bugün

ÜLKE ADINA HAYIRLI GELiŞMELERDEN BiRiDiR. EVET..
çişini tutamayan çocuk kur'ân kursuna gitse ne olur?

daha ana dilini yazamayan çocuk arap harflerini nasıl öğrenecek!

çorum şaşırtmıyor. iskilipli âtıf adlı işgal yandaşına sahip çıkan bir garip toplum.
Araplık öğretilecek ve Türkiye Ortadoğu bataklığında terörist yetiştiren ülke konumuna iyice yerleşecek demektir bu.
Geleceği çok karanlık ve kanlı görüyorum. Allah iyileri korusun.
iyi bok yenmesidir.
islam karşıtı muhalifleri üzen durumdur.Ama nedense 3 yaşındaki çocuğa kemalizm aşılamanın herhangi bir sakıncası yok.
Kur’ân-ı Kerim okumanın fazileti ile iligili hadis-i şerifleri istifadenize sunuyoruz.
Ebû Ümâme radıyallahu anh, ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i:
“Kur’an okuyunuz. Çünkü Kur’an, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçı olarak gelecektir” buyururken işittim, demiştir. (Müslim, Müsâfirîn 252.)
ibni Mes’ûd radıyallahu anh‘den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî, Fezâilü’l-Kur’ân 16)
Nevvâs ibni Sem’ân radıyallahu anh şöyle dedi:
Ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i:
“Kıyamet gününde Kur’an ve dünyadaki hayatlarını ona göre tanzim eden Kur’an ehli kimseler mahşer yerine getirilirler. Bu sırada Kur’an’ın önünde Bakara ve Âl-i imrân sûreleri vardır. Her ikisi de kendilerini okuyanları müdafaa için birbiriyle yarışırlar” buyururken işittim. (Müslim, Müsâfirîn 253)
Osmân ibni Affân radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” (Buhârî, Fezâilü’l-Kur’ân 21)
Âişe radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kur’an’ı gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren şerefli ve itaatkâr meleklerle beraberdir. Kur’an’ı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır. (Buhârî, Tevhîd 52)
Ebû Mûsa el-Eş’arî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kur’an okuyan mü’min portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mü’min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kur’an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır.” (Buhârî, Et’ime 30 Fezâilü’l-Kur’ân 17, Tevhîd 36)
Ömer ibni Hattâb radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Allah şu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir; bazılarını da alçaltır.” (Müslim, Müsâfirîn 269)
ibni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O’nun yolunda harcayan kimse.” (Buhârî, ilm 15, Zekât 5, Ahkâm 3, Temennî 5, i’tisâm 13, Tevhîd 45)

http://www.islamveihsan.c...-ile-ilgili-hadisler.html
küçücük çocukların din özgürlüklerinin elinden alınmasıdır.

bunu yapanlar kuranı okumamış kişilerdir, okusalardı dinde zorlama olmayacağını bilirlerdi.
Kur'ân Öğrenmenin Fazileti ve Sevabı
KUR'ÂN-I KERiMi öğrenmek her Müslüman için önemli bir vazifenin yanında, aynı zamanda çok faziletli ve sevabı yüksek bir ibadettir. Bu hususta Peygamber Efendimizin (a.s.m.) teşvik dolu pek çok beyanları vardır.

Peygamberimiz (a.s.m.) bazen Sahabe-i Kiramdan Hz. Ebû Zer'in şahsında bütün ümmetine hitapta bulunurdu. Bir seferinde Kur'ân öğrenmenin fazileti ve sevabı hak-kında şöyle buyurmuştu:

'Ey Ebû Zer! Gidip Allah'ın kitabından bir âyet öğrenmen, senin için yüz rekât namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Ve kendisiyle amel edilsin veya edilmesin ilimden bir mesele öğrenmen bin rekât namaz kılmandan daha hayırlıdır.'

Bir defasında da Peygamberimiz (a.s.m.) Hz. Ali'ye şu tavsiyede bulunmuştu:

'Yâ Ali! Kur'ân'ı öğren ve insanlara öğret. Her harfi için on sevap vardır, öldüğün zaman şehit olarak ölürsün.

'Yâ Ali! Kur'ân'ı öğren ve insanlara öğret. Öldüğün zaman insanlar nasıl Kâbe'yi tavaf ediyorlarsa, melekler de senin kabrinin etrafında dönerler.'

Enes bin Malik'in rivâyet ettiği bir hadise göre de Resulullah Sallallâhü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

'Dikkat edin! Kim Kur'ân-ı Kerîmi öğrenir, öğretir ve içindekilerle amel ederse ben onu Cennete sevk ederim ve Cennet için delili olurum.'

