bugün

arabesk dinleyen bünyenin level atlayıp teneke gıcırtısına yönelişidir.
doğal bir eylemdir. arebeskçinin modernleşmesidir bir anlamda. yabancıların arebeski metal midir sorusunu akıla getirir.
*böylece müslümcü sıfatı evrimi tamamlar 'metalciyiz olm biz' biçimini alır.
arabeskte metal gibi çeşitli duyguları içinde barındırdığından bir birlerine pas atmaları çok normaldir.
okunuca saçma geliyor ama yaplırken saçma olmayan eylem. Sık sık yaparım.
Arabeks hastası iken bir kıza vurularak ve kızın metalci takılıyor olması sonucunda ki arabeksçi gençin yüz seksen derecelik bir açı ile hayat felsefesini değiştirmesi.
gayet nromal olan durum zira metalin arabeskin sözleri aynıdır. hatta yurtdışında metal dinleyen kesime bizim arabesk dinleyen kesime baktığımız gibi bakılıyor.
Herhangi bir mp3 playerde karışık çal modunda müzik dinliyorsanız bu olay başınıza gelir . mp3 playerinizde bulanım zamanlarınızda dinlemek için arabesk , normal zamanlarda dinlemek için de metal tarzda müzikler bulunur . Bu nedenle arabesk dinlerken sonrasında metal bir parçanın çıkması olağan bir durumdur .
(bkz: hayata geri dönmek)*
bir zamanlar acılarla yoğrulan daha sonra hayatı sorgulayan bir kimliğe bürünmesindeki, geçiş dönemidir. geçmiş dinledikleri müzik önemli değildir bence. eğer öyle değerlendirilirse bir çoğumuz metal dinlemeden önce fkendi karklı tarzlar dinliyorduk... taki metal müzik dinleyene kadar... önemli olan metalin sert çocukları rolünü değil, metalin felsefi ve yaşama endeksli kısımlarını ele almamızdır. kastetmek istediğim bir zamanlar death, trash, black dinleyen metalin sert çocukları 2 - 3 seneye kalmadan metal dinlemeyi bırakırlar. gerçek özü yakalayamazlar... yeterki bu özü görebilecek, arabesk tayfadan - metal tayfa geçecekler olsun...
bide metalciyken arabeske geçiş vardır ki o daha başkadır.

(bkz: orhan gencebayın türkiyeye elektro gitarı getirmesi)
kulakların pasını gidermek için yapılabilecek davranıştır. ancak işi sulandırmamak gerekir. metal da paslanır malum.
rakının üzerine bira içmek gibin.. cila cila. ahah
birde metal dinleyip sonradan arabesk dinlemek vardır ki çok daha güzeldir. nitekim kulaklar önce iron maiden'la tanışmadan 20 yıl dayasan arabeski nafile, orhan babanın kıymeti kuru kuru pek bilinmez öyle.
eğer buna çocukluk da dahilse benim yaptığım davranış. yahu sırf adaşım diye orhan gencebay dinliyordum. neyse büyüdük de metalle tanıştım.

gerçi direk arabeskten metale geçiş olmadı arada pop dönemi de geçti.
27 temmuz 2008 metallica istanbul konseri için ali sami yen stadyumuna giderken olabilecek durumdur.

stadyuma doğru ilerlerken bilimum marketin, büfenin vs. önünden geçeceksinizdir. birinde bir orhan, ferdi patlaması da muhtemel bir olaydır.

-batsın bu dünyaa... (burda kahramanımız çalan şarkıya eşlik ediyor)
+sapıttın olm sen! girme istersen metallica konserine, burdan orhan'a yollıyalım seni.
*ehahaha
-niye öyle diyosun ki abi? james hetfield da avrupanın orhan gencebayıdır sonuçta. o nağmeler, melodiler, etnik yapı..
*!??
+koptu lan bu!
dayak yeyip de ağlayan çocuğun, birden ayağa kalkıp, dayak yedeiği kişileri dövmesi gibi bir durumdur. *
her ikisi bir arada da yapılabilir. metal musikisi yelpazesinin genişliği apayrı bir tattir.

(bkz: doom metal)
sevgiliden gelen barışma mesajı akabinde gerçekleşebilecek olay.
(bkz: osman mumtaz rakmetıl) evet evet kesinlikle saka.
http://www.facebook.com/h...d=748237416&ref=share
ezik müziğinden asil müziğe geçiş olarak tanımlanabilir.daha kötüsü için;
(bkz: metal dinleyip sonradan arabesk dinlemek)
aşk acısı çeken erkeklerin ayrılıktan hemen sonra arebesk müziklerle hüzünlenip, böyle üzül üzül nereye kadar artık intikam zamanı deyip ruhlarını o moda ayarlayan metal e geçiş yapmalarıdır.
karanlıktan aydınlığa çıkmaktır ya da black metal dinlemeye başlamışsa karanlığa girmekte olabilir.
melodic death, gothic doom ya da doom metal müzik dinleyenlerde görülen bir durumdur aslında. benim düşüncem bu yönde en azından. melankoli her tarzda aynı etkiliyor sonucta arabeskte insanı depresif hallere sokuyor.

kişisel not: her gece bir saat müslüm seansı yapıyorum, dinlemeden uyuyamıyorum. bir itirazım var, bir nilüfer, bir usta dinlerim mutlaka. üzerinede Classica yı hatmederim. sonra sızarım.
bizzat şahit olduğum durumdur. lisede fevkalbeşer bir arkadaşımızın müzik zevki 1 sene içinde cengiz kurtoğlu noktasından başlayarak bizden göre göre heavy metale dönmüştür. arada teknoya merak salmış olması da fecaat bir durumdur.

sonra ne mi oldu, bıktı özüne döndü.