bugün

bence soğuksa şişe terlemesin diye yapılabilir.
sıcak ekmeğin de içine kağıt koyarlar o yüzden. poşetin içi damla damla su olup ekmeği ıslatmasın diye.
görsel
yolda görüpte otlakçı çıkmasın diye.
şişeyi değil de genelde tenekeyi sarıyorlar. şişeyi millet elde içiyor ama teneke kutuyu sarıp içiyorlar tuhaf bir şekilde teneke kutu içmekten utandıklarını düşünyorum.
düşünülenin aksine ne içtiği belli olsun diye kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğüm şeydir. çok eskilerden beri şarapçı tabir edilen köprü altı içicileri nasıl resmedilir kafalarda ? berduş görünümlü üstü başı toz toprak ve elinde "gazete kağıdına sarılmış" şişe. ne bileyim bana böyle geliyor sanki bilerek ve isteyerek bir amaç için yapılmış gibi. elinde kağıda sarılı içecek olanın yarattığı intiba gazete kağıdı sarılı olmadan direkt içenden çok daha etkili şekilde algılansın diye yapılmış sanki.
devekuşu mantığı.
Belli olsun diye.
değişik bir aroma katıyor*
Alkol alan adama, dünyanın en tiksinç insanıymış gibi bakılan, her halta maydanoz olup hadsizlik eden toplumlarda mecburen yapılandır.
Kadın pedlerinin de makus talihi budur.
- Regl misin aaaa tüühh sana!!!
Geberin!
ilkel toplumlara adaptasyon için.
gerzek kezbanlar içki alan insanları gözleriyle yiyiyorlar. rahatsız oluyoruz. içkilerimizi bu toksik etkiden gazete kağıdı korur umuduyla sarıyoruz işte.
Vakıflarda, yurtlarda yaşanan çocuk tecavüzcülerini görmezden gelip, milletin içtiğiyle kafayı bozan kuş beyinlilerin, tiksinç bakış ya da yorumlarından sakınmak için geliştirilmiş olan yöntemdir.

Gazeteye sarmam, sarılmasına da izin vermem.
Alışacaksın dostum! Ya seve seve ya seve seve!
Anladın sen onu!
gazete hediye.
eskiden ekmekler gazeteye sarılırdı, insanların canı çekmesin diye. Alkol fiyatlarını göz önüne alırsak mantıklı bir yöntem.
Alkol olduğu Belli olmasın diye.
içtiğinden haberi olsun diye...