afrika cumhuriyeti'nde ona vuvuzela derler.
(bkz: la colmena)
bernard de mandeville’nin "arılar efsanesi" olarak da bilinen, mini anlatısının esamesi. Mandeville bu kovanını "toplum" olarak alegorileştirmektedir. Arı kovanındaki arıların tutum ve erekleri ile, toplum ferdi insanın hal ve davranışlarını örtüştürmektedir. Buna göre, arıları(insanları)durmaksızın çalıştıran, organize eden, refaha eriştiren, erdem değil erdemsizliktir. Arı kovanındaki yükselmenin nedenlerini hırsa, çekememezliğe, kendini beğenmişlik, açgözlülük ve zevk düşkünlüğüne dayandırmaktaydı. Genel zenginlik, özel kötülüklerin açığa çıkışının eseridir. Refah kötülüklerden doğmuştu. Kendisini yükseltmek isteyen arılar, çok çalışarak kovanlarını zenginleştiriyordu. Kişisel ihtiras ve şehvet ne kadar diyalektik yakınlaşma kurarlarsa, kovan ve dolayısı ile toplum, o denli refaha erişmekteydi. yani, farklı meslekleri icra eden kişilerin kullandıkları toplu taşıma aracı, sonunda üretimin ve hizmetin verileceği, işletmeye götürüyordu.
Zamanla hikayesinde, tipik masal emareleri, materyalleri gözlemlenir. Büyük ve bilge bir arı, (düşünür formatında) “erdemsiz gidecek bu görünüş ona işaret ediyor!” diyerek, herkesi erdemli olmaya davet eder. Yakarışları sonuç
Verdiğinden, duruma öfkelenen tanrıları tüm kovanı erdemli kılar. Ancak zamanla erdemli hale bürünen kovan, ıssız bir çöle dönüşmeye başlar. Yöneticiler aç susuz gezerler. Memurlar işsiz kalırlar. Az yettiği için, çalışma gereği duyulmamaktadır. Zevk ve haz kavramları yoktur. Lüks, sanat düşünce gibi kavramlarda sıfır tüketilmiştir. Tandans noksanlıgı yaşanır. iyi arılar hantallaşmışlar kovanlarını koruyamadıklarından, savunmasız hale getirmişlerdir. Bu mutluluktu evet… ama kabul güç bir erdemin uzantısı olarak! Zaten mandeville, erdemi: "diğerlerinden farklı olunmak isteme güdüsünün açığa çıkması" olarak görür. Erdem, kasılmak ego okşatmak için vardır.
içine çomak sokulmaması gereken yer.
görsel