Kur'ân'la meşgul olmanın insana kazandırdığı ve ihsan ettiği en büyük nimet, ebedî hayatına nur olmasıdır. Me-leklerin onu kabrinde yalnız bırakmamasıdır, devamlı ziyaret ederek onun için Allah'tan af talebinde bulunmalarıdır.

* * *

Diğer ibadetler ve ameller gibi Kur'ân da mü'minlere şefaat eder, insanın kurtuluşu için Allah'tan dilekte bulunurlar.

Hasan el-Basrî'nin rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bu hususta şöyle buyururlar:

'Kur'ân'ı öğreniniz. Muhakkak kıyamet gününde o eh-line en güzel bir şefaatçidir.'

Başka bir rivâyette de öğrenilen bir âyet-i kerîmenin insanı kıyamette nasıl karşılayacağı haber verilirken şöyle buyurulur:

'Kim Allah'ın kitabından bir âyet öğrenirse, kıyamet gününde o âyet, o kimseye yüzüne gülerek karşılar.'

Kıyamet gününde Cenâb-ı Hak canlılardan başka diğer varlıklara da şuûr verecektir. Onlar da konuşacak, cevap verecektir. Başta namaz ve oruç olmak üzere güzel amel-ler insanı karşılayacaklar, ona yardımcı olacaklar. işte bu güzel amellerden birisi de öğrenilen ve okunan âyetlerin sevabıdır.

Çocuklara Kur'ân öğretin

Bir insan Kur'ân okumasını öğrendikten sonra çoluk çocuğuna da öğretmeye çalışır. Onların da Kur'ân'dan mahrum kalmamalarını temin eder. Aynı zamanda bu, Efendimizin anne-babaya yüklediği bir vazifedir.

Çünkü Kur'ân öğretmek, aynı zamanda insanın ebedî hayatının kurtulmasına da vesiledir.

Ebû Hüreyre'nin rivâyetine göre Resulullah Sallallâhü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

'Kim bir çocuğa Kur'ân-ı Kerîmi öğretirse, Allah onun boynuna öyle bir gerdan takar ki, kıyamet gününde önceki ve sonraki insanlar ona hayran olurlar.'

Bir çocuğun baba üzerinde bir takım hakları vardır. Bunlardan birisi de ona Allah'ın kitabını okumayı öğretmesidir. Bunun için müsaitse kendisi öğretir, değilse Kur'ân kursu ve benzeri bir yolla öğrenmesini temin eder. Küçük yaşta Allah'ın kitabını öğrenmeye çalışan çocuk Kur'ân terbiyesi ile yetişmeye, onun feyziyle teneffüs etmeye alışır.

Çocuk Kur'ân'ı öğrenmekle kendi mânevî hayatında mesafeler aldığı gibi, anne-babasının ebedî saâdeti için de faydalar temin eder.

Ebû Davud'un rivâyet ettiği bir hadis-i şerifte Peygam-ber Efendimiz (a.s.m.) bu hususta şöyle buyururlar:

'Kim Kur'ân'ı okur, hükümleriyle amel ederse, onun anne-babasına kıyamet gününde bir taç giydirilir. Bu tacın nuru güneşin bütün dünyadaki evlerde bulunan ışığından daha parlak olacaktır. Kur'ân ile amel etmeyi ne zannediyorsunuz?'

'Kim Kur'ân okur, öğrenir ve onunla amel ederse, kıyamet gününde anne ve babasına nurdan bir taç giydirilir. Onun ışığı güneşin ışığı gibidir. Onun anne-babasına iki elbise giydirilir ki, dünya malı onunla boy ölçüşemez.

Onlar, ‘Hangi amelimizin karşılığında bunlar bize giydirildi?'derler.

‘Çocuğunuzun Kur'ân'ın hükümlerini tut-ması sebebiyle' denilir.'

Bunun için hem kendimizin, hem de çocuklarımızın rahatı ve saâdeti için Kur'ân'la hemhâl olalım. Onu öğ-renme ve öğretme gayreti içinde bulunalım. Bu sayede hem farz-ı kifaye olan dinî bir vazifemizi yerine getirmiş sayılırız, hem de gönlümüzü, vaktimizi ve evimizi nurlandırmış oluruz.

