bugün

kamu kullanımına açık,telekomun sattığı telefon kartlarıyla** istediğiniz yeri arayabileceğiniz,hemen hemen her semtte bulabileceğiniz ortak kullanımlı telefonlar..
zeki ve yaramaz türk çocuğunun favori sapıklık aracı.
günde yüzlerce insanın eliyle tutup ağzına dokundurduğu umumi aletler..
Jetonun kullanıldığı dönem akla gelir hemen.jetonu attığınızda kırmızı ısık söner siz de numarayı çevirirdiniz.bu telefonlar enerjilerini kendileri ürettiğinden su altında veya elektrikler kesikken de çalışabilirlerdi.
cep telefonlarının olmadığı yada sık kullanılmadığı zamanlarda ptt'nin insanlara hizmet etmesi için sokaklara koyduğu önceleri jetonlu sonraları kartlı olarak çalışan iletişim aracı.
türkçesi "kutulu telefon".

kaynak: tdk, yabancı kelimelere karşılıklar ("telefon" için karşılık bulamamışlar ne yazık ki.)
dünün yazar namzeti, bugünün sözlük neferi.

(bkz: hoş geldiniz)
5. nesilden nesildaşım , bilinçli yazar arkadaşım. tespitleri yerinde olan fikirdaşım... kendisine başarılar diliyorum...
(bkz: #3938967)

o insanlarla aynı kaderi paylaşmamasını dilediğim yazar. hangi insan bundan gülerek bahsedebilir aklım almıyor...
(bkz: ankesör ne lan) *
ulastirma bakanliginin kirsal kesimlerdeki ana yollar üzerindeki her kilometrede bir bulundurma yükümlülüğü olan haberlesme araci.
fransızca encaisseur kelimesinden dilimize çevirilmiş, para alıcı tahsildar anlamına gelir.
çok eski zamanlarda ankesörlüler nasıl da modaydı. bayılırdık telefon kartı alıp da konuşmaya. evde de var halbuki ama sanki onlarda konuşunca bir amerikan filmi havası sarardı insanı. "hey john, sen silahları ayarla ben tam 2 de orada olacağım sakın bir hata yapma adamım"
halbuki sadece teyzedir aranan. "teyzeaa.. bizim telefon kesik annemler yarın size gelecek".
(bkz: jeton)
ön ödemeli telefon.
(bkz: anketorlu telefon)
112, 110 acil ve ücretsiz numaraları rahatsız etmenin yolu.

-abi koşun burda bir doğum var.
+nerde hemen yerini söyleyin.
-bizim bahçede?
+nasıl sizin bahçede?
-abi kedi doğuruyo.
+kapat .mına koyduğum çocuğu.
artık insanların dönüpte bakma ihtiyacı duymadığı eskiden sarı ve jetonla çalışan, şimdilerdeyse mavi ve kredi kartıyla kullanılabilen telefonlardır.
yurtdışından aileyi, sevgiliyi, sevgi insanını en ekonomik şekilde aramaya yarayan 1891'den günümüze gelen jetonla veya kartla çalışan ayaklı telefon türü.
artık çevreye internet yayacak olan aletlerdir. üzerlerine hotspot eklenip ttnet wifi'ın bir kısmı bu ankesörler üzerinde olacakmış. süper fikir diye buna denir heralde.
http://www.google.com
çoğunluk tarafından bilinmeyen,çok işe yarayan ve herkese yararlı olacağına emin olduğum bir detay da, ankesörlü telefonlarda kredi kartının kullanılabileceğidir. yaklaşık 5 senedir bu hizmet işime yaramaktadır ve kontörünüzün, şarjınızın olmaması gibi durumlarda hızır gibi yetişmektedir.kredi kartınızı manyetiği üste gelecek şekilde takıp çıkarıyorsunuz yuvaya, bir kaç saniye servis aramasını bekledikten sonra hopp! numarayı çeviriniz yazısı ekranda beliriyor ve çeviriyorsunuz. kontör tarifesi evlerdekiyle aynı, hiçbir değişiklik yok ve esktra bir ücret falan da kesinlikle yok.
ilk göz ağrımız
askerde iken günde 3 kere haşır neşir olduğum telefon.Mesaj çekmeye bile başlamıştım.Fakat ambalajını açıpta soktuğum kartların yarısını okumaması ile her şeyden soğumamı sağlayan icattır aynı zamanda.
bu aralar şehiriçi 1-3 dk bedava olduğunu duydum.
cep telefonunun yaygınlaşmasını müteakiben *** huzura eren, çilekeş ve emektar telefon türü.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar