bugün

Yönetmenliğini Juan Carlos Maneglia ve Tana Schembori'nin yaptığı 2012 yılı yapımı paraguay filmi. ilk defa bir paraguay filmi izledim, ortamdan, oyunculardan keyif aldım. bundan sonrası filme dair kendi görüşlerim olup spoiler içerir.

--spoiler--
3. dünyaya ait Bir güney amerika ülkesinde pazarlarda el arabası ile hamallık yapan sıradan bir çocuğun bir telefona sahip olma uğruna yapabileceklerinin hikayesi. atmosfer, kurgu ve pazar sahneleri keyif verici. benim gibi pazarlarda tur atmaktan zevk alan bir insana görsel bir şölen sunuyor. herşey victor'un içinde ne olduğu belli olmayan 7 kutuyu taşıması ile başlıyor. kutuları taşıtacak adam 100 dolar'ı yırtıp yarısını ona veriyor ve teslimat bittiğinde diğer yarısını vereceğini söylüyor. Ne oluyorsa da bundan sonra oluyor. Victor hem taşıma işi yapan diğer hamalların hem de polisin hedefi haline geliyor. Bundan sonra da pazar yerinde soluksuz izlenecek bir koşuşturma, aksiyon başlıyor. aynı enlemde yaşadığımızdan olsa gerek pazarda satılan sebze ve meyvelerin cinsleri ülkemizdekilere çok benziyor. Ayrıca yabancıların " street food " bizimse açıkta satılan dediğimiz yiyecek ve ortamlara dair bol bol görüntüler var. pazar yerindeki dinamik kovalamaca sahnelerini çok beğendim. vakit geçirmek, farklı bir kültüre dair ufak bilgi kırıntıları edinmek ve bir ülkenin yokluklarını görmek için güzel bir tercih.
--spoiler--

filmin afişi:
görsel
© copyright 2005 - 2026