23- et-Tergîb ve't-Terhîb, 3:279
24- Kenzü'l-Ummâl. 1:531
25- Kenzü'l-Ummâl. 1:531
26- Dârimî, Fedâilü'l-Kur'ân:l
27- el-itkan Fî Ulûmi'l-Kur'ân,4:l05
28- Kenzü'l-Ummâl.1:533
29- Ebû Davud, Vitir: l4
30- Ebû Davud, Salât:14, Tirmizî, Kıraat:12

http://kuran-ikerim.org/k...nmenin-fazileti-ve-sevabi
mahvedin ülkeyi daha da, şu çocukları da deli saçması bir ilk çağ masalını gerçek sanarak, bütün ömrü akıl hastası gibi yetiştirin hastalıklı, saplantılı şerefsizler.
Kur’an-ı Kerimle ilgili Ayeti Kerimeler
“Onlar Kur’an’ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerin üzerinde kilitleri mi var?” (Muhammed 24)

“Andolsun biz, Kur’anı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?” (Kamer 17)

“Ey kitap ehli! (Kitap sahipleri), Kitap’tan çoğunu gizlemiş olduğunuz ve çoğundan vazgeçtiğiniz şeyleri, size beyan eden bir Resûl’ümüz gelmiştir. Size Allah’tan bir nur ve apaçık bir kitap gelmiştir.” (Maide 15)

“Gerçekten onlar, kendilerine zikir (Kur’ân) geldiği zaman (O’nu) inkâr ettiler. Ve muhakkak ki O, Azîz (yüce ve şerefli) bir Kitap’tır.” (Fussilet 41)

“Şüphesiz ki bu Kur’ân, insanları en doğru ve en sağlam yola iletir ve salih amel işleyen müminlere büyük bir ecir olduğunu müjdeler.” (isra 9)

“Kendilerine Rablerinin âyetleri hatırlatıldığında ise, onlara karşı sağır ve kör davranmazlar.” (Furkan 73)

“Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar.” (Sad 29)

“Yâhud artır ve Kur’an oku, tertil ile yavaş yavaş güzel güzel” (Müzemmil 4)

“…… Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.” (Bakara 85)

“Hani bir zamanlar sizden mîsak (sağlam bir söz) almıştık, Tur’u üstünüze kaldırıp demiştik ki; size verdiğimiz kitaba kuvvetle tutunun ve içindekilerden gafil olmayın, gerek ki, korunursunuz” (Bakara 63)

“Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir.” (Ankebut 43)

“Hep birlikte Allah’ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. işte O’nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. işte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz.” (Al-i imran 103)

https://gonullere.wordpre...e-ilgili-ayeti-kerimeler/
Bu zaten vardı neden yeni bir şeymiş gibi konu açıyorsunuz? Zorunlulukta söz konusu değil. Sizi ilgilendiren bir şey yok. Dindar insanlar size mi soracak nasıl çocuk yetiştirmesi gerektiğini? Siz gidin küçük bebelere içki falan içirin. Hatta çocuklarınıza pornoma dokunma pankartı falan verin. Çağdaşlığa devam.
(#11779594)
Kur'an okumak kötü yada ayıp bir şey değil aksine güzel bir şeydir fakat böyle 4 yaşındaki çocuklara türban bağlayan, çocukları döven yada daha fenası tecavüz eden zihniyet gerçek islamı değil ışid zihniyetini aşılıyor çocuklara.
KUR’AN-I KERiM iLE iLGiLi HADiS-i ŞERiFLER

Kur’an-ı öğrenin ve okuyun! Çünkü Kur’an-ı öğrenip okuyan ve onun hükümleriyle amel edip yaşayanın misali, içi misk dolu bir keseye benzer; kokusu her yana yayılır. Kur’an-ı okuyup onu sadece içinde tutan, ağzı düğümlü misk torbasına benzer. Tirmizi, Nesai, ibn-i Mace(Hazinetül Esrar Sh.60)

Sizin en hayırlılarınız, Kur’an-ı okuyan ve okutandır.ibn-i Mace, Camiu’s-Sağir(Hazinetül Esrar Sh.67)

Ya Eba Hureyre! Kur’an-ı öğren ve öğret. Ölüm sana gelinceye kadar buna devam et. Bu halde bulunduğunda ölüm sana gelecek olursa, müminler Beytullah’ı tavaf ettiği gibi, meleklerde senin kabrine haccedeceklerdir. Şerh-i Şatibiyye (Hazinetül Esrar Sh.66)

Kur’an kimi beni zikretmekten ve benden bir şey istemekten meşgul edip alıkoyarsa, dilekte bulunanlara verilenin en üstününü ona veririm. Hadisi Kudsi-Tirmizi(Hazinetül Esrar Sh.67)

Kur’an-ı yüklenenler Allah’ın dostlarıdır. Onlara düşmanlık eden, Allah’a düşmanlık etmiştir. Onları dost edinen, Allah’ı dost edinmiştir. Buhari, Firdevs, ibn-i Abbas(R.A) (Hazinetül Esrar Sh.83)

Kur’an-ı taşıyan(kalbinde ve kafasında ona muhafaza eden), islam sancağını taşıyandır. Ona ikramda bulunan Allah’a saygı göstermiş olur; ona ihanet eden, Allah’a ihanet etmiş olur. Allah’ın laneti böylesine olsun. Firdevs, (Hazinetül Esrar Sh.83)

