Bertolt Brecht'in hitler dönemini anlattığı harikulade eseri. 2000 yılında istanbul dt'den izlemiştim. Sahneye 1940 model bir araba çıkması, sonrasında çatışma sahnesi ve bir sahnede de sahne çukuruna yerleştirilen havuzda oyuncuların yüzmesi aklımdan hala çıkmıyor. Üzerine bine yakın oyun izledim ama aklımda hala o temsil var, ne kadar şanslıymışız.
oyuncularının zirvede performans gösterdiği güzel bir epik tiyatro. texti çok uzun olduğu için pür dikkat izlemek gerekmektedir. açık hava tiyatrosunda izlemenin keyfi de ayrıca bir başkadır.*
aütt'nin çukurova uluslararası tiyatro festivali kapsamında çukurova üniversitesinde sergilediği oyun. italyan çetelerin kriz dönemi karnabahar piyasasını zor ve baskı kullanarak ele geçirişinden ve hitler'i simgeleyen arturo'nun diktatörlüğünden bahseder. ayrıca aütt oyuna günümüzde yaşanılan birtakım yolsuzluk ve adaletsizlikler ile ilgili anekdotlar eklemiş. çok hoş olmuş çok da güzel olmuş.
Bugün çevre tiyatrosunda izlediğim müthiş bir brecht oyunu, aynı zamanda oynayacak olduğum brecht oyunu.
2011-2012 arasında izmir bornova belediyesinin sergilemiş olduğu bertolt brecht oyunudur. hitleri daha yakından tanımama yardımcı olan, yapılan rejileri anlayabilmek için 8 kere izlediğim oyundur.
Bertolt Brecht tarafından yazılan seyirlik bir oyundur.

Brecht'in 1941 yılında Finlandiya'da kaleme aldığı ve ilk kez 1958 yılında sahnelenen eser, epik tiyatronun önemli örneklerinden biridir.Oyunda I. Dünya Savaşı'nın ardından, 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı sürecinde büyük şirketlerin çıkar savaşında oyuna gelerek suçlu durumuna düşen ve yargılanan bir Belediye Başkanı'nın, aklanmak için çete lideri Arturo Ui ile işbirliği yapması sonucunda Arturo Ui'nin hızla gelişen büyümesi, bu kez onun bir sömürü çarkı oluşturması ve karanlık işlerin karanlık ilişkilerle bir ülke kaderini nasıl değiştirebildiği anlatılır.
bertolt brecht eseri. istanbul devlet tiyatrosu oynamıştı epey bir zaman önce.

iktidar ve sermaye, günübirlik çıkarlar uğruna yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği, oyunun asal yapı taşıdır.

bu anlamda mutlaka izlenesi yahut okunası bir eserdir.