Kur’an-ı kalbinde, hafızasında taşıyanlar, kıyamet günü Cennet ehlinin başı ve ileri gelenleridir. Taberani (Hazinetül Esrar Sh.83)

Ümmetimin en şereflileri ve ileri gelenleri, Kur’an-ı kalbinde, hafızasında taşıyanlardır. ibn-i Abbas(R.A) (Hazinetül Esrar )

Kur’an-ı kalbinde, hafızasında taşıyanlar, Allah’ın sunduğu gölgeden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde Allah’ın gölgesindedirler. Deylemi, Hz.Ali (R.A)(Hazinetül Esrar Sh.214)

“Kur’ân-ı Kerîm’i ezberleyip okuyan ve onunla amel eden kimselere hürmet ediniz. Kim onlara hürmet ederse bana hürmet etmiştir.” Feyzü’l-Kadîr(Fazilet Takvimi 29/11/2011 )

Kur’an-ı okuyunuz. Çünkü o kıyamet günü kendi dost ve yaranına şefaatçi olarak gelir. Sahih-i Müslim(Hazinetül Esrar Sh.206)

Evlerinizi namaz kılmak ve Kur’an okumakla nurlandırınız. Beyhaki(Hazinetül Esrar Sh.83)

Her sofra hazırlayan kimse sofrasına gelinmesini ister. Allah’ın(manevi) sofrası ise Kur’an’dır. O halde bu sofrayı terk etmeyin. Beyhaki(Hazinetül Esrar)

Kur’an okuyan bunamaz. El-Manevi, ibn-i Asakir (Hazinetül Esrar Sh.217)

Kim Kur’an-a dosdoğru uyarsa, Kur’an onu sapıklıktan kurtarıp doğru yola eriştirir ve kıyamet günü onu kötü bir hesaptan korur. Taberani (Hazinetül Esrar Sh.214)

içinde Kur’an okunan ev, gök ehline pırıl pırıl ışık saçar; nasıl ki yıldızlar ışık saçarsa…. Beyhaki (Hazinetül Esrar )

içinde Kur’an okunan evin hayrı çoğalır. içinde Kur’an okunmayan evin ise hayrı azalır. Bezzar (Hazinetül Esrar )

Kim Kur’an okur, ezberler de Mushaf’a bakmadan tilavet eder, aynı zamanda Kur’an’ın helal kıldığına helal, haram kıldığını haram sayarsa, Allah onu bu sebeple Cennete koyar; onun hanedanından cehennem azabını hak etmiş on kimseye de şefaatte bulunma yetkisi verir. Tefsir-i Kurtubi, el-Hasen (Hazinetül Esrar )

Devanın en hayırlısı, Kur’an’dır. ibn-i Mace-Hz.Ali(R.A) (Hazinetül Esrar Sh.231)

Ümmetimin sevapları – kişinin camiden çıkardığı hurma tohumu da olmak üzere – bana arz olundu. Ayrıca ümmetimin günahları da bana arz olundu. Kendisine Kur’an’dan bir sure veya ayet verildikten ya da onu öğrendikten sonra unutan kimsenin günahından daha büyüğünü görmedim. Ebu Davud, Tirmizi (Hazinetül Esrar Sh.216)

Kur’an-ı aşikar okuyan, aşikar sadaka veren gibidir. Kur’an-ı gizli okuyan sadakayı gizli veren gibidir. Mesabih (Hazinetül Esrar Sh.24)

Kur’ân-ı Kerîm’i yüzüne okumanın, ezbere okuyana karşı fazileti, farzın nafileye karşı fazileti gibidir. Kenzü’l-Ummâl) (Fazilet Takvimi)

Mümin, Kur’an-ı Kerim’i hatmettiği zaman, altmış bin melek onun için Cenab-ı Hakk’tan mağfiret talep eder. Deylemi, Müsnedü-l Firdevs (Fazilet Takvimi)

“Evlerinizde Kur’ân-ı Kerîm okumayı çoğaltınız. Çünkü içinde Kur’ân-ı Kerîm okunmayan evin hayrı az olur, şerri çok olur ve içindekilere dar gelir.” Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr (Fazilet Takvimi)

“Kalbinde Kur’ân-ı Kerîm’den bir şey bulunmayan kimse, harap olmuş ev gibidir.” Sünen-i Tirmizî (Fazilet Takvimi 22/11/2011)

“Kim Allâhü Teâlâ’nın kitabından bir âyet dinlerse onun için kat kat sevab yazılır. Kim de onu okursa kıyâmet günü onun için nûr olur.” Müsned-i Ahmed(Fazilet Takvimi 10/07/2013)

https://gonullere.wordpre...-ilgili-hadis-i-serifler/